Haberler

2. Uluslar Arası Matematik Bilimleri Konferansı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya: "Konferansın, Türk üniversitelerinin girişmi ile Saraybosna gibi, bizim çok önem verdiğimiz bir yerde düzenlenmesini anlamlı buluyorum"

Bazı Türk üniversitelerinin çabalarıyla, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen 2. Uluslar arası Matematik Bilimleri  Konferansı başladı.

Uluslar arası Saraybosna Üniversitesi'nde (IUS) gerçekleştirilen açılış törenine, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, IUS Rektörü Prof. Dr. Özer Çınar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Sezer Şener Komşuoğlu, Süleyman Şah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Ekiz ile çok sayıda  akademisyen katıldı.

Prof. Dr. Çetinsaya, törende yaptığı konuşmada, Matematik bilimleri konusunda büyük çaplı bir konferansın, Türk üniversiteleri ve bilim adamları tarafından düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bu tür bilimsel buluşmaların sürdürülmesinin önemli olduğunu belirten Çetinsaya, "Konferansın, Türk üniversitelerinin girişmi ile Saraybosna gibi, bizim çok önem verdiğimiz bir yerde düzenlenmesini anlamlı buluyorum" dedi.

Çetinsaya, Türkiye, Balkanlar ve Türk dünyası arasında, yükseköğretim alanındaki işbirliklerini daha da ileriye taşımayı hedeflediklerini vurgulayarak, "Bilimsel ağlar yaratmak için daha çok çalışacağız. Bundan sonra, Balkan ülkelerinde ve özellikle Saraybosna'da ortak bilimsel çalışmaları artıracağız. Gündemimizde öncelikle 10 Ekim'de yapılacak Uluslar arası Balkan Konferansı var" ifadelerini kullandı.

-Bir sonraki konferans Viyana'da

IUS Üniversitesi Rektörü Çınar da Matematik bilimine gönül veren bilim adamlarını ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, konferansın başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

2. Uluslar arası Matematik Bilimleri Konferansı Komite Başkanı Prof. Dr. Murat Tosun ise konferansın ilk olarak, geçen yıl Kosova'nın başkenti Prişitine'de düzenlendiğini anımsatarak, "İlk konferansa, 17 ülkeden, 348 bilim adamı katılmıştı. Bu yıl, Saraybosna'da 30 farklı ülkeden, 400'den fazla bilim adamını buluşturduk. Konferansın üçüncüsünü de Viyana'da yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Uluslar arası Saraybosna Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Türk Dünyası Matematikçiler Birliği tarafından desteklenen konferans, 29 Ağustos'ta sona erecek. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA / Teknoloji

Kocaeli Üniversitesi Gökhan Çetinsaya Saraybosna Bilecik Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title