Haberler

37 Yıl Sonra Babasını Bulan Genç Adam, Açtığı Davadan Tazminat Kazandı

Güncelleme:

İzmir'de, babası bildiği adamdan duyduğu 'Gerçek babanı bul' sözleriyle sarsılan adam, 37 yıl sonra ulaştığı biyolojik babasından 75 bin lira tazminat kazandı.

İzmir'de, 37 yaşına kadar babası olarak bildiği Mustafa B'nin ölüm döşeğinde "Oğlum ben senin baban değilim. Beni affet, gerçek babana ulaş" sözleri üzerine biyolojik babasını araştıran Çağlar K, DNA testiyle kanıtladığı bağı sonrası biyolojik babasına açtığı davada 75 bin lira tazminat kazandı.

75 BİN LİRA KAZANDI

İzmir 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, ilginç bir dava dosyasını karara bağladı. Mahkeme, 39 yaşındaki Çağlar K'nın avukatı Varol Turbay aracılığıyla öz babası hakkında açtığı manevi tazminat davasında, babanın 75 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.

BÜYÜK ŞOK YAŞADI

Çağlar K, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, yanında büyüdüğü, babası olarak bildiği kişinin akciğer kanserine yakalanmasının ardından son nefesinde "Oğlum ben senin baban değilim. Beni affet, gerçek babana ulaş" sözleri üzerine büyük bir şok yaşadığını belirtti.

"Bir an insan nefes alamıyor. Şuranızda bir düğüm dolanıyor. İnanamadım, dedeme, teyzeme sordum. İş açığa çıktıktan sonra hepsi tek tek anlattı" sözleriyle yaşadığı şaşkınlığı anlatmaya çalışan Çağlar K, bu gelişme üzerine gerçek babasını öğrenmek ve tanımak için bilgi toplamaya başladığını söyledi.

"GERÇEK BABAM 2 YAŞINA KADAR..."

Biyolojik babasının 2 yaşına kadar kendileriyle yaşadığını belirten Çağlar K, yakınlarından öğrendiklerini "Gerçek babam, babam olduğunu biliyormuş. Annemi evlenme vaadiyle kandırmış. Ben doğduktan sonra 2 yıl boyunca 'ha bugün ha yarın evleneceğiz' diyerek annemi oyalamış. Daha sonra birden terk etmiş" sözleriyle aktardı.

"BENİ İSTEMEMİŞLER"

Çağlar K, neden terk edildiğini annesine de sorduğunu, sorusunun cevabını şu şekilde aldığını söyledi:

"Biyolojik babamın ve ailesinin baskısından korkmuş. Çünkü babam istememiş, evlatlık vermeyi bile düşünmüşler. Bu yüzden hamileyken, intihar girişiminde bulunmuş. İçtiği ilaçlar nedeniyle gözümde kayma oluştu, kalıcı hasar bıraktı."

"ZAMAN ZAMAN ÖZ-ÜVEY DÜŞÜNCELERİM OLDU"

Terk edilmelerinin ardından annesinin başkasıyla evlendiğini söyleyen Çağlar K, babası bildiği ve kütükte de babası görünen Mustafa B'nin kendisine çok iyi davrandığını söyleyemeyeceğini dile getirerek, "Benim haricimde iki oğulları daha var. Onlara daha şefkatliydi. Zaman zaman 'ben öz müyüm, üvey miyim' diye düşünmüşlüğüm oldu. Ama annem böyle birşeyi hiç hissettirmedi. Ana yüreği. Üçümüzü de annem doğurdu, ayırmadı" dedi.

"İNSANIN İÇİ BURKULUYOR"

Çağlar K, öğrendiği gerçeklerden sonra aradan yıllar geçmiş olsa da öz babasını tanımak istediğini, fakat yaşattıkları nedeniyle içinde burukluk olduğunu kaydetti.

"İnsan öz babasını tanımak istiyor. Baba bildiğim birinin yanında yetişmiş olsam da bir baba özlemi oluyor. Büyük sevgi ve şefkat görmedim, gelse dese ki, 'oğlum olan oldu, böyle böyle' diye anlatsa… Babadır sonuçta..." ifadesini kullanan Çağlar K, babasıyla karşılaşmalarını ise "İlk karşılaşmam mahkemede oldu. Bu insanın içi burkuluyor. Daha sonra DNA testi için Adli Tıp Kurumunda da karşılaştık" sözleriyle anlattı.

Öz babasıyla hiç konuşmadıklarını dile getiren Çağlar K, "Çok değişik bir duygu. Onun yerine kendimi koyuyorum, ben olsam ulaşırım diyorum. Haklı olduğu yerler vardır belki. Bunları anlatmasını, kendini bana kanıtlamasını isterim. Erkek çocuklarında baba güçtür, dosttur. Babanın dik duruşu farklıdır. İsterdim baba demeyi. Bana 'oğlum' diyebilir, o sevgiyi şefkati görmek isterim" diyerek beklentilerini aktardı.

GERÇEK DNA TESTİYLE ORTAYA ÇIKTI

Avukatı Varol Turbay ise yasa gereği önce "soy bağının reddi" davası açtıklarını, Mustafa B'nin mezarı açılarak DNA testi yapıldığını, ardından öz babaya yönelik "babalık" davası açarak yine DNA testi yapıldığını anlattı.

DNA testlerinin ardından açtıkları babalık davasını kazandıklarını söyleyen Turbay, "Bu 39 yılın faturası ne olacak? Yaşamı boyunca gerçek babasından yoksun bırakılan Çağlar'ın 39 yıllık üzüntüsünün karşılığı olmalı" diyerek, 200 bin liralık manevi tazminat davası açtıklarını ve 75 bin lira kazandıklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

İzmir Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024?
500

Yorumlar (4)

sedat:

işid ve pkk/pyd anlaşmalı olarak suriyenin kuzeyini işgal etti bütün hdpliler işidin pkk/pyd ile kardeş olduğunu bilir ama devleti suçlarlar

6
16
yanıtYanıtla
hak yol:

annesine sormuşlarmıki?kesin annesi uzaklaştırmıştır hangi baba çocuğunu atar bence atmaz kadınlar genelde yapar bunu adamın suçu olduğunu sanmıyorum mahkemelerinde adil olmadığını düşünüyorum mağlesef.

1
2
yanıtYanıtla
44:

her erkek cocuk sahibi olabilir, ama baba olamaz.

0
0
yanıtYanıtla
006:

her erkek çocuk sahibi de olamaz. . . saçma bir özlü söz çalışması olmuş. . .

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title