Haberler

Kadın kılığına girip eski eşini vurdu, sevgilisini ise öldürdü! Olayın altından bütün aile çıktı

Güncelleme:

9 Haziran gecesi merkez Seyhan ilçesi Yenibey Mahallesi'nde iddiaya göre biri kadın iki 2 şüpheli, 3 katlı binanın 2'nci katında oturan Yusuf Gença'nın evinin önüne geldi.

KADIN YARALANDI, SEVGİLİSİ ÖLDÜ

Evin zilini çalan şüpheliler, kapıyı açan Gença ile birlikte yaşadığı Hilal Ş.'ye tabancayla kurşun yağdırıp, olay yerinden kaçtı. Silah seslerini duyup, eve gelen komşuların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Gença'nın hayatını kaybettiği belirlendi. Göğüs bölgesine isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Hilal Ş. ise olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Adana Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsisinin ardından cenazesi alınan Gença toprağa verilirken, Hilal Ş.'nin ise tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Kadın kılığına girip eski eşini vurdu, sevgilisini ise öldürdü! Olayın altından bütün aile çıktı

SALDIRIYI ESKİ EŞİ YAPMIŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekip, olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı. Yapılan çalışmada Hilal Ş.'nin anlaşmazlık yaşadığı öne sürülen eşi Abidin Uçar'ı 2 yıl önce terk edip Gença'nın yanına taşındığı, daha sonra da boşandıkları tespit edildi. Ailesinin ise Hilal Ş.'ye, Gença'dan ayrılması ya da nikah kıyması için baskı yaptığı saptandı. Soruşturmayı bu yöne kaydıran ekipler, silahlı saldırının Hilal Ş.'nin eski eşi ile ağabeyi Şahan Ş.'nin arkadaşı A.D. tarafından düzenlendiğini, ailesinin ise azmettirici olduğunu belirledi.

Kadın kılığına girip eski eşini vurdu, sevgilisini ise öldürdü! Olayın altından bütün aile çıktı

AİLESİ DE İŞİN İÇİNDE

Bu tespitler üzerine harekete geçen ekipler, Hilal Ş.'nin eski eşi Abidin Uçar, A.D., babası Hacı Ş. (56), kardeşleri Şahan Ş., Onur Can Ş. ve Ali Ş. (19), annesi Elife Ş. (49), kuzeni Meltem S. ile onun eşi Mehmet Sait S.'yi adreslerine düzenlenen operasyonla gözaltına aldı. Emniyette çapraz sorguya alınan şüphelilerin ifadesiyle; cinayetle sonuçlanan silahlı saldırının detayları ortaya çıktı. Hacı Ş. ile buluşan kardeşi Musa Ş., oğlu Şahan Ş.'nin eski damatları Abidin Uçar'ı eve çağırarak cinayeti planladıkları belirtildi.

Kadın kılığına girip eski eşini vurdu, sevgilisini ise öldürdü! Olayın altından bütün aile çıktı

KADIN KILIĞINA GİRMİŞ

Olay günü Hilal Ş.'nin yaşadığı mahalleye gelen kuzeni Mehmet Sait S. ile eşi Meltem S.'nin çevrede gözcülük yaptığı, amcası Musa Ş.'nin ise kadın kılığına giren Uçar ile şapka takan A.D.'yi otomobille eve yakın bir parka getirdiği belirlendi. Musa Ş.'den tabancaları alan Uçar ile A.D.'nin kol kola girip, aile rolü yaparak sokakta yürüdükleri, sonrasında da Gença'nın evine gittikleri tespit edildi. O anlar bir evin güvenlik kamerası tarafından anbean görüntülendi.

Kadın kılığına girip eski eşini vurdu, sevgilisini ise öldürdü! Olayın altından bütün aile çıktı

"KAYINPEDERİM, NİKAHSIZ YAŞADIĞI İÇİN ESKİ EŞİMİ VURMAMI İSTEDİ"

Şüpheli A.D.'nin, kapıyı açan Gença'yı vurmak için tetiğe bastığı ancak silahın ateş almadığı belirlendi. Sonrasında Uçar'ın tabancayla başına 3 el ateş ettiği Gença'yı öldürdüğü, silah seslerine uyanıp kapıya gelen eski eşine ise 2 el ateş ettikten sonra mermisinin bittiği saptandı. Evden koşarak çıkan şüphelilerin, Musa Ş.'nin otomobiline binerek olay yerinden kaçtıkları öğrenildi. Uçar ifadesinde, "Ben değil, yanımdaki A.D. ateş etti. Kayınpederim, nikahsız yaşadığı için eski eşimi vurmamı istedi" dedi. Diğer şüpheli A.D. ise silahı Uçar'ın ateşlediğini öne sürdü.

TUTUKLANDILAR

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Abidin Uçar, A.D., Hacı Ş. ile Şahan Ş. çıkarıldığı mahkemece 'töre saikiyle planlayarak kasten öldürme' suçundan tutuklanırken, diğer 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Adresinde bulunamayan amca Musa Ş.'yi ise yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Adana Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title