Haberler

Yunanistan, Türkiye'nin savaş sebebi saydığı kara sularını 12 mile çıkartma talebinden geri adım attı

Yunanistan'ın, Türkiye'nin savaş sebebi sayacağını ilan ettiği kara sularını 12 mile çıkarma talebinden geri adım attığı iddia edildi. Eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Hristos Rozakis, Yunanistan'ın, kara sularındaki 12 mil talebinden "feragat ederek", 10 mil formülünü kabul ettiğini ifade etti.

Yunan basınında yer alan haberlere göre, bir radyo kanalına konuşan eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Hristos Rozakis, Türkiye ile Yunanistan arasındaki diyalog sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"YUNANİSTAN, DİYALOG İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR"

Rozakis, Yunanistan'ın, kara sularındaki 12 mil talebinden "feragat ederek", 10 mil formülünü kabul ettiğini öne sürdü.
İstişari görüşmeler sırasında Yunanistan'ın kendi sınırlarını zorladığını belirten Rozakis, "Yunanistan, Türkiye ile diyaloğu canlandırmak için elinden geleni yaptı." diye konuştu.

Yunanistan'ın, kara sularında 12 mil talebinden vazgeçtiği ileri sürüldü

TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI

Rozakis, Yunan tarafının, kara sularını 10 mille sınırlamayı da içeren yapıcı öneriler sunduğunu savunarak, "Ancak Türk tarafı, Yunanistan kara bölgesinde dahi meşru hakkımızı kullanmamızda devamlı olarak ve provokatif bir şekilde ısrar ediyor." iddiasında bulundu.

Yunanistan'ın, kara sularında 12 mil talebinden vazgeçtiği ileri sürüldüHristos Rozakis

TÜRKİYE, 12 MİLİ SAVAŞ SEBEBİ SAYIYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2020 yılında yaptığı açıklamada; Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki karasularını 12 mile çıkarma kararı alması halinde bunun Türkiye açısından bir savaş sebebi olacağını dile getirmişti. Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda ağırlıklı olarak Doğu Akdeniz ve Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerginlik hakkında konuşan Oktay, Yunanistan'ın olası bir 12 mil kararı ile ilgili olarak, "Meclis'imizin çıkardığı bir yetki var, savaş sebebidir. Bugün de arkasında durduğumuz ve bugün de o yetkinin hala geçerli olduğu bir yapıdır" demişti.

TBMM 1995 yılında aldığı kararla, Yunanistan'ın karasularını 12 mile çıkartmasının bir savaş nedeni olacağını duyurmuştu.

12 DENİZ MİLİ, TÜRKİYE İÇİN NE ANLAMA GELİYOR?

Yunanistan'ın Ege Denizi'nde karasularını 12 deniz miline çıkarması Ege Denizi'nin %40'ını oluşturan Yunan karasuları büyüklüğünü %70'e yükseltecek, açık deniz alanının büyüklüğünü %51'den %19'a düşecektir. Nihayetinde Türkiye'ye Ege Denizi'nin %10'undan daha az bir alan kalmış oluyor.

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan Türkiye Radyo Haberler

Bakmadan Geçme

Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (20)

Mustafa Yılmaz:

nasıl karadenize hava alanı yaptıysak çok yakın adaları dalga kıran yaparak çevirelim nesala meisi büyük kısmını dalga kı ranla cevirsek ada kullanılamaz hale gelir devletin gucu yeter buna diger adalarada hiçbir türk gitmesin yada turist taşımasın

17
45
yanıtYanıtla
Barbaros:

Çarpıtmayın konuyu ne yani on mil olunca kabul edilmesi için ortam mı hazırlanıyor . Bu vatana ihanet olur !

54
5
yanıtYanıtla
rap düelloları:

Evet tabii bunu da sizinkiler başa gelirse hemen kabul edeceklerde ondan...

yanıt8
yanıt32
Çamlica Gazoz:

6 milin ustu savas sebebidir yeni bir ecevit cikar isi bitirir.kimse hakkımızı yiyemez.

39
8
yanıtYanıtla
huseyin colak:

NE 10 MİLİ 3 MİL BİLE ÇOK ONLARA ADALAR BİZİM ASLINDA NASRETTİN HOCA HİKAYESİNE DÖNDÜRMEYİN KONUYU 10 OLMASSA 9 ALTINA RAZI GELMİŞTİ RÜYASI DA HOCA

40
0
yanıtYanıtla
Mehmet Cingöz:

10 mil kabul etmiş diyor gerizekalı ha 10 mil ha 12 mil ne farkı var bunlar iyi bir ders lazim

39
0
yanıtYanıtla
erco erco:

6,1mil daha savas acma sebebimizdir. yunan 12mil der 10mil alirim hesabi yapar bunlar cok uyanik.

30
0
yanıtYanıtla
Barbaros:

10 mile çıkarmayı algıyla geri adım olarak lanse eden ak parti yüce divanda yargılanır eğer bu antlaşmayı onaylarsa…

27
3
yanıtYanıtla
Barbaros:

10 mil antlaşması onaylanırsa bu vatana ihanet olur. Türkiye’ye ihanet olur buradan hükümete uyarı

17
2
yanıtYanıtla
rap düelloları:

Eğer chp gelirse zaten çıkaracaklar ne zannedeyim....

yanıt7
yanıt17
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title