Haberler

49'UNCU ORHAN KEMAL ROMAN ARMAĞANI YAZAR AYHAN GEÇGİN'E VERİLDİ

Güncelleme:

"49'uncu Orhan Kemal Roman Armağanı"nı, "Bir Dava" adlı romanıyla yazar Ayhan Geçgin kazandı.

"49'uncu Orhan Kemal Roman Armağanı"nı, "Bir Dava" adlı romanıyla yazar Ayhan Geçgin kazandı. Geçgin'e ödülünü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu verdi.

Türk edebiyatının usta kalemlerinden Orhan Kemal anısına düzenlenen "49'uncu Orhan Kemal Roman Armağanı", Metis Kitap etiketiyle yayımlanan 'Bir Davaö adlı romanıyla Ayhan Geçgin'in oldu. Ödül töreni, Beyoğlu Kılıçalipaşa Mahallesi'ndeki Orhan Kemal Müzesi'nde gerçekleştirildi. Geçgin, ödülünü İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun elinden aldı. Ödül töreninde konuşan Geçgin,ö Orhan Kemal adına verilen bir ödülü almak, elbette sevindirici. Gururlandırıcı. Orhan Kemal vakfına değerli jüri üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ve burada bulunanlara ayrıca teşekkür ederim" dedi.

"ORHAN KEMAL'İ GELECEĞE TAŞIMAK İÇİN UĞRAŞAN BİRER NEFERİZ"

Ödül töreninde konuşan Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü, "Sanata ve sanatçıya değer veren sayın başkanımızın, 15 Eylül'de babamın doğum gününde müzeyi ziyaret etmesi aile olarak bizi çok mutlu etti. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Sizler katıldığınız için sizlere de teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz Orhan Kemal, bu toprakların çok önemli bir edebiyatçısıdır. Bizler onu geleceğe taşımak için uğraşan birer neferiz. Ben varım, bütün Türkiye'nin okuru var, insanı var, yetkilileri var. O açıdan Orhan Kemal'in geleceğe taşınmasında yapılan her katkı, Türkiye'nin kültür ve sanatına yapılmış çok önemli bir katkıdır" dedi.

"ŞEHRİMİZİN KIYMETLİ HEMŞERİSİNİ HER DAİM ANILABİLİR KILMAK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Ödül töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da şunları söyledi:

"Bugün burada olmaktan keyif duyuyorum. Aslında bazı karakterler toplumun güçlenmesine sebep olur. Bunlar toplumun içerisinde önemli aktörlerdir. Bugüne geldiğimizde toplumun hala diri ve gerçek bir damarı var ise o insanların katkısı büyük olur. Türk edebiyatının da bu anlamda belki de Türkiye'mizin son yüzyılına damga vurmuş isimlerinden ve toplumun iç dünyasına büyük katkı sunmuş isimlerinden birisi de Orhan Kemal'dir. Gerçeklik kavramı çok önemli tam da bu noktadadır. Gerçeklik, toplumun olanın aynısını değil, eksikliklerini ve hatalarını yüzüne vurmakla, aslında yüzleşmek anlamına da geliyor. Bu manada Orhan Kemal'i iyi analiz etmek çok değerlidir. ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarabilmek ve yansıtabilmek de çok kıymetli. Tabii bu manada bize de görevler düşüyor. Şehrimizin kıymetli hemşerisini her daim anılabilir kılmak, bizim için önemli. Bu manada elbette yapacaklarımız vardır. Ölümsüzleştirmek ve isminin yaşatılmasını sağlamak konusunda işbirliklerimiz ve projelerimiz oluşturulacaktır. Yaşadığı evinden, bölgesine varıncaya kadar neler yapabiliriz, bunun arayışında olacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orhan Kemal İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title