Haberler

Zonguldak'ta, "Müzeler Haftası" Kutlandı

Zonguldak'ta, "Müzeler Haftası" dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Zonguldak'ta, "Müzeler Haftası" dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Vali Erdoğan Bektaş, Türkiye'nin ilk taş kömürü müzesi olan "Maden Müzesi"nde gerçekleştirilen etkinlikte, Zonguldak'ın coğrafi yapısı itibarıyla zengin bir il olduğunu belirtti.

Nereye bakılsa tarih çıktığını söyleyen Bektaş, "Örnek olarak bunlardan Çatalağzı beldemizdeki kullanılmayan eski ÇATES doğal bir müzesidir. Zonguldak'a gelen yabancılar nereyi görmek isterseniz sorusuna 'ocak' cevabını veriyorlar. Eğitim ocağını biraz daha geliştirebiliriz. Birçok ilde olmayan özellikler Zonguldak'ta var." diye konuştu.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da müzenin tanıtımında yetersiz kalındığına dikkati çekerek, "Bundan sonra tüm yetkililer olarak müzenin tanıtımı için elimizden geleni yapacağız ve müzemize sahip çıkacağız." dedi.

Zonguldak Müze Müdürü Tahir Aksekili de müzede 10 bin ziyaretçiye yaklaştıklarını ve Türkiye'nin sayılı müzesi olmayı hedeflediklerine dikkati çekti.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Kazım Eroğlu da Zonguldak Maden Müzesi'nin Türkiye'de başka bir örneğinin bulunmadığını kaydetti.

Protokol üyelerince açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından geleneksel Türk halk oyunları giysileri sergisi gezildi.

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Türkiye Maden Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title