Haberler

Yılın Haberi Ödülü İha'ya

Samsun’da İlkadım Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla düzenlenen “4. Geleneksel Medya Ödülleri” sahiplerini buldu.

Samsun'da İlkadım Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla düzenlenen "4. Geleneksel Medya Ödülleri" sahiplerini buldu.

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Gökhan İçkilli, "Ece Nur Bebek 5 Milyarda Bir Görülen Hastalıkla Savaşıyor" başlıklı haberi ile "Yılın Haberi" ödülüne layık görüldü.

İlkadım Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" kapsamında bu yıl dördüncüsü düzenlediği "Geleneksel Medya Ödülleri" yarışmasında, 2015 yılının ödüle layık görülen haberleri, okul öğrencileri tarafından yapılan oylamayla belli oldu. Başarılı ve ses getiren haberleriyle 2015 yılının en çok konuşulan haberlerini hazırlayan gazeteciler, Samsun Valisi İbrahim Şahin'in de katıldığı törende ödüllerini aldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen ödül töreni öncesi "Ustalara Saygı" fotoğraf sergisi gezildi. Ardından ödül törenine geçildi.

Ödül töreni öncesi konuşan Okul Müdürü Mustafa Şahin, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü iletişim lisesi olarak katkı vermek için her yıl program düzenliyoruz. Yaptığımız işi mutlaka özverili yapıyoruz ama bunun yanın hatalarımız eksikliklerimiz mutlaka olacaktır. Sektörde çalışan arkadaşlarımızın bizim iyi niyetli yapmış olduğumuz çalışmaları teşvik etmelerini, eksikliklerimizi bizim eksiğimiz olarak görmeleri, bir sonraki yılda daha iyisini yapmak için bize güç vermelerini bekliyoruz" dedi.

Etkinliği düzenleyen tüm öğrencilere başarılar dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Okulumuz gelenekler oluşması bakımından yeni bir okul. Geleneklerde kolay oluşmuyor. Törenin 4'üncüsünü yapıyoruz. İnşallah bu 44, 54, 64 olur. Piri Reis Lisesi Türkiye'ye önemli düşünce adamı, önemli gazeteciler yetiştiren bir okul olur" diye konuştu.

VALİ ŞAHİN: "KLASİK GAZETECİLİK BİTTİ"

Klasik gazeteciliğin bittiğine vurgu yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Mesleği bir şekilde eline almış gazeteci arkadaşlarımızın, bir meslek sahibi olma zorunluluğu içersinde kendilerini tekrar geliştirmek adına, yeni bir dil ve yazılım olmadığını bende biliyorum. Çocuklar ne olur İngilizcenizi çok iyi geliştirin. Çünkü sizin yazılımcı olmanızı istiyorum. Mutlak suretli bir yazılım dilini bilin. Artık klasik anlamda gazetecilik bir işe yaramıyor. Klasik gazetecilik bitti. Bunun yerine mühendis gazetecilik veya gazeteci mühendislik geliyor. Artık 'biz iyi bir fotoğraf makinesini ayarlarız, iyi bir resim yakalarız' bitti. Siz gazeteci ve televizyoncu olacaksanız, hem iyi bir fotoğraf makinesi kullanmanız gerekiyor hem de iyi bir kamera kullanmamız gerekiyor. Aynı zamanda sayfa düzenlemeniz gerekiyor, aynı zamanda iyi bir yazar olmanız gerekiyor, editör olmanız gerekiyor. Kısaca bir kişilik ordu olmanız gerekiyor. Eskiden 'ben her şeyi yaparım' rağbet edilen bir meslek değilken, şimdi medya sektöründe 'ben her şeyi yaparım' bilgisine sahip elemanlar aranacak. Onun için önümüzdeki dönemde bu sektörde öne çıkma gibi bir düşünceniz varsa, bu tavsiyelere çok fazla ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Konuşmaların Samsun'da uzun yıllar gazetecilik yapan Necdet Uzun, Avni Demir, İsmail Başaran, Mehmet Hazinedar, Ragıp Göker, Cemil Baskın, Cemil Ciğerim, Osman Kara, Yunus Kılıç ve Nusret Sağlam'a "Vefa Ödülleri" adı altında onur plaketleri verildi.

Onur ödüllerinin ardından öğrencilerinin oylarıyla belirlenen 2015 medya ödülleri verildi. Buna göre, haber ajansları dalında yılın haberini İHA'dan Gökhan İçkilli, fotoğraf dalında DHA'dan Yaprak Koçer, internet gazeteciliği alanında yılın haberini Haberexen internet sitesinden Mustafa Bilik, yılın görüntülü haberi Haber 55 TV'den Şahin Binici, televizyon alanında yılın haber programını Haberaks TV'den Duygu Eker, kültür sanat programında Haberaks TV'den Nur Ok ve Mustafa Ekinci, yılın spor programında Haberaks TV'den Atilla Cebeci, radyo alanında yılın radyo programını Haber Radyo'dan Cumhur Kocaoğlu, gazete alanında yılın haberinde Gazete Gerçek'ten Murat Atasoy, yılın fotoğrafında Haber gazetesinden Salim Yıldız, spor haberinde Ekip gazetesinden Murat Ordulu, dergi alanında yılın röportajı ve yılın araştırma haberinden Bütünşehir Dergisi'nden Recep Yazgan, yılın tasarımından Haber Hayat Dergisi'nden Dilek Aydemir aldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gazeteciler Günü Piri Reis İlkadım Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title