Haberler

En Başarılı Belediye Seçildi

Güncelleme:

Andy-Ar Araştırma Şirketi'nin yaptığı araştırmaya göre Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can en başarılı belediye başkanı seçildi. Ümraniye, Türkiye çapında ilçe belediyeleri arasında en iyi belediye olarak zirveye oturdu.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ilçe belediyeleri arasında en başarılı belediye başkanı olarak birinci sırada yer aldı.

Türkiye'nin önde gelen araştırma şirketlerinden biri olan Andy-Ar'ın 34 bin vatandaş ile yapmış olduğu "Yerel Yönetimler Performans Araştırması"nda sonuçlar belli oldu.

Şirket, 21 Ekim- 9 Aralık 2015 tarihleri arasındaki belediye başkanlarının performanslarını analiz etti. Araştırmaya katılan vatandaşlara bulundukları belediyenin hizmetlerinden duydukları memnuniyet, belediye başkanının tanınırlığı, belediye başkanının halka yakınlığıyla ilgili sorular yöneltildi.

EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANI

Ümraniye Belediyesi, belediye hizmet memnuniyeti kriterinde yüzde 68.8 oy oranı ile birinci sırada yer aldı. Belediye başkanının ilçe genelinde tanınırlık kriterinde ise yüzde 89.8 oy oranı ile Hasan Can zirvede yer aldı.
ARAŞTIRMA KÜNYESİ

Belediye araştırması, Sosyal Araştırma Merkezi Andy-Ar tarafından gerçekleştirildi. Bazı bölgelerde yüz yüze görüşme ile bazı bölgelerde ise telefonla görüşme yöntemi kullanılarak Türkiye genelinde 34 bin 200 kişiyle yapılmıştır.

Saha çalışması 21 Ekim- 9 Aralık tarihleri arasında tamamlanmıştır.

Çalışma, farklı sosyoekonomik ve sosyodemografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyet eğitim, mahalle / semt kotalarına göre rastgele yöntemle seçilmiş, denekler ile görüşme yapılmıştır.

Yapılan bu araştırmada 0.95 güven aralığı içinde, hata payı +/- %2.0'dir.
HASAN CAN: NEREDE NE SORUN VAR GÖZÜM KAPALI BİLİYORUM

Araştırma sonuçlarına ilişkin röportaj veren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can şunları aktardı:

Biz Ümraniye'de sadece görevimizi yapıyoruz. İleride bir gün bu görevi bırakacağız. Bıraktığımız zaman geriye dönüp bakınca 'Şuna da gücümüz yetiyordu ama niye yapmadık' diyeceğimiz bir şey kalmasın istiyoruz. Kendi emsallerimize örnek olacak bir belediye vizyonu belirledik kendimize.

1961'dan beri Ümraniye'de olduğum için ve burayı iyi bildiğim için nerede ne sorun var oraya gitmeden gözüm kapalı biliyorum.

Halkla çok yakın iletişimi olan biriyim. Kolay değil. 24 saat hizmet yapmak durumundasınız. Araştırma sadece İstanbul Anadolu yakasında değil Tüm Türkiye'de 400 civarında ilçede yapıldı. Halkın teveccühüne teşekkür ediyorum. Hangi partiden olursa olsun belediye başkanları çalışmak istiyor, gayret ediyor. Her yıl böyle araştırmalar yapılıyor. Ümraniye Belediyesi olarak mutlaka biz üçün beşin arasında yer aldık. Bu güzel bir duygu.

Mantığımız şu oldu hep, Ümraniye'yi çağdaş imkanlardan yararlanan bir ilçe haline getirmek. Benzer özelliklere sahip ilçeler arasında örnek belediyeler haline getirmek bizim misyon ve vizyonumuzu ortaya koydu. Biz dedik ki, biz seçimlerde taahhütlerimizi yaptık işimizi bitirdik, böyle bir mantık yok. Biz gücümüzün yettiği her şeye el atarız. Sadece belediye hizmetleri değil, belediye hizmetlerinin dışında eğitim, dini hizmetler, emniyet hizmetleri, sağlık hizmetleri bunların her birinde hükümetimiz güzel şeyler yapıyor. Ama ilçemiz adına sağlığa ve nereye katkı sağlamamız gerekirse oraya katkı sağlamaya çalıştık. Koştuk, fakir fukarayı elinden tuttuk. Onların duası sayesinde buradayız. Herkes çalışır ama koç olmaz. Biz çalıştık ama Allah'ın yardımı olmasa bu başarıyı yakalayamazdık diyorum. Gayret bizden başarı Allah'tan.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ HAKKINDA

İstanbul Anadolu Yakası'nda bulunan Ümraniye Belediyesi 1963 yılında kurulmuştur. Ancak yerleşim daha çok 1970 yılı sonrasında olmuştur. 1980' de Üsküdar İlçesi' ne bağlı köy statüsünde bir yerleşim merkezi olan Ümraniye; Boğaziçi Köprüsü ve çevre yolu aracılığı ile kentin diğer semtlerine kolayca ulaşılması, ilçemizin tercih edilen bir semt haline gelmesini sağlamıştır. Gelişimin devam etmesi yönetsel açıdan bazı sıkıntılara yol açınca, yapılan bir düzenleme ile Ümraniye merkez olmak üzere bu çevredeki yerleşim alanları ve bazı köyler Üsküdar' dan ayrılarak yeni bir ilçe kurulmuştur.

Ümraniye; doğu yakasının yüzde 5' lik kısmını, İstanbul genelinin %3' ünü oluşturmaktadır. Şuanki başkan Hasan Can belediye başkanlığındaki 3. dönemindedir.



Kaynak: Bültenler / Güncel

Özlem Çerçioğlu Murat Gezici Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title