Haberler

50. Yılını Kutlayan Batı Anadolu Grubu Söke'deki Yatırımı ile Büyüyor

Türkiye’de çimento sektörü 106. Yılını kutlarken, Türkiye’nin dev firmalarından Batı Anadolu Grubu 50. yaşını kutluyor.

Türkiye'de çimento sektörü 106. Yılını kutlarken, Türkiye'nin dev firmalarından Batı Anadolu Grubu 50. yaşını kutluyor.

1966 yılında Batı Anadolu Çimento Sanayii olarak temelleri atılan dev kuruluşun önemli üretim ayağı da Söke'de bulunuyor. Türkiye'de 1987 yılında özelleştirilen 5 çimento fabrikasından biri olan Söke Çimento Fabrikası'nı, 1993 yılında Fransızlardan devralmalarının ardından BatıSöke Çimento Sanayi T.A.Ş. olarak 23 yıldır faaliyet gösteriyor. Söke'de istihdama yaptığı katkıların yanında BatıSöke Çimento Okulu ile eğitime, Magnesia Antik Kenti kazılarına sağlanan katkılar ile kültüre önemli katkılar sağlayan BatıSöke Çimento Sanayi T.A.Ş. sosyal sorumluluk projelerine de önem veriyor.

BatıSöke Çimento Sanayi T.A.Ş. fabrika yanındaki dev alanda yeni yatırımına başladı. Söke'de yapılan 400 milyon TL'lik yeni yatırım ile 2017 yılı sonunda Söke'de yapılan klinker ve çimento üretimi ikiye katlanacak. Batı Anadolu Grubu Murahhas Azası Tufan Ünal 50.yıl kutlama töreninde yaptığı konuşmasında; "2016 yılında BatıSöke'de yeni bir yatırıma başladık. Bu yatırım oldukça kapsamlı ve büyük bir yatırım. Söke'de bugün itibariyle 1 milyon ton klinker, 1 milyon 250 bin ton çimentodur. Söke'deki yatırım gerçekleştiği zaman erişeceğimiz rakamlar 2 milyon 400 Bin ton klinker, 2 milyon 750 Bin ton çimento rakamlarına erişecek. Önümüzdeki 5 yılda Söke'deki büyük yatırımında gerçekleşmesi ile 1 milyar TL ciro, 1 milyar TL yatırım, 13 Bin 500 kişiye direkt ve dolaylı istihdam sağlamayı istiyor ve hedefliyoruz" dedi.

TOYRAN VE ALICIK DA KATILDI

Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Batıçim, Batısöke, Batıbeton, Batıenerji ve Batıliman şirketlerinden oluşan Batı Anadolu Grubu 50. kuruluş yıldönümünü görkemli bir gece ile kutladı. İzmir Arena'da düzenlenen geceye İzmir başta olmak üzere bölgenin çeşitli yerlerinden çok sayıda konuklar katıldı. Katılımcılar arasında Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da yer aldı. Aydın ilinin iki önemli kenti Söke ve Nazilli Belediye Başkanları ile Batı Anadolu Grubu yöneticileri yakından ilgilendi. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran Söke'nin ve Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan Batı Anadolu ve BatıSöke Çimento şirketinin Söke'de yatırımlarını büyütmelerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başkan Toyran bu türlü yatırımlar ve OSB'de kurulan yeni fabrikalar ile yakın zamanda Söke'nin tam bir sanayi kenti olarak anılacağını umduğunu söyledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Toyran Batı Anadolu Türkiye Söke Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title