Haberler

4 Milyonluk Miras 24 Yıllık Mezarı Açtırdı

Güncelleme:

Bolu'da vefat eden biri kadın üç kardeşin çocukları, 4 milyon TL'lik arazi konusunda anlaşmazlık yaşayınca davalık oldu. Yeğenler, halalarının üvey olduğunu iddia edince DNA testi yapılmak için 24 yıl önce hayatını kaybeden Fatma Ünal ile babası Basri Durak'ın mezarı açılarak, kemik ve diş örnekleri alındı.

1989'DA SAVCILIĞA BAŞVURMUŞ

İddiaya göre, Sağlık Mahallesi Dodurga Caddesi'nde bulunan ve değeri 4 milyon TL olan arazisi bulunan 3 çocuk babası Basri Durak, 1989 yılında çocukları Mehmet Durak ve Durmuş Durak'ın arazisini elinden almaya çalıştıklarını öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bolu Cumhuriyet Savcılığı tarafından Basri Durak'ın suç duyurusu üzerine dava açılırken, 1990 yılında hayatını kaybeden Basri Durak'ın arazisi çocukları Mehmet Durak, Durmuş Durak ve Fatma Ünal'a miras olarak kaldı.

KIZ KARDEŞE MİRASTAN PAY VERMEDİLER

Babanın ölümünden sonra iki erkek kardeş araziyi aralarında paylaşarak, iddiaya göre kız kardeşleri Fatma Ünal'ın hakkını vermediler. Bunun üzerine Fatma Ünal, aynı yıl içerisinde miras davası açtı. Üç kardeş arasında 1990 yılında başlayan miras davası 24 yıl sürerken, yıllar süren davanın sonucunu göremeyen üç kardeş de hayatını kaybetti. Bunun üzerine mirasa üç kardeşin 12 çocuğu da dahil oldu.

HALLALARINI İNKAR ETTİLER

Geçtiğimiz yıl sona eren davada, ölen Mehmet Durak ve Durmuş Durak'ın hakkını vermedikleri iddia edilen kız kardeşleri Fatma Ünal haklı bulundu. Bunun üzerine yaşamını kaybeden Durmuş ve Mehmet Durak'ın çocukları İlhami ve Ahmet Durak, Fatma Ünal'ın dedeleri Basri Durak'ın kızı olmadığını öne sürdü. Fatma Ünal'ın miras hakkı olmadığını talep eden İlhami ve Ahmet Durak dava açtı.

DNA İÇİN DEDELERİNİN MAZARINI AÇTIRDILAR

Bolu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada Fatma Ünal'ın, Basri Durak'ın kızı olup olmadığının tespit edilmesi amacıyla DNA testi yapılmak için mezarlarının açılmasına karar verildi. Bolu Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından mezarların açılmasına karar verilince bir heyet merkeze bağlı Fasıl köyüne giderek, Basri Durak'ın mezarını açtı. Adli tıp uzmanları, Basri Durak'ın kaval kemiği ve dişlerinden örnek aldıktan sonra kent merkezindeki Sağlık Mahallesi'nde bulunan Şehitler Mezarlığı'ndaki Fatma Ünal'ın mezarına gitti. Babadan sonra kızı Fatma Ünal'dan da alınan kemik ve diş örnekleri, poşete konularak elden ele öğrenciler tarafından dolaştırılıp incelendi. Fatma Ünal'ın çocukları Zeki ve Zekai Ünal ise annelerinin mezarı açılırken büyük üzüntü yaşadı.

ANNEMİN DEDEMİN KIZI OLMADIĞINI SÖYLEDİLER

Dedesi Basri Durak ve annesi Fatma Ünal'ın mezarlarında rahat edemediklerini söyleyen Zeki Ünal, "Çok zor bir durumla karşı karşıya kaldık. Annemi mirastan mahrum bırakmak için birçok oyun oynandı. Dayılarımın çocukları mirastan pay alabilmek için annemi çok kötü bir şeyle suçladılar. Annemin, dedemin kızı olmadığını iddia ettiler. Şimdi de mezarlar açıldı. Yıllardır mahkemede verdikleri ifadelerin hepsi yalanmış. İlk mahkeme lehimize sonuçlanmıştı. Şimdi ise böyle bir yola başvurdular ve mezarlar açıldı" diye konuştu.

Basri Durak ve kızı Fatma Ünal'dan alınan kemik örneklerinin incelenmek üzere Ankara Tıp Kurumu'na gönderildiği öğrenildi. Raporlar sonucunda Fatma Ünal'ın, Basri Durak'ın kızı olup olmadığı ortaya çıkacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatma Ünal Dodurga Bolu Politika Güncel Haberler

title