Haberler

Yeni dolandırıcılık yöntemi ifşa oldu! E-Devlet'le aynı gözüküyor, sakın açmayın

Güncelleme:

Sosyal medyada binlerce kullanıcının şikayet ettiği yeni dolandırıcılık yöntemi görenleri şaşırtıyor. Dolandırıcılar, telefonlara ceza veya ödemeleri olduğu yönünde SMS atarak korkutma yöntemini kullanıyor. Vatandaşlar gelen mesajdaki linke tıklarsa e-Devlet ile benzer bir ekranla karşılaşıyor. Uzmanlar gelen mesajlar konusunda vatandaşları uyarıyor.

Sosyal medyada son günlerde artan şikayetlerden birisi de dolandırıcılar tarafından gönderilen Sms'ler oluyor. Vergi veya ceza ödemeleriyle ilgili gönderilen Sms'lerin artışı dikkat çekti.

Son çıkan dolandırıcılık usulüne göre, vatandaşlara ismi ve soyismini içeren bir SMS atılıyor. Mesaj gönderilen kişinin bir cezası veya vergi ödemesi olduğuna dair vurgu yapılıyor. Mesajın sonunda e-Devlet "Maliye Sorgulama" veya UYAP ile benzer bir link bulunuyor.

ŞÜPHELİ LİNKLERE TIKLAMAYIN

Bırakılan linklere tıklayan kişinin karşısına e-Devlet'e benzer bir sayfa çıkıyor ve ödeme için IBAN bilgileri bulunuyor.

Dolandırıcıların tuzağına düşen vatandaşlar borçlarını ödediğini sanıyor ancak aslında dolandırılıyor. Benzeri dolandırıcılık yöntemlerinin son günlerde artışa geçtiği belirtiliyor.

ÜNLÜ FENOMENİN BAŞINA GELDİ

"Röportaj Adam" olarak tanınan ünlü sosyal medya fenomeni Mahsun Karaca da telefonuna gelen ve dolandırıcılık içeren SMS'leri sosyal medya hesabından paylaştı.

Karaca, mesajında "Bugün bana bu smsler geldi. Sakın bilgilerinizi girmeyin." ifadelerini kullandı.

Yeni dolandırıcılık yöntemi ifşa oldu! E-Devlet'le aynı gözüküyor, sakın açmayın

SPK VATANDAŞLARI UYARDI

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), "Kurulumuzun şahısları telefonla arayarak haklarında idari para cezası tesis edilmeden önce uzlaşma başvurusunda bulunup bulunmayacağının sorulması veya belirli IBAN numaralarına para gönderilmesini talep etme gibi bir uygulaması bulunmamaktadır." açıklaması yaptı.

SPK açıklamasında, son dönemde Kurul'a ulaşan yatırımcı telefonları üzerine, kendisini SPK veya diğer bir kurum çalışanı, arabulucu ya da vekil olarak tanıtan ve Kurul personelinin adını ya da farklı unvanları kullanan kişilerce, vatandaşlardan, haklarında Kurulca idari para cezası uygulandığı/uygulanacağı veya kumar borcu sebebiyle veya Kurul'un arabuluculuk faaliyeti yürütmesi dolayısıyla para gönderilmesinin istendiği yönünde bilgi edinildiği belirtildi.

Açıklamada, "Kurulumuza ulaşan yatırımcı şikayet ve başvurularından tespit edilebildiği kadarıyla söz konusu dolandırıcılık fiilinin icrasında kullanılan telefon numaraları ile ilgililer hakkında Kurulumuzca ivedilikle Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde Türk Ceza Kanunu 157 ve devamı maddeleri uyarınca suç duyurusunda bulunulacaktır. Diğer yandan, söz konusu telefonla dolandırıcılık filleri nedeniyle mağdur olmuş kişilerin de suç duyurusunda bulunmalarının ve zararlarının tazmini hususunda her türlü yasal haklarını kullanmalarının mümkün olduğunun hatırlatılmasında fayda görülmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haberler.com / Osman Demir - 3.Sayfa

E-Devlet SMS 3.Sayfa Haberler

500

Yorumlar (3)

taner ipek:

Vatandaş ayık olsun hükümet mi uğraşacak ehue

5
12
yanıtYanıtla
huseyin acar:

Toplum eğitimden yoksun olunca sadece aklını kötü yolda kullanıyor dolandiracagina çalış

5
0
yanıtYanıtla
Fevzi Doğan:

Ben de diyorum ki,önce devlet,ilgili kurumları ayık olsun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title