Haberler

2.5 Yıl Önce Gittiği Amerika'da İlkleri Başardı

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olan Esin Varan, 2.5 yıl önce gittiği her yıl 2 bin kişinin başvurduğu Amerika'nın 130 yıllık ilk konservatuvarı American Academy of Dramatic Arts'a burslu seçilerek ilk 30'un içinde yer aldı. Varan, buradaki 2 yıllık eğitim ardından New York Academy Theatre Company'e giren ilk Türk sanatçı olurken, Tennessee Williams'ın 'Orpheus Descending' adlı oyununda başrol oynadı. Varan, Broadway'de Shakespeare'in 'Bir Yaz Gecesi Rüyası' adlı oyununun devamı niteliğinde olan, perilerle ilgili bir oyun için de başrol teklifi aldı.

İLKLERİ BAŞARDI

Esin Varan, Siyaset Bilimi Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne eğitimini sürdürürken bir kaç oyunculuk kursuna giderek, özel tiyatrolarda oynamaya başladı. Varan, yüksek eğitimini tamamladıktan sonra İngilizce oyun oynama hayali ile Amerika'ya gitti. Varan, New York'ta, mezunları arasında toplam 96 Oscar, 245 Emmy ve 86 Tony ödülüne aday gösterilen American Academy of Dramatic Arts'ın New York'taki Kampusu'ne başvurarak yaklaşık 2 bin kişi arasından ilk 30'a girerek burslu eğitim kazandı. Burada başarısını sürdüren Esin Varan, aynı zamanda 2 yıllık American Academy of Dramatic Arts'tan mezun ilk Türk oldu. Esin Varan, bu okulu bitirdikten sonra New York Academy Theatre Company'nin seçmelerine girdi. Varan bu seçmelerde başarı gösterirken Manhattan'daki bu tiyatro kuruluşuna da ilk giren Türk oyuncu unvanı elde etti.

"HEKUBA' ROLÜ 'DÖNÜŞÜM NOKTAM"

Esin Varan, gösterdiği başarılı performans ile dikkatleri üzerinde toplayınca Amerikanın en klasik oyunlarından biri olan Tennessee Williams'ın 'Orpheus Descending' adlı oyununda 'Lady Torrance' karekterini canlandırarak, başrol oynadı. Esin Varan, şöyle dedi:

"Sahneyi Amerikalı oyuncularla paylaşıp, Amerikanın en ünlü başyapıtında yer alıp, ünlü tiyatro yönetmeni, Jonathan Bolt'la çalışma imkanı kazandım. Bunun benim için ne kadar gurur ve mutluluk verici olduğunu anlatamam."

Türk kültüründen Amerika'ya gelerek başka bir dilde oyunculuk yapmanın başlangıçta kendisi için hiç de dolay olmadığını vurgulayan Esin Varan, zorlukları zaman içerisinde aşarak sadece oyunculuğa odaklanabildiğini belirterek şunları anlattı:

"Benim için en büyük dönüş noktası 'Truvalı Kadınlar' adlı oyunda 'Hekuba'yı oynarken oldu. Bu karakterin 400'den fazla repliği vardı. Kelimeleri kendi haline bırakıp o ana odakladım kendimi. Ardında aldığım tepki büyük bir cesaret verdi, doğru yolda olduğumu kanıtladı. Her oyunculukda kişinin kültüründen izler vardır. Benim oyunculuğumda da Türk kültürün izleri var, Bu da izleyiciye çok egzotik ve ilginç görünüyor. Türkiye'de kimseden yardım almadım. Buraya gelişimde bana en büyük desteği ailem ve arkadaşlarım verdi."

'TONY ÖDÜLLÜ' YAPIMCIDAN TEKLİF

Aralarında Paul Rudd, Jessica Chastain, Kim Cattrall, Adrien Brody, Dennis Haysbert, Danny Devito, Kirk Douglas, Grace Kelly, Anne Hathaway'ın da yer aldığı American Academy of Dramatic Arts'tdan mezun olan Varan, gelecekten umutlu olduğunu vurguladı. Esin Varan, Amerika'nın fırsatlar ülkesi olduğunu ifade ederken, şöyle konuştu:

"Oyunumu izlemeye gelen Tony ödüllü, ünlü yazar, yapımcı Douglas Carter Beane, oyun sonunda beni kutladı. Yeni yazdığı Broadway şovunda oynamayı teklif etti. Önümüzdeki yıl Nisan ayında Shakespeare'in 'Bir Yaz Gecesi Rüyası' adlı oyununun devamı niteliğindeki, perilerle ilgili bir oyunda başrol oynayacağım. Provalara başladık. Bu oyunda periler kraliçesi, 'Titania'yı oynuyorum. Broadway'in provaları sürerken aynı zamanda, New York Academy Theatre Company'ninı başka bir oyunda da oynuyorum.'Thrill of Love' adlı bu oyunun ilk Amerikan gösteriminde İngiliz oyuncularla aynı sahnedeyim, ve 'Cockney' denilen genelde Londra'da konuşulan bir aksanla oynuyoruz. Alec Baldwin in de yönetmenliğini yapmış olan Lisa Milinazzo'nun yönettiği oyun 10 Aralık'ta sahnelenecek."

"2.5 YILDAKİ MUCİZE"

Esin Varan, imkansız gibi görünen şeylerin mümkün olduğunu anlatabilmek istediğini,2.5 yıl gibi kısa bir sürede elde ettiği performansın mucize gibi göründüğünü bildirdi. Varan, "Buraya gelmeden birçok kişi anadili Türkçe olan birinin başka dilde sahnede oyunculuk yapmasının mümkün olmadığını dile getirdi. Başka dilde oyunculuk kolay değildi. Ama durmadan çalıştım. Şu anda İngilizce'nin, Kuzey, Güney Amerika, Cockney, İrlanda, İskoç aksanları ile konuşabilecek kadar kendimi geliştirdim. Türkiye'ye daha büyük başarılarla dönmek istiyorum" dedi.

DHA(İD) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Marmara Üniversitesi Tennessee Williams New York Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title