Haberler

5. Irak ve Komşu Ülkeler Uluslararası Fuarına Doğru

5

5. Irak ve Komşu Ülkeler Uluslararası Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı'nın yerel firmaların yeni pazarlara açılımına olanak sağlamanın yanı sıra yaşanan küresel ekonomik krizden olumsuz etkilenen kent ve bölge ekonomisinin canlanması için de önemli bir fırsat olacağını söyledi.

GTO Başkanı Mehmet Aslan, Irak'ta yaşanan güvenlik sorunu nedeniyle son 4 yıldır Gaziantep'te başarı ile gerçekleştirilen Irak Fuarı'nın ardından bu yıl 6 Orta Doğu ülkesinin katılımı ile '5. Irak ve Komşu Ülkeler Uluslararası Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarı' adı altında yeni bir fuar düzenlediklerini bildirdi.

24-27 Haziran 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarla ilgili açıklama yapan Başkan Aslan, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası ve Forum Fuarcılık işbirliğinde, tüm yerel yönetimlerin desteğiyle Orta Doğu Fuar Merkezi'nde (OFM) gerçekleştirilecek fuarın, hazırlıklarının sürdürüldüğünü ve başarılı geçmesi için her türlü tedbirin alındığını belirtti.

Aslan, 'Gaziantep'te 4 yıl aralıksız gerçekleştirdiğimiz Irak Uluslararası Fuarı'nın yeniden Irak'ta gerçekleştirilecek olması sebebiyle kentimizde Irak ile birlikte İran, Suriye, Ürdün, Lübnan gibi Orta Doğu ülkelerinin de katılımı ile daha büyük bir fuara ev sahipliği yapacağız. Bu dev fuarın sorunsuz bir şekilde tamamlanması için hazırlıklarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Daha önce olduğu gibi sorunsuz ve başarılı bir fuara imza atmak istiyoruz. Bunun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu fuarı önümüzdeki yıllarda tüm Orta Doğu ülkelerinin katılımıyla çok uluslu bir fuar olarak Türkiye'ye kazandırma amacındayız' dedi.

- KENT VE BÖLGE EKONOMİSİ CANLANACAK-

GTO Başkanı Aslan, komşu ülkelerle ticari ilişkileri artıracağına inandıkları fuar nedeniyle Gaziantep ve bölge illerinin ekonomilerinde gözle görülür bir canlılık yaşanacağını da belirtti. Aslan, şunları kaydetti:

'Orta Doğu ülkelerinden katılımcı firmaların yanı sıra alım heyetleri fuar nedeniyle Gaziantep'e gelecek. Fuar süresince önemli iş bağlantıları kurulabilecek. Fuara bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla katılım ve ziyaretçi bekliyoruz. Bu fuar küresel ekonomik krizin yaşandığı günümüzde kentimiz ve bölge illerinin ekonomilerinin canlanması açısından da önemli bir organizasyon olacak. Fuar döneminde, oteller başta olmak üzere, restoranlar, alışveriş merkezleri, eğlence yerleri, küçük esnaf herkes bu fuarın nimetlerinden azami derecede yararlanacaktır.'

Aslan, hazırlıkları süren ve 24 Haziran 2010'da Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın koordinasyonunda 6 ülkenin bakanlarının da katılımıyla açılışı yapılacak olan fuara beklenenin çok üzerinde bir katılım beklediklerini de dile getirerek, şöyle devam etti:

'Bu yılki fuara katılım için çok ciddi bir talep yaşanmakta. Fuarın gerçekleştirilmesine aylar olmasına rağmen stantlarımız büyük ölçüde doldu. Geçtiğimiz yıl düzenlenen Irak Uluslar arası Fuarı'nda 500 kadar firma stant açmıştı. Bu yıl tahminlerimize göre katılımcı firma sayısı 700'ü bulacak. Çünkü şimdiden katılımcı firma sayımız 500?e yaklaştı. Önümüzde daha 2 aylık bir süre var. Dolayısıyla katılımcı firma sayısı artacaktır diye düşünüyorum. Bu artışta özellikle dünyada yaşanan ekonomik krizin ve ülkelerin yeni pazar arayışlarının büyük payı olduğunu düşünüyorum. Tabii ki, Gaziantep ve bölgenin önemini de göz ardı etmemek gerekiyor.'

- FİRMALARIMIZ FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİ-

Açıklamasında, 'Gaziantep olarak bugüne kadar komşu ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesi yönünde uyguladığımız politikalar meyvelerini vermeye başladı' ifadelerine de yer veren GTO Başkanı Mehmet Aslan, sözlerini şöyle tamamladı:

'Özellikle son 15 yıldan bu yana komşu ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesi için verdiğimiz uğraş ve çabaların meyvelerini yeni toplamaya başlıyoruz. Bütün dünya ülkeleri Orta Doğu ve Afrika pazarlarını gelişen pazar olarak keşfetmiş durumda. Biz bunu uzun yıllar önce görmüştük ve bu pazarlara açılım konusunda firmalarımıza sürekli olarak telkinlerde bulunuyorduk. Bu konsept içerisinde hem batı ülkelerinden hem Uzak Doğu ülkelerinden bu fuarda yer almakla ilgili çok ciddi talep var. Bu fuarda, makine, gıda, tekstil, kimya, plastik, inşaat sektörleri başta olmak gibi bütün sektörlerden firmalar yer alacak. Ben özellikle bu pazarlarla halihazırda ticaret yapan veya yapmayı düşünen yerel firmalarımızın fuarda mutlaka stant açarak veya ziyaretçi olarak bulunmalarını ve ticaret yaptıkları firma portföylerini genişletmelerini arzuluyorum. Çünkü Gaziantep'in tüm dünyanın ilgi odağı haline gelen Orta Doğu pazarından hak ettiği ölçüde pay alması gerekiyor. Bunun için de firmalarımız düzenlenen bu fuarı ve dolayısıyla yakalanan fırsatı iyi değerlendirmeliler.'

(MRT-KUM) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title