Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Karabük ve Zonguldak'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Karabük ve Zonguldak'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Karabük Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından atletizm halk koşusu, tekvando ve satranç turnuvası düzenlendi.

Çamlık parkurunda toplanan vatandaşlara, üzerinde "Gençler asla unutmaz 15 Temmuz 2016" yazan tişörtler ve şapkalar dağıtıldı. Yaklaşık 10 kilometrelik parkuru tamamlayan ve dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Karabük Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, burada yaptığı konuşmada, şehitler için toplandıklarını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milletiyle bir ve beraber olduğunu göstermek için bir araya geldiklerini ifade etti.

Ankara, Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Kastamonu, Sakarya, Sinop ve Zonguldak'tan gelen sporcuların katılımıyla da Yeni Spor Salonu'nda tekvando turnuvası düzenlendi. Turnuva sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yaklaşık 100 kişinin katılımıyla düzenlenen satranç turnuvası ise Gençlik Merkezi Spor Salonunda yapıldı.

Bu arada Ankara Caddesi'nde toplanan Memur-Sen Karabük Şubesi üyeleri de ellerinde pankartlarla "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı atarak Kemal Güneş Caddesi'ne kadar yürüyüp şehitlerin ismini tek tek okudu.

Memur-Sen Karabük Şube Başkanı Zeki Öz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün, bu millete boyun eğdirmeye, yönetime el koymaya yeltendiğini, bu girişimi bir darbenin yanında bir işgal girişimi olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından yürüyüş sona erdi.

Zonguldak

Zonguldak kent merkezindeki Madenci Anıtı'nda bir araya gelen Memur-Sen Zonguldak Şubesi üyeleri de ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimi sırasında şehit olanların fotoğraflarının basılı olduğu önlüklerle darbe girişimi sırasında şehit olanların isimlerini okudu.

Şube başkanı Kamuran Aşkar, 15 Temmuz'un kendilerine FETÖ'cü ihaneti ve kahramanca direnişi hatırlattığını söyledi.

"İhaneti de sadakati de unutmayacağız ve unutturmayacağız" diyen Aşkar, şöyle konuştu:

"Memur-Sen olarak da o gece 1 milyon üyemizle sokağa ilk çıkanlardan olmanın onurunu yaşıyoruz. O gün hiçbir hesap yapmadan 'ama', 'fakat', 'lakin' demeden kelle koltukta, 'Kim demiş her şeyin bitişi ölüm, destanlar yayılır mezarımızdan' diyerek alanlara aktık. Bu ülkenin büyük küçük, yüzlerce binlerce sivil toplum örgütü, mensuplarıyla o gün meydanlara çıktı. Örgütsüz kitleler de o gün aynı duyguyla alanlardaydı. O gün aramızdaki bütün farklılıkları bir kenara koyduk. 'Sen' veya 'ben' demedik, 'biz' olduk. En önemlisi de budur."

Etkinlik, konuşmaların ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Memur Sen Zonguldak Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title