Haberler

'2. Abdülhamid ve Osmanlı" Konferansı

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Abdülhamid Han'ı yıkmadan Osmanlı'yı yıkamayacaklarını belirterek, "Onu yıkmadan ne Filistin'den toprak alabilecekler ne Ermeni'ye toprak verebilecekler ne de dünyayı sömürebileceklerdi.

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Abdülhamid Han'ı yıkmadan Osmanlı'yı yıkamayacaklarını belirterek, "Onu yıkmadan ne Filistin'den toprak alabilecekler ne Ermeni'ye toprak verebilecekler ne de dünyayı sömürebileceklerdi. Onu yıkmadan bunu bir türlü olmayacağını görüyorlardı ve algı operasyonuna başladılar." dedi.

Şimşirgil, Bağcılar Belediyesi tarafından 2. Abdülhamid'in vefatının 100'üncü yılı dolayısıyla Niğde Kayırlı Derneği Konferans Salonunda düzenlenen, "2. Abdülhamid ve Osmanlı" konferansında yaptığı konuşmada, Abdülhamid Han'ın eğitime verdiği önemin altını çizdi.

Eser bırakan ve hizmet eden insanların ölmeyeceğini belirten Şimşirgil, "Mevlana'lar, Yunus'lar, Akşemseddin'ler, Ahmedi Yesevi'ler, Kemal Paşazade'ler, Fatih'ler, Yavuz'lar, Kanuni'ler ve Abdülhamid Han'lar ölmez. Onlar hala bugün dipdiri aramızda yaşıyorlar. Abdülhamid Han'ın sözleri bugüne mesaj veriyor, ölmüyor. Sözünü söyleyen, sohbetini eden insanlar ölmüyorlar. Öyleyse ölümsüz olmalıyız. Yani şafak vakti doğup akşam vakti ölen gibi adı unutulan değil, adı unutulmayacak insanlar listesine girmeliyiz." diye konuştu.

Abdülhamid Han'dan bugüne çıkarılacak çok ders olduğunu ve tarihten ders almanın önemini vurgulayan Şimşirgil, 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olduğu takdirde ülkenin yüz ölçümünün 250 bin kilometre kareye düşeceğini ve 5-10 milyon arasında insanın öleceğini öne sürdü.

"Abdülhamid Han tahtı devrettiğinde 7 milyon kilometre kare toprağımız vardı"

Abdülhamid Han'ın, 'Devlet çocukların eline geçti.' sözünü hatırlatan Şimşirgil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Abdülhamid Han tahttan inerken 'Bu memleketi 10 yıl idare edebilirlerse 100 yıl idare etmiş gibi sevinsinler.' dedi. Gerçek bir hakan, gerçek bir dahi, dünyayı Yıldız'dan seyreden adam, ne geleceğini görüyor. Devlet adamı, siyaset adamı duvarın arka yüzünü görebilmeli. Abdülhamid Han tahtı devrettiğinde 7 milyon kilometre kare toprağımız vardı. Dokuz sene sonra 1 milyon kilometre kareye düştü. O da düşman ayağı altına düştü. 100 yıldır neye bayram yapıyoruz. Kaybettiklerimize yanalım. 6 milyon nerede? Bunları konuşamadığımız için Abdülhamid Han'a 80 sene daha 'Kızıl Sultan' dedik. Abdülhamid Han'ı yıkmadan Osmanlı'yı yıkamayacaklardı. Onu yıkmadan ne Filistin'den toprak alabilecekler ne Ermeni'ye toprak verebilecekler ne de dünyayı sömürebileceklerdi. Onu yıkmadan bunun bir türlü olmayacağını görüyorlardı ve algı operasyonuna başladılar. Kızıl Sultan, müstebit, istibdat, zulüm, zalim gibi neler söylediler. Bu adamlar, Osmanlı'nın ve Abdülhamid Han'ın düşmanı."

"Abdülhamid Han, başka bir ülkenin padişahı olsa adını altın harflerle duvara yazarlardı" diyen Şimşirgil, bugün İstanbul'da bulunan tarihi mekteplerde ve modern teşkilatlarda Abdülhamid Han'ın imzasının olduğunu belirtti.

"Devletimizin kıymetini bilmezsek elimizden gider"

Türk milletinin ecdadını ve tarihini öğrenmemesi için Abdülhamid Han'a Kızıl Sultan' dediklerini anlatan Şimşirgil, şunları kaydetti:

"Bu millet tarihini bilmesin ki ben 1980'de kurduğum Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) 36 sene geçtiğinde 2016'da üzerinden tankla bir defa daha geçeyim. Bu milleti 80 sene cahil bırakmıştım, bu defa Hristiyan yapayım. 2016'nın manası inanın 300 senedir yaşanmamış bir hadisedir. Bu atlatmış olduğumuz tehlikenin millet olarak farkında değiliz. Bu adamın arkasındaki eller var. 40 sene boyunca bu adamı hazırlayanlar var. Devletimizin kıymetini bilmezsek elimizden gider. Osmanlı ve Abdülhamid Han bir nimetti. Başımızda bulunan Cumhurbaşkanımız da bir nimet. Giderse anlarsın, çok ararsın. Çünkü şu anda algı operasyonu yapıyorlar. Abdülhamid Han'a da aynısını yaptılar."

Prof. Dr. Şimşirgil, Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) Afrin'e yapılan Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili bildirisine değinerek, "Afrin Harekatı da neymiş diyorlar. Afrin Harekatı, bombaların sınırımıza gelip, 50 kilometre içeride şehirlerimizi vurmamasıdır. Afrin Harekatı Anadolu'nun yok olmamasıdır. Afrin Harekatı, ülkemizin 200 bin kilometre kareye düşmemesidir. Dün Osmanlı'nın Yemen'de, Viyana'da ne işi var diyenler de aynılar. Oralarda olmasaydı Anadolu diye bir şey yoktu. Bütün bunları asla unutmayalım. Bunları unuttuğumuz gün tarihin de bizi unuttuğu gündür. Tarihini unutan milletleri tarih, çöp sepetine atar." ifadelerini kullandı.

Sultan Abdülhamid'in Osmanlı'yı son derece zinde bir devlet haline getirdiğini ifade eden Şimşirgil, "Osmanlı'ya 'hasta adam' diyen Avusturya Macaristan İmparatorluğu, Alman Prusya İmparatorluğu, Rus Çarlık İmparatorluğu, bunların üçü de hasta adamın ölümünü göremedi. Osmanlı'yla bütün yabancı stratejistler Abdülhamid'le girilecek bir cihan harbinden Osmanlı dünyanın bir numaralı devleti olarak çıkabilirdi. Asla aldanmayın İttihatçı hocalara, onlar kahraman ilan edildi. Abdülhamid Han'a 'Kızıl Sultan' diyecekler ve ben susacağım. Böyle bir şey olmaz." şeklinde konuştu.

Sultan Abdülhamid döneminde oynanan oyunların aynısının bugün de oynandığına dikkati çeken Şimşirgil, bugünkü savaşın farkında olunması gerektiğini belirtti.

Konferansın ardından Niğde Kayırlı Derneği Himmet Tuzane, Şimşirgil'e plaket takdim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Marmara Üniversitesi Ahmet Şimşirgil Filistin Afrin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title