Haberler

13. İnsan Kaynakları Zirvesi Bursa'da Başladı

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen "İnsan Kaynakları Zirvesi" başladı.

İş dünyası, kamu, üniversite üçgeninde bağlayıcı, güçlendirici çalışmalar gerçekleştirme hedefiyle insan yönetimi konusunda önemli çalışmalara imza atan Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen İnsan Kaynakları Zirvesi başladı. 2 gün boyunca devam edecek olan ve insan kaynaklarına ilgi duyan, insan yönetiminin önemine inanan her kesimden insanın buluştuğu, insan ile ilgili umut verici fikirlerin ortaya konduğu 13. İnsan Kaynakları Zirvesi, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılışla start alırken, dev organizasyona PERYÖN, Türkiye'nin önde gelen firmalarından isimler ve bu yıl ilk kez yurtdışından gelen bir konuşmacı katıldı.

Ali Tınaz'ın sunumuyla renk kattığı organizasyonun açılış konuşmasını, PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Özçengel yaptı. "2015 yılının, bizim için en önemli özelliklerinden biri, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı olması. Bu sebeple, bizim bugün burada olmamızı sağlayan şehitlerimizi, saygıyla ve rahmetle anıyoruz" diyerek sözlerine başlayan Özçengel, Türkiye'nin endüstri kenti Bursa'da, 13 yıldan bu yana marka haline gelmiş olan İnsan Kaynakları Zirvesi ile ilgili, "Bursa iyi şeyleri hak ediyor, bizde iyi bir şeyler yapmaya çalıştık, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"NE YAPARSAK YAPALIM, İNSANCA OLMALI"

Değişen dünyanın, organizasyonların ve stratejilerin de değişmesine sebep olduğunu vurgulayan Özçengel, "Bu durum, liderlik şekillerinin değişmesini gerektiriyor. Bütün bunların sonucu olarak da bizim, İnsan Kaynakları uygulamalarımız değişiyor. Artık tesis ve makine yatırımları, şirketlerin varlıklarını sürdürmeleri için yeterli olmuyor. İnsan faktörü hiç olmadığı kadar önemli bir konuma gelmiş durumda. Biz, tüm bu değişimlerin ışığında, insana sadece kağıt üzerinde değil, gerçekte de değer verilmesi gerektiğine inandığımız için "İnsanca" temasını seçtik. Günümüz iş dünyasında çalışanlar, artık daha mutlu olacakları işyerleri istiyorlar. Bunun yanında şirketler ise; bağlılıkları düşen mutsuz çalışanlar ve bu durumun verimliliği düşürmesi gibi büyük sorunlarla da karşı karşıya kalmaktalar. Daha fazla insanlığa, daha fazla sevgiye, daha fazla hoşgörüye ihtiyacımız olan zamanlardayız" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse, "İnsan yönetmek dünyanın en zor işlerinden biridir ve yetenek ister. Aynı çatı altında olan farklı kişilerin, aynı hedefe ulaşmak için emek vermesi demektir. Etkili ve doğru yöneticilik, aile yönetiminden ülke yönetimine kadar, insanın olduğu her alanı kapsar. İnsanı anlamak, insan yönetiminin formüllerinden birini çözmektir. Bursa iş dünyası için bereketli bir şehir. Teknolojik gelişmelerle birlikte, insan gelişiminin en yoğun yaşandığı kent Bursa'dır. Böylesine değerli konuların paylaşıldığı bu özel organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum" şeklinde konuştu.

Zirvenin ilk konuşmacısı olarak sahneye çıkarak; endüstriyel ilişkiler, maaş ve ücret yönetimi, işe alım, yönetim geliştirme konularında birçok çalışmaya imza atan Eğitimci Mehmet Kocabaş, "Değişim Yöntemi" sunumuyla, toplumun her kademesinde yaşanan denge ve güç merkezlerine ilişkin keyifli paylaşımlara imza atarken, sosyolojik değişimlerle ilgili verdiği örnekler katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Kocabaş'ın ardından sözü Prof. Dr. Marcus Venzin aldı. İtalya'nın dünyaca ünlü Bocconi Üniversitesi'nden işletme ve MBA alanında çalışmalara imza atan Prof. Dr. Marcus Venzin'in rol model yaklaşımları ve yeni İK süreçleriyle ilgili yapmış olduğu paylaşımlar katılımcıların ilgi odağı olurken, tüm konuşmacılara değerli paylaşımlarından ötürü PERYÖN Güney Marmara Şubesi tarafından plaket takdim edildi.

2 gün sürecek olan PERYÖN 13. İnsan Kaynakları Zirvesi'nde, Gazeteci Fatih Portakal, Hukukçu Yunus Egemenoğlu, Engelsiz Orkestra Selim & Kerim Altınok kardeşler, Sütaş İnsan Kaynakları Başkanı Meltem Kalender Öztürk, Koç Üniversitesi'nden Psikolog Doç. Dr. Azmi Varan gibi birbirinden önemli isimler de konuşmacı olarak yer alıyor. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Merinos Marmara Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi!
title