Haberler

"Yetişkin Eğitiminin Önemi Çalıştayı" -

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, " Türkiye'nin yüksek ideallerine ulaşmasında yetişkin eğitimi çok önemlidir. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak eğer, 278 bin kurs düzenlediysek, 5 milyona yakın kursiyere bir hizmet götürdüysek fevkalade mühim bir iş yapmışız demektir" dedi.

Biçerli, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Eskişehir'de bir otelde düzenlenen "Yetişkin Eğitiminin Önemi" konulu çalıştayın kapanışında yaptığı konuşmada, programın başarılı geçtiğini söyledi.

Çalıştaya katılan, hayat boyu öğrenme kurum müdürlerine seslenen Biçerli, "Biz Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü isek evvela bütün bu hayat boyu öğrenme faaliyetlerine kendi içimizden başlamamız lazım. Siz yetişkin eğitim noktasında stratejik kişilersiniz. Kendinize bu değeri verin. Yaptığınız iş stratejik bir iş, belli bir düzen var. Lütfen kendinizi en derin ve en şaşmaz yargıç olan vicdanınızla şöyle bir silkeleyin. 'Bu yaptığımın daha fazlasını ilçeme, kasabama, ilime nasıl yapabilirim' sorusunu sorun" diye konuştu.

Kurum müdürlerine kendilerini yenilemeleri ve çıtalarını yükseltmeleri gerektiğini dile getiren Biçerli, "Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak eğer, 278 bin kurs düzenlediysek, 5 milyona yakın kursiyere bir hizmet götürdüysek fevkalade mühim bir iş yapmışız demektir. Türkiye'nin yüksek ideallerine ulaşmasında yetişkin eğitimi çok önemlidir" ifadelerini kullandı.

-"Hayat boyu öğrenme kurum müdürleri, banka müdürü gibi olmalı"

Biçerli, hayat boyu eğitim veren kurum yöneticilerinde olması gereken vasıfları, şöyle sıraladı: "Giyimine dikkat eden, iletişimi iyi, insanlarla göz teması kurabilen, samimi, yapmacık değil, çevresine, kursiyere, usta öğreticisine, alt idarecilerine müşfik ama yeri geldiğinde otoriter, civardaki sivil toplum kuruluşlarıyla vızır vızır arı gibi çalışan, adeta bankasına müşteri toplama derdinde olan bir banka müdürü gibi olmalı."

Hayat boyu öğrenme oranlarının, Tür­ki­ye İs­ta­tis­tik Ku­ru­mu (TÜ­İK) tarafından 25-64 yaş arasındaki kişilere yapılan anket yoluyla öğrenildiğini anlatan Biçerli, şöyle devam etti:

"Türkiye'de hayat boyu öğrenmeye katılım oranlarını arttırmak bir manada hedefi belli olmayan bir karanlığa kurşun sıkmak gibi. Orada bir hedef var, oda karanlık, elinizde silah var, kurşun sıkmanız lazım. Hedefi tutturmak için çok sayıda her yere kurşun sıkmanız lazım ki birinden biri hedefe denk gelsin. Dolayısıyla sizde 10 kurs açıyorsanız '15 kurs nasıl açarız'. 100 kişi geldiyse 'bunu 150'ye nasıl çıkarırız'ın derdinde olmalısınız. Böyle olduğunuz taktirde, TÜİK'in anketörlerinin isabet ettiği kişiler arasında 'evet kurslara katıldım' diyenlerin sayısı yüksek çıkacaktır. Bu bizi zorlayacak bir ideal ama ben eminim ki Milli Eğitim Bakanlığının cefakar ve fedakar çalışan ekibiyle bu işi biz fevkaladenin fevkinde beceririz."

Biçerli, Eskişehir toplantısının, yapmayı planladıkları bir seri toplantının ilki olduğunu ve diğer toplantılar için ışık tuttuğunu da sözlerine ekledi.

Çalıştay, Biçerli'nin katılımcılarla fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

-mustafa biçerli

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Biçerli Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title