Haberler

Yolalan Beldesinin Çehresi Değişti

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Bitlis'in Yolalan Belde Belediyesi, yaklaşık 30 yıldır yapılmayan yatırımları bir yılda tamamladı.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Bitlis'in Yolalan Belde Belediyesi, yaklaşık 30 yıldır yapılmayan yatırımları bir yılda tamamladı.

Eski belediye döneminde hizmet sunulmayan belde, görevlendirmenin ardından yeni bir kimliğe büründü.

Beldede kapalı duraklar, dere ıslahı, yol çalışması yapan, su sorununu çözen belediye, kanalizasyon şebekesinin ihalesini gerçekleştirdi ve tarımsal sulama projesi için çalışmaları hızlandırdı.

Tatvan Kaymakamı ve Yolalan Belde Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Özkan, yaptığı açıklamada, geçmiş belediye döneminde hizmet sunulmayan beldenin, görevlendirmenin ardından yeni bir kimliğe büründüğünü söyledi.

Beldede son dönemde yol, kanalizasyon ve dere ıslahı çalışmaları yapıldığını belirten Özkan, ayrıca su sorununun giderildiğini, kapalı durakların kurulduğunu ve tarımsal sulama projesinin hayata geçirildiğini kaydetti.

Özkan, 1990'lı yıllarda kurulan belediyeden bugüne kadar birçok hizmetin alınamadığını vurgulayarak, "Maalesef beldemizde, belediyemizde birçok kamu kaynağı eskiden terör örgütüne aktarılmış. Kamu kaynakları ve milletimizin kaynakları milletimize kurşun olarak, milletimize silah olarak geri çevrilmiş." ifadelerini kullandı.

Beldede yaklaşık 30 yıldır yapılamayan hizmetlerin görevlendirmenin ardından yaşama geçirildiğinin altını çizen Öztürk, şöyle devam etti:

"Yönetim bir noktada profesyonellik, kararlılık, gayret sarf etmek ve emek vermeyi gerektiriyor. Bunun yanında birlik ve beraberlik gerektiriyor. Bunlar bir araya gelince tabi ki 30 sene de yapılmayan çalışmaların birçoğunu arkadaşlarımızla, belediye çalışanlarıyla ve Yolalanlı hemşehrilerimizle beraber neredeyse tamamlamış vaziyetteyiz. Bu yıl da medeniyetin gereği olan yol, su, kanalizasyon, tarımsal sulama, dere ıslahları ve alt yapı çalışmalarını tamamlamış olacağız."

Öztürk, belediyelerin sosyal hizmet görevlerinin de bulunduğunu, bu kapsamda Spor Toto Teşkilatı ile beldeye bir halı saha kazandırdıklarını aktardı.

Oyun parklarını onardıklarını ve yeni oyun parkları yaptıklarını ifade eden Öztürk, Orman Bölge Müdürlüğü ile mesire alanı çalışması yapacaklarını ve bu çalışmayı da bu yıl hayata geçireceklerini kaydetti.

Öztürk, devletin hizmet sunmak isteyen herkese gerekli desteği verdiğine işaret etti.

Şu anda devletin kaynaklarını millet yararına kullandıklarını dile getiren Öztürk, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yolalanlı hemşehrilerimizle kamunun bütün kaynaklarını, alın terini, yine milletimiz için kullanıyoruz. Samimiyetle, kararlılıkla, hizmette iyi niyetle ve istekle yola çıktığınızda hizmet kapılarının tamamı açılıyor. Siz yeter ki bayrağınızın, devletinizin ve milletinizin emrinde olun. Başkalarına hizmet etmez, milletinize hizmet ederseniz, yapılmak istenilenlerin birer birer hayata geçtiğini görürsünüz. Ben kararlılık ve ferasetlerinden dolayı sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, bakanlarımıza, değerli valimize, milletvekilimize şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Ali Özkan Yolalan Tatvan Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title