Haberler
BBC

Zihinsel Engelli Genci Demir Çubuklarla Dövüp Köle Olarak Kullanan Hollandalı Çifte 7 Yıl Hapis İstemi

Güncelleme:

Hollanda'da zihinsel engelli 32 yaşındaki gence demir çubuklarla işkence eden ve yıllarca köle olarak kullanan çift hakkında 7 yıl hapis cezası istendi.

Hollanda'nın Overijssel eyaletindeki Tubbergen kasabasında, zihinsel engelli 32 yaşındaki bir kişiyi yıllarca köle olarak kullandıkları belirtilen çift hakkında 7 yıl hapis cezası istendi.

YILLARCA KÖLE OLARAK KULLANDILAR

Hollanda medyasına göre korku filmi senaryolarını andıran ve 2015 yılında ortaya çıkarılan "kölelik" olayına ilişkin dava Almelo kentinde başladı.

Savcıya göre, 32 yaşındaki zihinsel engelli Jefrrey, 47 yaşındaki Gretha K. ve 60 yaşındaki Adje B. tarafından yıllarca köle olarak kullanıldı.

KARAVANA KİLİTLENDİ

Jeffrey ile 2007 yılında bir eğlence panayırında tanışan çift, onu Tubbergen kasabasındaki bir karavan parkındaki evlerine götürdü. Zeka düzeyi 12 yaşındaki bir çocuğa eşit olan engelli genç, derme çatma bir karavana kilitlendi.

Jeffrey, haftada 7 gün boyunca 16 saat çalışmaya zorlandı. Hurda demir toplatılan engelli genç, geri kalan zamanda da çiftin işlettiği eskici dükkanında çalıştırıldı.


DEMİR ÇUBUKLARLA DÖVDÜLER

Görgü tanıklarının ifadesine göre, Adje B. tarafından Jeffrey'e sık sık şiddet uygulandı. Demir çubuklarla dövülüp, sürekli aşağılandı.

ENGELLİ GENÇ ADINA ŞİRKET KURUP PARA KAZANDILAR

Savcıya göre, Gretha ve Adje çifti engelli genç adına şirket kurup, 24 ayrı otomobil plakası çıkarttı. Hollandalı çift, yıllar boyu Jeffrey'in sırtından 400 bin euro gelir elde etti.

Çiftin tanıdığı olan 60 yaşındaki Nico H. adlı kişi de, Enschede kentindeki bir binayı zorla Jeffrey'in adına kaydettirdi. Bu evde yasa dışı olarak uyuşturucu madde yetiştirildiği ve genelev olarak kullanıldığı belirlendi.


CEHENNEM AZABINDAN 2015'TE KURTULDU

Jefrrey, "cehennem azabı" dediği kölelik sürecinden komşuların ihbarı üzerine 2015 yılında kurtarılarak, sosyal kurumlar tarafından koruma altına alındı.

Çift, haklarındaki iddiaları reddederek, engelli genci koruma altına aldıklarını, ona "kol kanat gerdiklerini" öne sürdü.

MAHKEME KARARI BEKLENİYOR

Savcı, engelli genci insanlık dışı koşullarda çalıştırıp, köle olarak kullandıkları gerekçesiyle Gretha ve Adje çifti hakkında 7 yıl hapis cezası istedi.

Jefrrey'in adını kullanarak yasa dışı ticaret yapan Niko H.'nin de 2 yıl hapis cezasına çarptırılması istendi.

Mahkemenin, kısa süre içinde kararını açıklaması bekleniyor.

BBC

Hollanda Almelo 3.Sayfa Komik - İlginç Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

kazma:

buda biseymi daha ne pislikler dönüyor bir bilseniz

6
0
yanıtYanıtla
Sami Gök:

şerefsizler bu ceza az ömür boyu bu gencin bakımı üslenmemiler

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title