Haberler

Yarasalar çatıya yuva yaptı, binadakiler korona korkusu yaşıyor

Güncelleme:

Hakkari'de 3 katlı bir binanın en üst katında yaşayan 6 kişilik Saraçoğlu ailesi, 1 haftadır yarasa korkusu yaşıyor. Koronavirüsün kaynağının yasalar olduğu iddiasını aklından çıkaramayan aile, binanın çatısına yuva yapan yarasalardan virüs kapmaktan endişe ediyor.

Hakkari'nin Biçer Mahallesi'nde, Şükrü Saraçoğlu'nun yaşadığı 3 katlı binanın çatısına yuva yapan yarasalar korkuya neden oldu. Binanın en üst katında yaşayanlar, yarasalar nedeniyle koronavirüs endişesi yaşadıklarını bu nedenle eve girmeye korktuklarını söyledi.

Dünya, Çin'in Wuhan kentinden yayılan koronavirüsle mücadele etmeye devam ederken, kaynağının yarasalar olduğunun ileri sürülmesi, Hakkari'de de bir ailenin endişeye kapılmasına ve korkmasına neden oldu. Biçer Mahallesi'nde 3 katlı bir binanın en üst katında yaşayan 6 kişilik Saraçoğlu ailesi, 1 haftadır yarasa korkusu yaşıyor.

Yarasalar çatıya yuva yaptı, binadakiler korona korkusu yaşıyor

GECEYİ YAKINLARINDA GEÇİRİYORLAR

Yarasaların koronavirüs taşıyabileceği endişesi yaşayan aile, daha önce 1-2 tane olan yarasaların sayısının kısa zaman içerisinde 20'yi aştığını belirterek, aynı binanın alt katında oturan yakınlarında geceyi geçirmeye başladı. Ev sahibi Şükrü Saraçoğlu, yarasaların evinin çatı ve kirişlerine yuva yaptığını söyledi.

Yarasalar çatıya yuva yaptı, binadakiler korona korkusu yaşıyor

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORLAR

Yarasaların koronavirüs taşımasından endişe duyduklarını ve geceleri çatı bölümünde gelen yarasa sesler nedeniyle korku yaşamaya başladıklarını anlatan emekli memur Saraçoğlu, yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.

Saraçoğlu, "Yaklaşık bir haftadır evimizin çatısına yuva yapmış yarasalar var. Yarasaların sayısı kısa zamanda 15'e 20'ye çıktı. Koronavirüs taşıyorlar diye korkuyoruz, evimize giremiyoruz. Yetkililerden yarasaların doğal ortamlarına götürmelerini istiyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Çin Halk Cumhuriyeti Şükrü Saraçoğlu Koronavirüs Hakkari Haberler

500

Yorumlar (18)

dıkkat:

yarasalara sız bulastırmayında amca

11
3
yanıtYanıtla
.....:

önce yüzlerce kişi kolkola girip halay çekmeyi bıraksınlar o zaman covitten korkmaya gerek kalmaz. . esenyurtta asker uğurlamasında sayısını bile tahmin edemeyeceğiniz halayı haberlerde görünce dehşete düştüm. . yazıklar olsun diyorum ve başkada bir şey söylemiyorum

14
0
yanıtYanıtla
xyz:

Yarasadan kaçar, düğünde, taziyede kalabalığın içine girer. Bizim milletin gerçekten anlayış sıkıntısı var.

12
0
yanıtYanıtla
beyin yok beyin:

kulakla düşünüyor yakında kulakları fil kulağı gibi evrilir

yanıt0
yanıt0
Hasan huseyin:

LAN AZICIK KAFANIZ CALISSA BU ULKE UCUSA GECER AMA CANINIZ SAGOLSUN..... CATI ARASINDAMI YASIYONUZ BU TELAS NE..... YARASADAN KORK MASKESIZ DUGUN YAP OH OH..

7
1
yanıtYanıtla
KOR:

Yarasalar bir şey yapmaz. Elime alıp sevdiğim oldu. Bildiğin kedi benzeri bir şey. Sadece sıkınca saldırıyorlar. Kaçma huyları var. Ama yavaşça sevince göbeklerini, rahatlayıp sevdiriyor. Kuş ile benzer. Sadece şekli biraz ürkütücü geliyor. Ama Kuş ile aynı kafadalar :D

6
2
yanıtYanıtla
birisi:

yarasayı yemediğin sürece hayvandan sana birşey bulaşmaz dayı boşa evi bırakmışınız

7
0
yanıtYanıtla
Çomar Spor:

Yarasa çok faydalı yararlıdır sinek böcek zararlı ne varsa yer yok eder. Gübresi değerlidir. Yararlı olmasa yararsız olsa Yarasa demezdiler Yaramasa derdiler.

7
0
yanıtYanıtla
dokunma kardeşim dokunma:

bizim geleneksel yaşamımızın parçası değil, akla hayale gelmeyecek virüs çeşitleri barındırır, araştırmalarla sabit

4
2
yanıtYanıtla
Az gelişmiş Ülkemin cücüğü:

Adres neresiyse hırsızlar duymasın soyarlar dayı yarasaları da çalarlar dikkat et.

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title