Haberler

Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'a cinsel saldırı suçundan hapis cezası

Güncelleme:

Belediye çalışanı Duygu K.'yi taciz ettiği iddiasıyla yargılanan Zonguldak'ın Gülüç Belde Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş, 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı' suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Demirtaş'a ayrıca, cinsel taciz suçundan 10 ay hapis cezası verildi. Ancak bu cezanın hükmünün açıklanması geri bırakıldı.

Zonguldak'ın Gülüç Belde Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş (51), belediye çalışanı Duygu K.'ye (32) 'cinsel saldırı' suçundan hapis cezasına çarptırıldı.

Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde, belediye çalışanı Duygu K. geçen yıl Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'ın kendisini taciz ettiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Demirtaş hakkında 'cinsel taciz, sarkıntılık düzeyinde cinsel saldırı' suçlamalarından dava açıldı. 31 Mart'taki yerel seçimlerde yeniden belediye başkanı seçilen Demirtaş, Ereğli 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılandığı davanın 5'inci duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık Demirtaş, Duygu K., Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatı ile taraf avukatları katıldı.

"2014'TEN BERİ TEDAVİ MASRAFLARINI ÜSTLENMEKTEYİM"

Suçlamaların siyasi kumpas olduğunu öne süren Başkan Demirtaş, "Madem böyle bir ses kaydı Duygu K.'nin elinde vardı, neden 1-1,5 sene kadar bekledi. Bu bahsetmiş olduğum süreç boyunca da katılan benimle iletişim kurmaya devam etti, benim doğum günümü kutladı ve ayrıca 2014 yılından itibaren katılanın ilaç tedavi masraflarını da kendi şahsım olarak ben üstlenmekteydim. Suçsuzum, beraatime dair karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'a cinsel saldırı suçundan hapis cezası

BİRDEN FAZLA KEZ TACİZ İDDİASI

Söz verilen Duygu K. şikayetinin devam ettiğini söylerken, avukatı ise şöyle konuştu: "Sanığın atılı eylemi tek bir eylem değildir. Müvekkilim işe girdikten sonra sürekli olarak bu eylemlere maruz kalmıştır. Ancak delillendirebildiğimiz tek bir eylem olduğu için yargılama bu eylem üzerinden devam etmiştir. Bu sebeple süreklilik arz eden sanığın bu davranışlarına ilişkin müvekkilimin soruşturma aşamasında, sanık tarafından uğradığı diğer olayları da anlatmış olabilir. Bu herhangi bir delil niteliğinde değildir."

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü adına davayı takip eden avukat, "Sanık lehine beyanda bulunan tanıklar halihazırda belediyede çalışan kişilerdir. Tüm bu gerekçelerle sanığın atılı suçlardan cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

HAPİS CEZASI KARARI

Hakim, Gökhan Mustafa Demirtaş hakkında 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı' suçundan 'hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak' gerekçesiyle artırım ve 'geleceği üzerindeki olumsuz etkileri' göz önüne alınarak indirim uygulanarak 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Demirtaş ayrıca, cinsel taciz suçundan da 10 ay hapse çarptırıldı. Ancak taciz cezasında hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Gökhan Mustafa Demirtaş Belediye Başkanlığı Zonguldak Gülüç Hukuk 3.Sayfa Politika Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (16)

Raşid Polat:

Yazıkk.. ve bu adam yeniden baskan secilmiş... çok yazık..

224
18
yanıtYanıtla
Azra Erdem:

Cezası en az 15 le 20 yıl olmalı hiç affedilmesinler çünkü af insanları korkutmuyor

151
18
yanıtYanıtla
Özer Doğan:

Azra Erdem arkası güclü olmayan birisi olsa dediğin haklı olurdu ama bizdeki adalet sitemi adam kayırmak

yanıt90
yanıt5
ibrahim Kilinc:

Hani İYİ Parti yeniden yapılanmıştı çürük elmalar temizlenmişti. Meral hanım ortalıgı ayaga kaldırıyordu

141
10
yanıtYanıtla
erkan yüksel:

ınsan boyle bır seyı hısseder hıssetmez işten ayrılır..beledıyeye kapagı attım dıye kaldıysan hata senın..işten cıkıp yıne sıkayet edebılırdın

104
27
yanıtYanıtla
Marko Apostolidis:

10 yıldan beri tedavi masraflarımı? Ne fedakar insan var yahu, maşallah :-) çoğu baba kızına yapmaz bunu

46
1
yanıtYanıtla
Ercan cıftcı:

İYİ Parti belediye başkanı.. Deliller dava açma tarihinden 1-1.5 yıl öncesine ait. Bu kadar beklenmesi garibime gitti.. Ha ne olursa olsun cezasını çekmeli..

41
3
yanıtYanıtla
Ömer Can:

bunun parti ile alakası yok kişilik meselesi

yanıt26
yanıt7
ARSLANOĞLU Hakan:

Başkan hanımları bazı akşamlar ağrı kesici için. yoksa bu tür haberleri okumaya devam edeceğiz.

21
5
yanıtYanıtla
sinan çayırcı:

Ceza verin ama ceza almasın . Bir daha yapar belki .

21
3
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title