Haberler

4. Malatya Uluslararası Film Festivali açılış töreni (2)

4. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin açılış töreninde Filistinli yönetmen Rashid Masharawi, Hırvat sinema oyuncusu Rade Serbedzija ile Türk sinemasının ünlü oyuncuları Muhterem Nur, Murat S...

4. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin açılış töreninde Filistinli yönetmen Rashid Masharawi, Hırvat sinema oyuncusu Rade Serbedzija ile Türk sinemasının ünlü oyuncuları Muhterem Nur, Murat Soydan, Eşref Kolçak, Kemal Sunal ve Filiz Akın'a onur ödülü verildi.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nin Kemal Sunal Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya'nın sanatçıların ve sinema insanlarının sayesinde festivalin 4'üncüsünü yaşadığını söyledi.

Kentin bu haftayı dolu dolu geçireceğini ifade eden Şahin, "Malatya inşallah altyapısını bir taraftan tamamlarken, üstyapı kurumlarından birisini, sinemayı önceleyerek evrensel bir dille dünyaya, ülkemize sevginin diliyle haykırıp bu dünyanın güzelleşmesine, insanımıza ve insanlığa karınca kararınca hizmet etme, bir katkıda bulunma adına biz de varız diyor" ifadesini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı Ali Atlıhan da başından beri Malatya Uluslararası Film Festivali'ni desteklediğini belirterek, "Malatya bizim için çok önemli. Gerek ülkemizde bulunduğu bölge, gerekse bölgedeki çok önemli konumundan dolayı, festival tertiplenmesinden dolayı çok önemli. Malatya sokaklarında, caddelerinde sanatçılarımızın halkla kucaklaştığını görmek bizi daha da fazla memnun ediyor" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 9 bin yıllık tarihiyle, yetiştirmiş olduğu ünlü devlet adamları, sanatçıları, bilim adamlarıyla Malatya'nın bölgede gelişen, cazibe merkezi konumlu, önemli bir il olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Malatya'nın bu ekonomik kalkınması, fiziki kalkınmasının yanında sosyal ve kültürel anlamda da kalkınması bizim için çok önemli. Bu açıdan bu tür etkinliklere biz her zaman destek veriyoruz. Şehrimizin özellikle büyükşehir statüsünü kazanmasıyla birlikte gelişmesine paralel olarak yine sanat anlamında, kültür anlamında gelişmişlik parametrelerinin de mutlaka bu süre içerisinde, büyükşehir statüsüyle birlikte hız kazanacağı inancıyla bu festivalleri önemsiyoruz. 4. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında çok değerli konuklarımızı, yazarlarımızı, sanatçılarımızı ağırlıyoruz. Sinema özelinde gerçekten burada çok değerli duayenler var."

Konuşmaların ardından müzisyen Mehmet Erdem, konuklara mini bir konser verdi.

- Onur ödülleri verildi

Daha sonra onur ödülleri sahiplerini buldu.

Filistinli yönetmen Rashid Masharawi, Hırvat sinema oyuncusu Rade Serbedzija ile Türk sinemasının ünlü oyuncuları Muhterem Nur, Murat Soydan, Eşref Kolçak, Kemal Sunal ve Filiz Akın'a onur ödülü verildi.

- Filistinli yönetmen Rashid Masharawi

Rashid Masharawi, duygulandığını ifade ederek, teşekkür etti.

Rade Serbedzija da çok önemli bir ödül aldığını belirterek, "İki yıl önce bana İstanbul'daki film festivalinde barış ödülü verildi. Bu ödülün anlamı benim için çok büyüktü. Savaş dolu bir bölgeden geliyorum. Barışın olması o coğrafyalar için çok önemli" diye konuştu.

Hasta oldukları ifade edilen Muhterem Nur ve Murat Soydan ödül törenine katılamadı. Ödüllerinin ünlü oyunculara iletileceği ifade edildi.

Eşref Kolçak, sinema severlere olan sevgisini dile getirerek, "Sizlerin sayesinde hala buradayım. Ne mutlu bana ki hayatım boyunca hep sizin karşınızda olmak bana Allah'ın verdiği en büyük lütuf" dedi.

Merhum Kemal Sunal'ın ödülünü eşi Gül Sunal'a takdim edildi. Gül Sunal, bu ödülün Kemal Sunal'ın arşivinde önemli bir yerde muhafaza edeceğini ifade ederek, "Kemal'in memleketinde, sizlerle birlikte, burada olmaktan son derece mutluyum" diyerek duygularanı dile getirdi.

Filiz Akın da çok heyecanlı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Malatya markalaşmayı başarmış bir şehir. Bu güzel festivalle de hakikaten yıldızlaştı. Bu gece burada olmak benim için çok önemli. Bu güzel ödüller bana şunu hatırlatıyor. Oyunculuğunuz, filmleriniz bir tarafa. Beğenilir veya beğenilmez ama bizi etkilediniz. Sizi sevdik ve hala seviyoruz demek gibi geliyor."

Muhabir: Yeter Erdine

Yayınlayan: Hüseyin Doğru

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Rade Serbedzija Muhterem Nur Malatya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title