Haberler

Yozgat'ta Öğrenciler ve Halk Eğitim Merkezi Kursiyerleri Yıl Sonu Sergisini Açtı

Yozgat Kız İmam Hatip Lisesinde, halk eğitim merkezi müdürlüğü tarafından açılan kurslarda üretilen ürünler ve Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin boş zamanlarında yaptıkları çiniler sergilendi.

Yozgat Kız İmam Hatip Lisesinde, halk eğitim merkezi müdürlüğü tarafından açılan kurslarda üretilen ürünler ve Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin boş zamanlarında yaptıkları çiniler sergilendi.

Serginin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, okul müdürleri, öğretmenler, kursiyerler ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılışını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Kuş, kursiyerler ve öğrencilerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Milli Eğitim Müdürü Kuş, bu dönemi hasat mevsimi olarak değerlendirdiklerini belirterek, "Okullarımızla beraber halk eğitim müdürlüğümüzün açtığı kurslarda yıl içerisinde yapılan ürünler artık sergilenmeye başladı. Bu sene toplu sergiden ziyade kurslar yaptıkları çalışmaları kendi mekanlarında sergileyecek" dedi.

Gelenek, örf, adet ve kültürün devam etmesi gerektiğini ifade eden Kuş, "Bunun yolu da halk eğitim merkezi aracılığıyla olacaktır. Yemek kültüründen el sanatlarına kadar bütün kültürel özelliklerimiz buralardan tekrar yayılmaktadır. Yoksa köyleşen bir dünyada bütün değerlerinizi kaybedersiniz. Amacımız millet olarak bir taraftan çağın gerekleri olan teknoloji ile donatılırken, diğer taraftan da kültürümüzün yaşamasını sağlamalıyız. Bugün burada çini işlemeler, tel kırma, iğne oyaları kursiyerlerimizin yaptığı el emeği göz nuru işlemeler sergide sergileniyor" diye konuştu.

Burada kursiyerlerin bir taraftan kazanç temin etme yoluna gittiğini vurgulayan Kuş, "Kursiyerlerimiz, burada öğrendikleriyle ileride belki de sektörel hale dönüşecek ekonomiye katkı sağlayacak. Öbür taraftan da anneler kızlarının çeyizini hazırlarken bir taraftan da gelenek ve göreneklerimizin devamının sağlanmasına katkı sunulmaktadır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Okuldaki boş vakitlerini çini yaparak değerlendiren öğrencilerden Hatice Dalaslan, "Okulumuzda çinicilik kursu açıldı. Bizde boş teneffüslerde, boş zamanlarımızda gelip çini yapıyoruz. Bu şekilde hem boş zamanımızı değerlendiriyoruz hem de ders stresini üzerimizden atıyoruz. Bu günde yaptığımız çini işlemeleri sergiliyoruz, çok mutluyuz" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Saim Kuş Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title