Haberler

14. Growtech Eurasia Tarım Fuarı Ziyarete Açıldı

Antalya’da bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları Ve Teknolojileri fuarı ziyarete açıldı.

Antalya'da bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri fuarı ziyarete açıldı. Bu yıl fuara 650 katılımcı firma ile 50'nin üzerinde ülke katıldı.

14.Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı, Antalya Expo Center'de kapılarını açtı. 50'nin üzerinde ülke, 650 katılımcı firmanın 40 bin metre kare alanda ürünlerini sergilediği fuarın açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu, Antalya Vali Yardımcısı Serdar Cevheroğlu, Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, UBM Genel Müdürü Kerim Betrand, Hollanda Büyükelçisi Ron Keller, Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Yıldıray Gencer, AKTOB Başkanı Yusuf Hacı Süleymanoğlu ve çok sayıda yerli yabancı davetli katıldı.

Açılışta konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu, Türkiye'nin bir çok alanda olduğu gibi tarımda da ilerleme kat ettiğini söyledi. bu türden fuarların bilgi paylaşımı açısından önemli olduğunu belirten Sumaytaoğlu, "Tarımda dünyada 7 Avrupa da ilk sıraya yükselmek iyi bir değer. O yüzden bu türden fuarlara önem vermek gerekiyor" dedi.

Antalya Vali Yardımcısı Serdar Cevheroğlu ise Türkiye'nin ekonomide yapmış olduğu yenilikleri tarım sektöründe de yaptığını belirtti. Cevheroğlu, "Türkiye kışın yediği sebzelerin yarısından çoğunu Antalya'dan karşılıyor. Özellikle pazar konusunda sıkıntısı yok. Türkiye son 10 yılda ekonomide yapmış olduğu yenilikleri burada da yapıyor" dedi.

"TOHUM İHRAÇ EDİYORUZ"

Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Yıldıray Gencer de tohumculuk faaliyetlerine dikkat çekerek, "Tarım fuarlarına önem veriyoruz. Tohumla ilgili buraya katıldık. Son dönemlerde tohumculuk kanunuyla sektörümüz güçlendi. Özellikle yurt dışı çalışmaları ve fuarlarla da sektörümüz ihracat kabiliyetini arttırdı. 15 yıl önce ihracattan söz edemezken şimdilerde ihracat yapıyoruz" diye konuştu.

ANTALYA ÜRÜNÜ ETİKETİ

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı (AKTOB) Yusuf Hacı Süleymanoğlu ise Antalya'nın turizm kadar tarımda da önemli bir il olduğunu vurguladı. Antalya'da üretilen ürünlere "Antalya ürünü" etiketi yapıştırdıklarını belirten Süleymanoğlu, bu uygulama ile Antalya markasına farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından fuar, kurdele kesimi ile ziyarete açıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Erdal Celal Sumaytaoğlu, Antalya Vali Yardımcısı Serdar Cevheroğlu, Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Serdar Cevheroğlu Ahmet Dallı Türkiye Antalya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title