Haberler

Yol-iş Sendikasından Vali Can Direkçi'ye Ziyaret

Yol-iş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Nuhi Çelebi, Genel Eğitim Sekreteri Kenan Özsüer, Karabük Temsilcisi Erdoğan Şenol, Bartın İl Temsilcileri ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Vali Can Direkçi'yi Makamında Ziyaret Ettiler.

Yol-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Nuhi Çelebi, Genel Eğitim Sekreteri Kenan Özsüer, Karabük Temsilcisi Erdoğan Şenol, Bartın İl Temsilcileri ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Vali Can Direkçi'yi makamında ziyaret ettiler.

Ziyaret ile ilgili bir açıklama yapan Yol-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Nuhi Çelebi, yapılan çalışmalar ile ilgili Vali Can Direkçi'ye bilgiler verdi. Çelebi açıklamasında, "Kastamonu ilinde yapacağımız sosyal tesislerimiz, bu civardaki Kastamonu - Zonguldak - Bartın - Karabük ve Sinop illerimiz ile Türkiye'ye hitap edecek. Bu tesisimizi kısa zamanda kazandıracağız. Gelirken yolda arkadaşlarımıza uğradık. Bölünmüş yol çalışmalarını gördük. Devletin çalıştığı görülüyor. Eskiden farklı yorumlar vardı. Şimdi hiç değilse vatandaş geçerken sarı arabaları, portakal renkli arabaları görüyor. İnsanlar çalışıyormuş diyor. Aslında biz hep çalışıyorduk da, köye çalıştığımız için sarı arabalarımız köylerdeydi, dağda ve bayırda olduğu için görünmüyordu. Bölünmüş yol projesi doğru bir proje. Biz de destekliyoruz. Tüm çalışanlarımızın gerektiği gibi çalıştığını düşünüyorum. Bizde onların çalışmalarından memnun oluyoruz. Türkiye'nin birçok yerinde belirli mesafeler alındı. Özel İdarelerin katkıları ile bu bölünmüş yollar yapılacak. Bu yolları yaparken de köy yollarını unutmamalıyız. Köylü vatandaşlarımızın da rahat içinde gidip gelmeleri lazımdır. Burada olmaktan büyük mutluluk duyduk" dedi.

Vali Can Direkçi ise yaptığı konuşmada, bir ekip olduklarını belirterek, "Bizler, İl Özel İdare bünyesinde görevli arkadaşlarımız ile birlikte, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü mevcut iken çok güzel bir ortamda, çok güzel bir diyalog içersinde karşılıklı anlayış ve işbirliğini üst düzeye çıkararak, görev yapıp bugünlere geldik. Çok güzel hizmetler gerçekleştirildi. Bugün 40 bin köy, 80 bin mezra, bir o kadar mahalle çok dağınık bir kırsal yerleşim birimine Cumhuriyet tarihi boyunca Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu gerçekten çok başarılı hizmetler olmuştur. Bizler bu Genel Müdürlükten, Özel İdarelerimizle işbirliği içerisinde yürütülen bu hizmetleri şimdi de yapılan bir düzenleme ile yine aynı anlayışla daha fazla, belki biraz daha heyecan katarak, koordineyi daha iyi sağlayarak yürütmeye çalışıyoruz. Bizler bir takımız. Dozer operatörümüzden, bayrak tutan trafik görevlisine, kamyon sürücümüzden, onların haklarını savunmaya çalışan sendikamızın Karabük'te ki sendikacısına varıncaya kadar gerek işçi statüsünde gerek memur statüsünde gerek hizmet satın alma yolu ile onlara destek veren müteahhitlik hizmeti sunan arkadaşlarımızla ve onlarla birlikte çalışan insanlarımız ile bir takım halinde şuanda Karabük'te ki köylerimizin, mezralarımızın, mahallelerimizin sorunlarını çözmeye gayret ediyoruz. Bizler sahip olduğumuz bu ortamı bir aile ortamı halinde değerlendirerek, daha mutlu olabileceğimizi düşünüyoruz. Onun için böyle bir anlayışı yerleştirmeye çalışıyoruz. İmkanlarımız belli. Bu imkanlarımız her geçen gün bütçe imkanları ile biraz daha revize edilerek, biraz daha teknoloji imkanları da ilimize kazandırarak, verimliliği artırma yönünde gayretlerimizde var. KÖYDES projesi de gerçekten bize bu anlamda önemli katkı sağlamıştır. Burada da yine arkadaşlarımızın teknik anlamda geçen sene Eflani gibi, Ovacık gibi, Eskipazar gibi hizmet satın alma yolu ile yapamayacağımız birçok zor şartlarda hizmet sunulması gereken yerlere de yine Cumhuriyet tarihi boyunca bu yörelere gitmeyen alt yapı hizmetlerini arkadaşlarımız ile birlikte götürdük" diye belirtti.

Konuşmaların ardından Yol-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Kenan Özsüer Vali Can Direkçi' ye bir saat hediye etti. Vali Can Direkçi ise Yol - İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Nuhi Çelebi ve Genel Eğitim Sekreteri Kenan Özsüer' e Safranbolu maket evi ve Kardemir Karabükspor tişörtü hediye etti.

(YE-SŞ-Y) 08.05.2008 17:30 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title