Haberler

Korona günlerinde şok diyet ve sıvı detoks uygulamak ne kadar doğru? Uzman Diyetisyen Zehra Bora açıkladı

Güncelleme:

Uzman Diyetisyen Zehra Bora, koronavirüs salgınıyla mücadele döneminde yapılan şok diyetlerin ve sıvı detoksu uygulamalarının insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti. Salgın sürecinde bağışıklık sistemimizin sağlam olması gerektiğini ifade eden Bora, bu diyetlerin bağışıklığımızı çökertebileceğine dikkat çekti.

Koronavirüs salgını sürecinde evde geçirilen zamanın artması ve hareket düzeyinin azalması nedeniyle birçok birey kilo almaya başladı. Akıllara hemen alınan kiloları şok diyetlerle ya da sıvı detoks diyetleriyle hızlı kilo vermek geldi. Fakat alınan fazla kiloları hızlı bir şekilde vermek isteyerek şok diyetlere başvurmak insan sağlığı için olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Uzman Diyetisyen Zehra Bora açıkladı: Korona günlerinde şok diyet, sıvı detoks diyet uygulamak ne kadar doğru?

ŞOK DİYETLERDEN UZAK DURULMALI

Uzman Diyetisyen Zehra Bora, tam da kış aylarına girdiğimiz bu zamanda, özellikle koronavirüs salgını sürecinde bağışıklık sistemimizi sağlam tutmamız gerektiğini ifade ederek bu tarz diyetlerden uzak durulmasının önemine dikkat çekti. Şok diyetlerin kilo verme hızını olumsuz etkilediğini belirten Uzman Diyetisyen Zehra Bora, tavsiyelerine devam etti:

''Şok diyetler ve sıvı detokslar diyetlerle metabolizma hızında bir yavaşlama gerçekleşeceğini ve bu durumun kalori yakma hızımızı düşürerek ilerleyen süreçte kilo verme hızımızı da yavaşlatacağını bilmemiz gerekir. Tüm bunların yanı sıra, şok ve sıvı detoks diyetler, tansiyon ve kan şekerinizin düşmesine de neden olabilir, halsizlik, baş ağrısı gibi etkiler ortaya çıkarabilir.''

Uzman Diyetisyen Zehra Bora açıkladı: Korona günlerinde şok diyet, sıvı detoks diyet uygulamak ne kadar doğru?

ŞOK DİYETLER, KAS KAYBINA NEDEN OLUYOR

Şok diyetlerle verilen kilonun vücuttan kas kaybına sebep olacağını, ancak bireylerin kilo verdikleri için bu sürecin sağlıklı olup olmadığını düşünmeyebileceğini söyleyen Uzman Diyetisyen Zehra Bora Fakat şok diyetlerle tüm gerçekliğiyle tam kas kaybı yaşanacağını ve eskisinden daha fazla yağ oluşumuyla karşılaşılacağını ifade etti.

DİYETİNİZİ GENİŞ BİR SÜREYE YAYIN

Sağlıklı bir şekilde kilo vermenin yolunun kısa süreli şok diyetler yerine, uzun vadede yapılan diyetlerden geçtiğini vurgulayan Uzman Diyetisyen Zehra Bora, uyarılarını sıraladı:

''Sağlığınız için 3-5 günlük şok diyetlerden uzak durmalı, kendinize uygun bir diyete ulaştıktan sonra, diyeti 2-3 ay gibi bir süreye yayarak kalıcı ve sağlıklı sonuçlar oluşturmayı hedef belirlemek en doğru karar olacaktır. Özellikle diyabet hastaları şok diyet gibi kısa sürede kilo verdiren diyetlerden uzak durmalıdırlar. Uzun süreli açlık bu tip hastalıklarda olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. Israrla hızlı kilo vermek istiyorum derseniz, uygulamış olduğunuz beslenme listesindeki kaloriyi biraz düşürüp aynı zamanda rutininize fiziksel aktiviteyi de ekleyerek yine kısa sürede daha sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi başarabilirsiniz.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Koronavirüs Bora Füzesi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title