Haberler

Yılmaz: Kadınlar Başımızın Tacıdır

Güncelleme:

Ak Parti Mardin Milletvekili Aday Adayı Mehmet Veysi Yılmaz, "Fedakârlık Abidesi kadınlarımız başımızın tacıdır" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Mardin Milletvekili Aday Adayı Mehmet Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Aynı zamanda Ofis-Sen genel başkan yardımcısı olan Ak parti Mardin Milletvekili Aday Adayı Mehmet Veysi Yılmaz, şunları söyledi:

"Fedakârlık Abidesi bütün kadınlarımızın günü kutlu olsun. Çünkü kadınlarımızla ilk akla gelen kavramların başında fedakârlık geliyor. İnsanlık için son derece önemli bir misyonu üstlenen ve bunun gereğini en iyi şekilde yerine getiren kadının bu duruşu başlı başına bir fedakarlıktır. Bu nedenle hayatları boyunca Ailelerine, çocuklarına ve tüm sevdiklerine kol kanat geren, kadınlarımıza yönelik şiddet, kesinlikle insanlık suçu kapsamında ele Alınmalıdır. Bunu asla kabul etmemiz mümkün değildir. İnanç ve kültür değerlerimizde de zaten bu durum şiddetle men edilmiştir. Bu sorumluluk bilinci ile hiç bir erkek çevresinde şiddete maruz kalan bir kadının feryadına duyarsız kalamaz. Aksi takdirde görmezden gelen kim olursa olsun insanlık değerlerinden kendisini soyutlamış olacaktır. Kadına yaklaşımımız, erkeğe göre güçsüzlüğünü ön plana çıkaracak şekilde değil onun yapısından gelen kutsiyetin gerektirdiği nezaketle yaklaşmamız gerekiyor"

Türkiye'de bir dönem uygulanan anlamsız başörtüsü yasağıyla kadınlara adeta devlet eli ile şiddet uygulandığını hatırlatan Mehmet Veysi Yılmaz, insanlık onurunu hiçe sayan bu antidemokratik uygulamaya Ak parti iktidarında son verildiğine dikkati çekti. Yılmaz, "Artık kadınlar Meclis başta olmak üzere bütün kamusal alanda başörtüsü ile rahatlıkla çalışabiliyor. Bir ülkenin her alanda gelişme kaydetmesi, kadının toplumdaki rolü ile doğrudan ilişkilidir. Bu nedenle biz kadınların Hz. Hatice ve Hz. Ayşe gibi toplumun merkezinde yer alması gerektiğine İnanıyoruz ve bunun ortamının oluşması için gereken çabayı gösteriyoruz. Kadının; çalışma hayatında yer alıp kariyer yapması, kültürel alanda varlık gösterip değerlere zenginlik katması, anne olarak gelecek nesillerimizi yetiştiren birey olması için mücadele ediyoruz.


Bir Gün Değil, Her Gün Aynı Hassasiyeti Göstermeliyiz


Ancak bu hususta kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığa karşı tepkimizi ortaya koymak için yılın sadece bir gününü beklemek kabul edilemez. 'Güzel söz sadakadır' anlayışı üzerine hayatını şekillendiren bir neslin atileri olan bizlerin ülkesinde kadına yönelik şiddet büyük bir çelişkidir. Bunu sadece toplumsal bir sorun olarak özetleyip sorumluluktan kaçmak da doğru değildir. Cenneti annelerin ayaklarının altına seren bir dinin mensupları, bu müjdenin gereğini hayatın her alanında ve her anında yerine getirmelidir. Bu noktada kadının kutsiyetine binaen hayatımızı şekillendirmeli ve kendimize çeki düzen vermeliyiz. Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum"

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mehmet Veysi Ak Parti Mardin Kadın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title