Haberler

Yanlış teşhis sonrası cenazeler karıştı! Savcılık mezar açtırdı

Güncelleme:

Aydın'da yakınlarının yanlış teşhisi sonucu cenazeler karıştı. Daha sonra fark edilen durum, Cumhuriyet Savcısı'nın mezar açma talimatı vermesine neden oldu. Açılan mezardan yanlış gömülen kişinin cenazesi çıkarıldı ve kendi mezarına defnedildi.

Aydın'da Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi görürken hayatını kaybeden Turgut Akın ile evinde hayatını kaybeden emekli öğretmen Hilmi Sarı'nın cenazeleri yanlış teşhis sonrası karıştı. Durumun ortaya çıkması sonrasında yanlış isimle defnedilen Hilmi Sarı savcılık talimatıyla mezarda çıkarılarak kendisine ait mezara defnedildi.

CENAZEYİ ALMAYA GELİNCE DURUM ORTAYA ÇIKTI

Germencik Turanlar Köyü'nde yıllarca demircilik yapan Turgut Akın'ın cenazesini almaya gelen yakınları Turgut Akın zannettikleri Hilmi Sarı'yı alıp köyde defnettiler.İlginç hata Hilmi Sarı'nın yakınlarının cenazelerini almaya gelmesi ile ortaya çıktı. Kendilerine teslim edilmek istenen morgdaki tek cenazenin Hilmi Sarı olmadığını fark eden yakınları "Bu bizim cenaze değil" diyerek cenazeyi teslim almadı.

SAVCILIK KARARIYLA MEZAR AÇILDI

Olayın ortaya çıkmasıyla o gün yakını ölen ve morgdan cenaze alan kişiler hastane morguna çağrıldı. Germencik Turanlar Köyü'nden gelen Akın'ın yakınları gömdüklerini zannettikleri Turgut Akın'ı morgda görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Cumhuriyet Savcısı nezaretinde Turanlar Köyü'nde Turgut Akın diye defnedilen Hilmi Sarı'nın cenazesi mezardan çıkarılıp yakınlarına teslim edildi. Turgut Akın ise Hilmi Sarı'dan boşalan mezara defnedilerek ilginç bir hata düzeltilmiş oldu.

Yanlış teşhis sonrası cenazeler karıştı! Savcılık mezar açtırdı

Yanlış teşhis sonrası cenazeler karıştı! Savcılık mezar açtırdı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Cumhuriyet Savcısı Aydın Ölüm Hukuk 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Tutankamon Hoca:

Ülkeye bak cenazeler karışır bebekler karışır kimsede kusur bulamazsın hanedanlık hep haklıdır

6
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title