Haberler

3. Çorlu Kitap Fuarı Orion'da Başlıyor

Güncelleme:

Ünlü yazarları Çorlulu kitapseverlerle buluşturacak olan 3. Çorlu Kitap Fuarı 18 Ocak Cuma günü başlıyor.

Fuarın ilk gününde, açılış konuğu olarak ünlü roman ve seyahat yazarı Buket Uzuner Orion'a gelecek. Orion etkinlik alanında saat 18:00'de yapılacak açılışa tüm kitapseverler davetli.

Orion Alışveriş Merkezi tarafından Çorlu Belediyesi, Apsis Kitap ve Özel Trakya Koleji'nin de destekleriyle düzenlenen 3. Çorlu Kitap Fuarı, 18 Ocak Cuma günü başlıyor. 10 gün süresince 20 yazarı ağırlayacak fuara 31 yayınevi katılıyor. Her yaşa hitabedecek her tür kitabın yer aldığı fuar Orion alt kattaki etkinlik alanında hazırlandı. Konuk yazarların okurlaruyla buluşacakları imza günleri de fuar alanında yapılacak.

Açılış konuğu olarak Buket Uzuner'in katılacağı fuarda açılış töreni saat 18:00'de yapılacak ve tüm kitapseverler katılabilecek. Törenin ardından Buket Uzuner okurları için kitaplarını imzalayacak. Bu haftasonu Orion'da imza günü olan diğer yazarlar ise Ayşenur Yazıcı, Fatih Portakal, Tuna Kiremitçi, Pekcan Türkeş, D.Ali Gültekin ve Meltem Kanoğlu olacak. 20 Ocak Pazar günü, Fatih Portakal tarafından bir de söyleşi düzenlenecek. Bu söyleşi de saat 13:00'de Orion etkinlik alanında yapılacak.

BUKET UZUNER (18 Ocak Cuma, saat 18:00)

Romancı, hikayeci ve gezi yazarı Buket Uzuner 1955'te Ankara'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi, Bergen Üniversitesi (Norveç), Michigan Üniversitesi'nde (ABD) moleküler biyoloji ve çevre bilim eğitimi aldı. Tampere Teknik Üniversitesi (Finlandiya) ve ODTÜ Çevre Mühendisliği bölümünde araştırmacı olarak çalıştı, ders anlattı.

Uzuner, Türkiye Cumhuriyeti'nin 75. kuruluş yılında Türkiye üniversiteleri, basını, meslek kuruluşları ve 87 ilin valiliklerinden oluşturulan jürinin oylarıyla 'Cumhuriyetin 75 Başarılı Kadını'ndan biri olarak seçilmiştir. Romanları sekiz dile çevrilen Uzuner, 1996 yılında Iowa Üniversitesi'nin (IWP) onur üyesi olmuş, 2004 yılında da ODTÜ senatosu tarafında takdir belgesiyle onurlandırılmıştır. Yazarın 7 hikaye, 3 gezi ve 6 roman kitabı bulunmaktadır.

D. ALİ GÜLTEKİN (19 Ocak Cumartesi, 14:00-16:00)

1963 yılında Konya'da doğan Ali Gültekin, ilk, orta ve lise öğrenimini Karaman' da tamamladı. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde aldı. 1975 yılında şiir yazmaya başlayan Gültekin'in şiirleri ve yazıları, 1979 yılından itibaren çeşitli gazete ve dergilerde yayınlandı. Gazete ve dergilerde muhabir, köşe yazarı, yazı işleri yönetmeni ve yayın kurulu üyesi olarak çalıştı. 2002 yılında Marmara Üniversitesi öğrencileri tarafından "Altın Kalp" ödülüne layık görüldü ve yılın "Yılın En İyi Yazarı" seçildi. 7'si şiir kitabı olmak üzere yayınlanmış 11 kitabı bulunuyor.

PEKCAN TÜRKEŞ (19 Ocak Cumartesi, 14:00-16:00)

Hukuk eğitimi alan Pekcan Türkeş, 1973 yılında İstanbul Barosu'na kaydolarak avukatlık mesleğine başladı. Kısa bir süre Türkiye Kağıt Sanayi İşverenleri Sendikası'nda müzakereci-müşavir avukat, daha sonra 18 yıl Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Holding ve bağlı şirketlerde avukat olarak görev yaptı. Televizyona TGRT'de hazırlayıp sunduğu 'Ailemin Avukatı' programıyla adım atan Türkeş, Turkish Daily News Gazetesi'nde uzun yıllar Court Room ve Legal Advice for Foreigners isimli kendi köşesinde yabancıların hukuki sorunlarını ilgilendiren makaleler yazdı.

Yayınlanmış kitapları: "Ailemin Avukatı", "İcra İflas Suç ve Cezaları", "Sigortalı Çalışanın El Kitabı", "Maden Kanunu", "Ücretlilere Vergi İadesi Hakkında Kanun ve Tatbikatı" ve "Turkish Legal Guide".

AYŞENUR YAZICI (19 Ocak Cumartesi, 16:00-18:00)

Ayşenur Yazıcı 1958 yılında Elazığ'da doğdu. İlkokulu Anadolu'nun çeşitli yerlerinde, ortaokulu Paris'te, liseyi Ankara Tevfik Fikret Lisesinde, üniversiteyi Fransa'nın Lyon şehrinde Rhone akademisinde tamamladı. Kozmetoloji ve sahne sinema sanatları eğitimi aldı.

1983'de İzmir TRT'de çalışmaya başladı. TRT'deki işine devam ederken Christian Dior'un Türkiye temsilciliğinde 5 yıl teknik müdür ve eğitmen olarak görev aldı. Printemps mağazalarının reklam, animasyon ve halkla ilişkiler müdürlüğü görevinde bulunduğu yıllarda geniş çerçeveli kozmetik promosyonlarının ilk uygulayıcısı ve tanıtıcısı oldu. 1990'dan beri özel televizyonlarda spiker olarak çalışıyor, programlar yapıyor. 50'den fazla ödülü bulunan Yazıcı, Türk Dil Kurumu tarafından en büyük unvan olan "Türkçe'yi en iyi kullanan spiker" ödülüne layık görüldü.

Zülfü Livaneli'nin Şahmeran filminde dünyaca ünlü makyör Serge Mentelet ile beraber çalıştı. 1990 Yılından bu yana çeşitli haftalık dergilere kozmetik yazıları, psikolojik testler hazırladı ve yayımladı, gazetelerde köşe yazarlığı yaptı. Yayımlanmış 12 kitabı bulunuyor.

MELTEM KANOĞLU (20 Ocak Pazar, 12:00)

1970 yılında Bursa'da doğan yazar, ilkokulu İstanbul'da, ortaokul ve liseyi Kuwait Amerikan School'da okudu. Lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü'nde, yüksek lisansını, Boğaziçi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü'nde tamamladı. Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden İletişim Bilimleri doktora derecesi aldı. Hâlen Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nde öğretim üyesidir.

İletişim bilimleri alanında yaptığı akademik çalışmaların yanı sıra çocuklara yönelik çalışmalar da yapmaktadır. 2006'da TRT1 Radyosu Çocuk Bahçesi Programı'nda yayınlanmış Genç Arkeologlar adlı 10 bölümlük bir radyo oyunu eseri vardır.

FATİH PORTAKAL (20 Ocak Pazar, 13:00 söyleşi, 14:00-16:00 imza)

1968 yılında Aydın Nazilli'de doğdu. İlk ve orta eğitimden sonra İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme(İngilizce) bölümünü 1993 yılında bitirdikten sonra yabancı dilini geliştirmek ve yüksek lisans yapmak için Avustralya'ya gitti. 1996 yılında tekrar yurda dönerek İzmir'de muhabirliğe başladı. 2006 yılında Kanal D'ye, Ayşenur Arslan ve Mehmet Ali Birand'ın ekibine transfer oldu. Haber muhabirliğinin yanı sıra radyo ve televizyonda çeşitli işlere imza attı. 2010 yılında Fox TV'de "Fatih Portakal ile Çalar Saat" programına başlayan Fatih Portakal'ın ilk kitabı Ses"Siz" , bu yıl içerisinde okurlarla buluştu.

TUNA KİREMİTÇİ (20 Ocak Pazar, 17:00-19:00)

1973 yılında Eskişehir'de doğan yazarın ilk şiirleri, Galatasaray Lisesi yıllarında Varlık dergisinde yayımlandı. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde sinema eğitimi alan yazara "Yaşar Nabi Nayır Şiir Ödülü"nü kazandıran "Ayabakanlar" adlı kitabı, 1994 yılında okuyucuyla buluştu. 1997'de Bosnalı şair İzzet Sarayliç'le "Erguvan Balkan Şiir Ödülü"nü paylaştı. Bunu 1998 tarihli ikinci şiir kitabı olan "Akademi" izledi.

Tuna Kiremitçi'nin 2002'de çıkan ilk romanı "Git Kendini Çok Sevdirmeden" büyük yankı uyandırdı. 2003'te ikinci romanı "Bu İşte Bir Yalnızlık Var" ve şiirlerini derlediği "Bazı Şiirler Bazı Şarkılar" yayımlandı. Yolda Üç Kişi, Dualar Kalıcıdır, Küçüğe Bir Dondurma kitaplarının da sahibi olan Kiremitçi, çektiği kısa filmlerle çeşitli festivallerde ödüller aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tuna Kiremitçi Fatih Portakal Ayşenur Yazıcı Çorlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title