Haberler

38 bilim insanından başucu kitabı…

Güncelleme:

"Kanserden Korunmada Gıdalar ve Beslenme" kitabı yayınlandı

Kitap, insanların kanserden korunmak, karşı durmak için neler yapabileceğini göstermek üzere, bilimsel bir formatta, ancak her seviyede kişinin rahatlıkla okuyabileceği bir anlatıma sahip

Dergi ve Kitap yayıncılığı konusunda uzman olan Sidas Yayıncılık şimdi de Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih Ötleş ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı'ndan emekli Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Eren Akçiçek'in editörlüğünü yaptığı "Kanserden Korunmada Gıdalar ve Beslenme" kitabı raflarda yerini aldı.

"Kanserden Korunmada Gıdalar ve Beslenme" kitabı; dergi ve kitap yayıncılığı konusunda uzman olan Sidas Yayıncılık tarafından yayınlandı.

Kitap, insanların kanserden korunmak, karşı durmak için neler yapabileceğini göstermek üzere, bilimsel bir formatta, ancak her seviyede kişinin rahatlıkla okuyabileceği bir anlatıma sahip.

Kitap; kanserden korunmada gıdaların bilmeyen yönlerini ortaya koymayı, kanserin özellikle oluşum aşamasında yapısındaki etken maddelerin etki etme mekanizmalarını göstermeyi, bu etken maddelerin neler olduğunu vurgulamayı ve kanser oluşumundan önce ve sonrasında beslenmede dikkat edilecek hususları anlatmayı hedefliyor.

Prof. Dr. Semih Ötleş "Kitabın çalışmalarında farklı kurum ve meslek gurubundan kendi dallarında uzman 38 farklı araştırıcı görev aldı. 11 farklı ana bölüm içinde 33 değişik konu hazırlandı. Japonya ve Güney Kore'den kanser konusunda önemli merkezlerin üst düzey 3 yöneticisinin de yazdığı bölümler bulunuyor. 'Kanser' başlıklı ilk ana bölümde, kanser koruma kontrol programı ve Japonya'da kanser vakaları üzerine iki bölüm bulunuyor. 'Kanserde Moleküler Yaklaşım' ana bölümü ise karsinogenesis ve spesifik nutrientlerin bu konudaki öneminin yer aldığı iki bölümden oluştu. 'Diyet ve Kanser' ana bölümünde ise Asya ve Türkiye'de kanser vakaları ele alındı. 'Fonksiyonel Gıdalar ve Kanser' ana bölümünde ise fonksiyonel gıdalar, besin destekleri ve kanser ilişkisi üzerinde duruldu. 'Probiyotikler, Prebiyotikler ve Kanser' ana bölümünde probiyotikler, kefir, posa ve lignanlar ele alındı. 'Tıbbi Bitkiler ve Kanser' başlığı altında ısırgan otu, soya, ginseng, mantar ve denizel ürünler irdelendi. 'Meyve ile Sebzeler ve Kanser' de ise izotiyosiyanatlar, soğan, sarımsak, likopen, karotenler, resveratrolün kanser üzerine etkileri anlatıldı. Zeytinyağı, beta glukanlar, balık yağı ve çeşitli yiyeceklerin kanser üzerine etkileri 'Nutrasötikler ve Kanser' ana bölümünde ortaya kondu. Kakao ve çay polifenolleri, C vitamini ve diğer vitaminler, çinko ve selenyumun kanser üzerine etkileri ise 'Antioksidanlar ve Kanser' ana bölümü altında irdelendi. Kanser oluşumunda amino asitler ise ayrıca incelendi. Son ana bölüm olan 'Kanserin Önlenmesinde Yaşam Biçimi ve Kanser' de ise Akdeniz, Batı ve Asya beslenme tarzları karşılaştırıldı.Dansın kanser önlemedeki önemi vurgulanarak sonuçlandırıldı. 6 yıl süren büyük bir emek, özveri ve bilgi birikimiyle hazırlanan bu kitabın toplumumuza faydalı olacağını umut ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Semih Ötleş Japonya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title