Haberler

Aynur Abla Aldığı 3 Mandadan Ürettiği Yoğurdu Türkiye'ye Satıyor

Güncelleme:

Zonguldak'lı ev kadını, 2 çocuk annesi, Aynur Çakar, 5 yıl önce KOSGEB'den desteği ile aldığı 3 mandadan yaptığı yoğurtları Türkiye'nin dört bir yanına satıyor.

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde oturan ev kadını, 2 çocuk annesi, 48 yaşındaki Aynur Çakar, 5 yıl önce Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) desteği ile 3 manda alarak üretmeye başladığı manda yoğurdunu markalaştırıp, Türkiye'nin her tarafına satmaya başladı.

YOĞURTLA BAŞLADI ARKASINDAN SUCUK KAVURMA GELDİ

Aynur Çakar, ilçenin meşhur manda yoğurdunu üretmek için 5 yıl önce KOSGEB Girişimcilik Eğitimi'ne katılıp 3 manda aldı. Aynur Çakar, eşi Şenol Çakar ile birlikte önce manda yoğurdu, ardından da manda sucuğu, manda kavurması ve manda peyniri ile tereyağını üretmeye başladı.

Aynur Çakar, ürünlerini de ilçe merkezinde açtığı dükkanda satışa sundu. Aynur Çakar'ın ürettiği yoğurt, Eylül 2014'te Türk Patent Enstitüsü, 'Aynur Abla Çaycuma Manda Yoğurdu' markası ile tescillendi. Aynur Çakar, şimdi 3'ten 10'a çıkardığı mandarlardan ürettiği ürünleri, Türkiye'nin dört yanına sipariş üzerine satıyor. Aynur Çakar, şöyle konuştu:

İHTİYACI GÖRDÜ

"5 yıl önce Çaycuma'da insanlar dışarıdan gelen misafirlerimiz için yoğurt bulmakta güçlük çekiyorlardı. Yoğurt bulmak için köylülerimize 1 hafta önceden söylüyorlardı. Ben dükkan açtıktan sonra yoğurdumuz hergün bulunmaya başladı. Dışarıdan gelen misafirlerimiz de bundan çok memnun. Hedeflerimiz bu kadar değildi ama insanların talebi arttıkça bizim de hedeflerimiz büyüdü. Hedefim manda sayısını arttırmak ve köylerde olan göçü durdurmak."

MARKASI "AYNUR ABLA"

Zonguldak İli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği'ni 2014 yılında kuran Şenol Çakar da köylerde 'Aynur Abla' markası öncesinde 200 olan manda sayısını şimdi 1200'lere çıktığını söyledi. Şenol Çakar, 62 üyesi bulunan birlikte köylülerin de manda yetiştirerek para kazanmaya başladığını belirtti.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Şenol Çakar Zonguldak Çaycuma Kosgeb Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (46)

sattıkta kurtulduk allahın cezasını:

o kadın değil manda beslemek mandanın yanına yanaşamaz çok zordur manda beslemek

7
36
yanıtYanıtla
arif:

Basarilarinin devamini temenni ediyorum

16
0
yanıtYanıtla
DelikanliMobil-IOS:

Cevre köylerden topluyor satiyor. Abartmayin iyi tanirim

13
2
yanıtYanıtla
siz giderken biz geliyorduk:

üç mandadan 15 kilo süt alırsın 5 kilo peynir yaparsın bu hesapta yanlışlık var

11
2
yanıtYanıtla
aklım almadı:

yahu saçmalamayın manda 18 ayda bir doğurur 200 manda 1 yılda nasıl 1200 olur tavukmu ulan bu ,

9
3
yanıtYanıtla
misafir:

Yazıyı iyi oku vatandaş.Sonra yorum yap.

yanıt3
yanıt0
kamil:

lavuk . . . . : maydonozu hiç bir işletme 200 baş hayvanı varken gidip 1000 tane daha almaz 1000 hayvanı beslemek ne demek habarin varmı senin beyinsiz sığırtmac defol şimdi

yanıt4
yanıt6
caycumalı:

zonguldağın hangi köyünde 1200 manda var kardeşim neden yanlış haber yazıyorsunuz.

10
2
yanıtYanıtla
akp:

tarım kredileri hükümetin yandaşlarına veriliyor hiç bir işte yapmıyorlar . devletin parası yağmalanıyor . vatandaş olarak hakkımızı helal etmiyoruz.

9
0
yanıtYanıtla
Valllahimi:

Vaaayyy Mandaa Naynurr Ablaaa

8
1
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title