Haberler

6 Yıldır Cihaza Bağımlı Yaşayan Helin, İyileşmek İçin Yardım Bekliyor

6 yıldır cihaza bağımlı yaşayan Helin, iyileşmek için yardım bekliyor

6 yıldır cihaza bağımlı yaşıyor, nakil bekliyor

14 yaşındaki Helin'in tek hayali iyileşip okula gitmek

GAZİANTEP - Gaziantep'te yaşayan 14 yaşındaki Helin, kronik akciğer yetmezliği nedeniyle 6 yıldır solunum cihazına bağımlı yaşıyor. Helin'in iyileşip hayallerine kavuşması için ise, akciğer nakli gerekiyor.

Doğuştan akciğer hastası olan ve 2012 yılından bu yana evinde cihaza bağlı olarak yaşamını sürdüren Helin'in ailesi, çocuklarının tedavisi için devlet yetkilileri ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Selimiye Mahallesi'nde yaşayan Mehmet-Zeynep Dündar çifti, 14 yaşındaki kızlarının sağlık sorunları nedeniyle zor günler geçiriyor. Doğuştan öksürük şikayeti ile başlayan ve kronik akciğer rahatsızlığı teşhisi konulan Helin'in hayata tekrar dönmesi ve cihazlara bağımlılıktan kurtulması için akciğer nakli olması gerektiği ifade edildi.

Tek hayali okumak

Hastalığı nedeniyle yaşıtları gibi okula gidemeyen ve cihaza bağımlı yaşayan Helin, tek hayalinin iyileşip okula gitmek olduğunu belirtti.

İleride hemşire olmak istediğini söyleyen Helin Dündar," Ben de artık iyileşip okula gitmek istiyorum. Arkadaşlarımın hepsi okula gidiyor. Benim akciğer nakli olmam lazımmış. Bunun için bana yardım etmelerini istiyorum" dedi.

İnşaat işçisi olan ve kızının rahatsızlığı nedeniyle sürekli çalışamadığını ifade eden baba Mehmet Dündar ise, " Sürekli hastaneye gitmemiz gerektiğinden düzenli çalışamıyorum. Ayın bir haftası ancak evde olabiliyoruz. Geriye kalan 20 gün hastanedeyiz. Sürekli hastanedeyiz ama aldığımız tedavi bir işe yaramadı. Kızımın akciğer nakli olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Kızım okula gidenleri görünce üzülüyor"

Baba Mehmet Dündar, kızını balkona çıkardığı zaman okula giden çocukları görünce üzüldüğünü ifade etti.

Baba Dündar, çocuğunun en büyük istediğinin okumak olduğunu anlatarak, "Kızım 2 yıl okula gidebildi 2 yılın ardından makinelere bağlı olduğu için şu anda gidemiyor. Ben Bakanlarımızdan büyüklerimizden maddi manevi yardım istiyoruz.

Çocuğumun en büyük isteği okumaktı. Kızım çok üzülüyor. Özellikle balkona çıkardığım zaman çocukların okula gittiğini görüyor. Bize 'ben ne zaman gideceğim ' diye soruyor ve çok üzülüyor" diye konuştu.

Öte yandan kızının bir an önce iyileşmesini isteyen anne Zeynep Dündar ise, yetkililerden kızının tedavisi için yardım beklediğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Şehitkamil Gaziantep 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
title