Haberler

Zonguldak Belediye Başkanı Muhharrem Akdemir Açıklaması

Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni ziyaret eden Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, partisinden meclis üyesi arkadaşlarının da kendisini eleştirdiğini ifade etti.

Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni ziyaret eden Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, partisinden meclis üyesi arkadaşlarının da kendisini eleştirdiğini ifade etti.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, belediye meclis üyeleri ile birlikte Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni ziyaret etti. KGD Başkan Vekili Sinan Çetinbakış'ın karşıladığı Akdemir ve meclis üyeleri gazeteciler ile sohbet etti. Gazetecilerin bölge gündemi ile ilgili sorularını da cevaplayan CHP'li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar'ın kendisi ile ilgili eleştirilerine cevap verdi.

Milletvekili Ulupınar'ın Devrek ilçesi Belediye Başkanlığı görevini de yaptığını hatırlatan Akdemir, "Kendi partimin meclis üyesi arkadaşlarım da beni eleştiriyor. Bunu çok mantıklı görüyorum. Bir eksiklik yaptıysam, eleştirecekler tabi. Biz de doğrusunu bulmaya çalışacağız. Sert eleştiriler, akil olmayan eleştiriler, bizi üzer. Kendisi belediye başkanlığı yapmış bir arkadaşımız. Kendisine saygı duyarım. İyi bir makamda halka hizmet ediyor. Kendisi benim şahsımı eleştirsin. Zonguldak belediyesi,

kolay bir yer değil. Devrek gibi küçücük bir yer değil. Büyük bir alana sahip. İhtiyaçları çok daha farklı hale gelen bir il. Çağdaşlığı yakalamak isteyen bir il. En tepedeki yaşayan arkadaşım ile çarşı içindeki yaşayan arkadaşım, aynı çağdaşlığı yakalamak istiyor. Konya belediyesi bir harcarken, biz 20 harcıyoruz. Coğrafi konumu, tasman ve yerleşim koşulları gereği bunları harcıyoruz. Yüzde 90'ı gecekondulaşma. Arazilerin büyük kısmı TTK'nın hazinen yeri diye önümüze çıkıyor. Orman arazisi çıkıyor. Çok zorlanıyorsunuz. Eleştirilere saygı duyuyorum. Ama bunlara rağmen ben hizmeti yapacağım, yapmaya çalışacağım. Bunu halkım görecek" dedi.

"İSTEMEKTEN UTANAN ADAM DEĞİLİM"

Akdemir, Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hadi Uçar'ın yıkımına başlanılan Lavvuar alanına yeni bir proje yapılması için bulunduğu çağrıya da olumlu cevap verdi. Başkan Uçar'ı iki yüzlülükle de suçlayan Akdemir, şöyle konuştu:

"Ben istemekten utanan bir adam değilim. Biz Zonguldak'ta yaşıyorsak, bu işleri birlikte yapacağız. Samimiyetlerine hala güveniyorum. Ama Hamdi Bey'in ikilemini yadırgıyorum. Bir tarafında farklı bir şey söylüyor, diğer tarafında farklı bir şey söylüyor. Bu yanlış. Biz Zonguldak'ı hizmet edeceksek, a'sı, b'si, partisi farketmemelidir. Hükümet hangi partiden ise o partinin temsilcileri de bulunduğu yere hizmet etmelidir. Biz Zonguldak halkı için, halkın çağdaşlığı için kabul ettik. Bize destek olmazsalar bilemem. Ben onların samimiyeti, ziyaretlerindeki bahsettiği cümleler doğruysa, bundan halkım adına minnet duyarım."

KALDIRIM ÇALIŞMASINA YAĞMUR ENGELİ

Bozuk yollar ve kaldırımlar hakkındaki bir soru üzerine ise Akdemir, kaldırımların bozuk hava koşulları nedeniyle yapılamadığı ifade etti. Yolların ise asfalt yerine parke ile yapılacağını belirten Akdmir, "Yağmur yağıyor. Yağmurda çalışma yapılmaz. Ben ekibimi kurdum. Müteahhide bile verdim. Kaç gündür yağmur yağdığı için çalışma yapılıyor. Yağcıların önünden çarşı karakoluna kadar ki kısmı da yaptırdık. İnsanlarımız ne yapıyor. Basıyor. Büyük üzüntü duyuyorum. Fen işlerindeki arkadaşlarımız grup, grup dolaşıyorlar, çalışıyorlar. Yağmurda yapınca yapılan hizmete yazık, harcanan paraya yazık. Ama hepsi yapılacak. Daha farklı bir şey düşünüyoruz. Kaldırımları çok daha güzel hale getirmek için güzel bir projemiz var. Şehri güzelleştirmek için projemiz var. Şimdi parke döşüyoruz. Parkeler bozulmuyor. Soğuk asfalt döküyoruz. Ama bir yağmurda gidiyor.

Vatandaşa şirin gözükmek için asfalt döküyoruz ama paraya yazık. İleriye dönük, farklı projemiz var" diye konuştu.

ASFALT, DOĞALGAZI BEKLİYOR

Başkan Akdemir, asfalt çalışmaları için doğalgaz çalışmalarını beklediklerini kaydetti. Belediyenin parasını sokağa saçmayacaklarını vurgulayan Akdemir, şöyle devam etti;

"Parayı sokağa dökecek adam değilim. Yollar için doğalgaz çalışmasını bekleyeceğiz. Doğalgaz kapandığı andan itibaren tüm Zonguldak asfalt olacak."

Doğalgaz çalışmaları esnasında yine eleştirileceğini belirten Akdemir, artık eleştirileri kaldıracak gücü bulunmadığını kaydetti. Doğalgaz çalışmaları ile ilgili eleştirilmemesini isteyen Akdemir, "Gene eleştireceksiniz bizi. İlgili arkadaşı çağırdık. Bir an önce, çalışmalara başlamalarını istedik. Teslim ederken ilgili arkada,

'Zonuldak'ı teslim ediyorum. Benim adıma sen yapacaksın, tüm eleştirilere sen muhatap olacaksın' dedim. Benim eleştirileri kaldıracak gücüm olmadığını söyledim. Yolu açacak. Sistem ve çalışma tamamlandıktan sonra yol kapatılacak. Bu da yine her yer, yağmur yağdığında çamur, güneş açtığında toz demektir. Yine belediye başkanı, ilgilenmedi, edemedi, yapamadı diye sakın eleştirmeyin. Ben her eleştirinizi bir kenara yazıyorum. Dikkate alıyorum. Sizin de bu konuda duyarlı olmanız bizi sevindirir" dedi.

"POZ VERMEYİ SEVMEM"

Akdemir, ilk olarak dönemin Belediye Başkanı İsmail Eşref zamanında gündeme gelen ve sonraki Belediye Başkanı Secaattin Gonca döneminde de hazırlıkları devam eden katı atık ve kanalizasyon projesi ile ilgili eleştiriler de almıştı. Son aşamaya gelen projenin başlayacağını, baret ve çizmelerle çektirdiği dev resimleri bilbortlar da sergileyerek müjdeleyen Akdemir, "Başkalarının projeleri üzerine poz veriyor" denilerek eleştirilmişti. Soru üzerine eleştirilere cevap veren

Akdemir, "Ben poz veren bir adam değilim ve poz vermeyi de sevmem. Hiç görsel çalışmadım. Hizmet için çalışıyorum. Gösteriş meraklı bir insanda değilim. Öyle olsa belki çok farklı yerlerde olurdum. Daha göreceksiniz ne pozlar vereceğim" dedi.

Üst geçit ile ilgili eleştiride bulunan Akdemir, "Ben bu zaman kadar üst geçit kullanan kimseyi görmedim. Tel örgünün ortasının neden açık olduğunu da Karayollarına soracağım. Bu konuyla ilgileneceğim. Karayolları ile görüşmemizde 'asansör koyalım' diyorum, 'paramız yok' diyor. Yürüyen merdivende aynı şekilde" diye konuştu - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil Özcan Zonguldak Ulupınar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title