Haberler

Kahramankazan, Çubuk ve Beypazarı'nda 15 Temmuz etkinlikleri yapıldı

Güncelleme:

Ankara'nın Kahramankazan, Kızılcahamam, Çubuk ve Beypazarı ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Ankara'nın Kahramankazan, Kızılcahamam, Çubuk ve Beypazarı ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kahramankazan ilçesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda şehitler anıldı.

Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi'nde düzenlenen etkinlikte şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, şehitleri yad etmek, hatıralarını diri tutmak için bu etkinliği düzenlediklerini belirterek şöyle konuştu:

"Çok özel bir gün yaşıyoruz. Tabi 15 Temmuz sadece bugün değil dünya durdukça anmaya devam edeceğimiz, hatırlamaya devam edeceğimiz bir tarih. Fetullahçı Terör Örgütü, binlerce yıldır bu topraklarda kullandığımız bildiğimiz ne kadar kutsal şey varsa her birini kirlettiler. Bizden birçok şey aldılar. Sevdiklerimizi ellerimizden aldılar, üniformalarımızı, cübbelerimizi, kavramlarımızı, kelimelerimizi. Ama Allah'a şükür Kahramankazan onlardan bir tanesi. Birçok yerde insanlarımız şerefle büyük bir gururla memnuniyetle hassasiyetle haysiyetle elleriyle bu darbe girişimi teşebbüsünü durdurdular. Onların hiçbiri anılmayacak ama Kahramankazan ismi, şehitlerimizin her birinin ismi ilelebet yaşamaya devam edecek. Tarih bunu bize hep gösterdi. Zalimlik yapanlar, ihanet edenler hep unutulurlar, yiğitlik yapanlar her zaman anılmaya devam ederler."

Konuşmaların ardından Yahya Coşkun, Kahramankazan 15 Temmuz Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Ünal'a çiçek takdim etti.

Beypazarı

Beypazarı'nda 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında şehitlik ziyaret edildi, şehitler için dualar edildi.

Şehitler için Fatih Camisi'nde mevlit okutuldu, lokma hayrı yapıldı.

Kaymakam Bilal Bozdemir, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Emniyet Müdürü Hasan Ünlü ile protokol üyeleri, ilçede yaşayan 15 Temmuz gazilerinin evlerini ziyaret etti.

Kızılcahamam

Kızılcahamam ilçesinde de 15 Temmuz şehitlerinin kabirleri ziyaret edildi.

Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy, Belediye Başkanı Süleyman Acar, AK Parti Kızılcahamam İlçe Başkanı Ahmet Barun ve ilçe protokolü, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit düşen Lütfi, Mehmet ve Hakan Gülşen'in kabirlerini ve ailesini ziyaret etti.

Heyet daha sonra Süleler Mahallesi'ne geçerek 15 Temmuz şehidi İbrahim Ateş'in kabrini ve ailesini ziyaret etti.

Şehit kabirlerinde İlçe Müftüsü Hasan Limon tarafından Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Belediye Başkanı Süleyman Acar, "Şehitlerimizin emaneti olan kıymetli ailelerimizin her daim yanında olmak bizlerin vefa borcudur." dedi.

Çubuk

Çubuk ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Kaymakamlık ve belediye tarafından düzenlenen programda, Çubuk Şehitler Anıtı'nda ve Merkez Camisi'nde mevlit okutulurken, fotoğraf sergisi açıldı, şehitlerin anısına fidan dikildi ve Kahramankazan'da şehit düşen Ömer Takdemir için mezarı başında anma töreni düzenlendi.

İlk program Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde bulunan Şehitler Anıtı'nda düzenlendi. Anıtta darbe girişiminde şehit olanlar için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Din görevlisi Bayram Mumcu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda İlçe Müftüsü Tahsin Yazgan dua okudu.

Çubuk Kaymakamı Adem Keleş ve Belediye Başkanı Baki Demirbaş, şehit yakınları ve gazilerle görüştü.

Merkez Camisi'ndeki programda şehitler için daha önce okunan hatimlerin duası yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından mevlit okundu, dualar edildi.

Atatürk Parkı'nda ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu fotoğraf sergisi açıldı.

FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan Ömer Takdemir'in Yakuphasan Mahallesi'ndeki mezarını ziyaret eden protokol üyeleri, kabire karanfil bıraktı.

Kaymakam Adem Keleş, şehidin babası Nihat, babaannesi Satı Takdemir'e Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Barbaros Mahallesi'nde de şehitlerin anısına hatıra ormanı oluşturuldu, protokol üyeleri fidan dikti.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Hamza Pehlivan 15 Temmuz Haberler

title