Haberler

Yunusemre Kırsal Kalkınmada Atağa Geçti

Yunusemre Belediyesi kırsal anlamda incelemelerde bulunmak amacıyla Antalya’ya gezi gerçekleştirdi.

Yunusemre Belediyesi kırsal anlamda incelemelerde bulunmak amacıyla Antalya'ya gezi gerçekleştirdi. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül ve Yunusemre Belediyesi Komisyon üyeleri gezide Yunusemre ilçesine kırsal ve sosyal anlamda kazandırılacak yatırımların örneklerini tespit etme fırsatı gördü.

Geziye Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül, Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necip Denktaş, Kırsal Bölge Kalkınma ve Mahallelere Hizmet Komisyonu Başkanı Mustafa Gürler ve Komisyon Üyesi Hüseyin Alp, Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Ozan Otçuoğlu ve Komisyon Üyeleri Eşref Çağlayan ve Gültekin Aşçı ile Yunusemre Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Muhtarlık Müdürü Ramiz Çoban ve Ziraat Mühendisi Mehmet Barut katıldı.

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül ve beraberindeki heyet ilk olarak Antalya Konyaaltı ilçesi Çakırlar Mahallesinde bulunan Köylü pazaryerlerini tek tek inceledi. Köylü pazaryerleri ve pazar alanları hakkında işletme sahibi Kezban Kan tarafından bilgi alan heyet, daha sonra Konyaaltı'nda dağ sporları yapılan yerde incelemede bulundu. Dağ sporları yapılan alanda oluşturulan yerleri inceleyen heyet, sporculara ve vatandaşlara yönelik yapılan kamp alanlarını inceledi.

Yunusemre Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürü Ramiz Çoban, Antalya'da gezdikleri yerlerde istihdam, sosyal alan ve kırsal ürünleri görme imkanı bulduklarını belirterek, "İnceleme fırsatı bulduğumuz köylü pazar yerinde kırsalın ürünleri pazarlanıyor. İkincisi istihdam var. Yöre halkından öğrenci ve kadınlar buralarda çalıştırılıyor. Bu şekilde köyden kente göçü önlemiş oluyorlar. Ayrıca burada sosyal hayat var, aileler çocuklarıyla beraber güzel vakit geçiriyor. Bizler belediye olarak böyle bir tesis yaparsak ilçemize bu güzellikleri kazandırmış olacağız. Antalya gezimiz bizim ufkumuzu açtı. İstihdamı pazarı ve sosyal hayatı görme imkanı bulduk" dedi.

"YUNUSEMRE HALKINA BÖYLE BİR YER YAKIŞIR"

Kırsal Bölge Kalkınma ve Mahallelere Hizmet Komisyonu Başkanı Mustafa Gürler ise inceleme yaptıkları yerlerinin örneğini de Yunusemre ilçe sınırlarına kazandırmayı düşündüklerini vurgulayarak, "Yunusemre Belediyemiz sınırları içerisinde özellikle Yuntdağı'nda yapılması düşünülen köy pazarının en güzel örneğinin Antalya'nın Çakırlar mahallesinde olduğunu ve bunun en iyi örneğininde Kezban Ablanın yerinin olduğunun tespit edilmesinden sonra bu alanı yerinde görmek amacıyla gezi gerçekleştirdik. Burada çok güzel şeyler gördük. Doğal ortamı bozmadan köy ürünlerinin satıldığı köy yaşamının yerinde uygulandığı alan çok güzel olmuş. Yunusemre sınırları içerisinde böyle bir alan tesis edebilirsek Yunusemre halkı tarafından çok ilgi göreceğini düşünüyorum. Yunusemre ilçesine böyle bir yer yakışır" şeklinde konuştu.

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül ve beraberindeki heyet kendilerini köylü pazarı hakkında bilgilendiren işletmeci Kezban Kan'a mesir ve Manisa'nın yöresel ürünlerinin bulunduğu hediye sepeti verdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Gürler Yunusemre Antalya Yerel Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title