Haberler

Yikob Başkanı Yakup Tat ve Teknik Heyet Jeotermal Sahaları Denetledi

Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Yakup Tat ve beraberindeki teknik heyet jeotermal sahalarda denetleme yaptı.

Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Yakup Tat ve beraberindeki teknik heyet jeotermal sahalarda denetleme yaptı.

Denetimlerde, jeotermal akışkanı yeraltına re-enjekte etmek yerine dere yataklarına deşarj eden işletmelere rastlanılmış olup, yapılan işlemler derhal durdurularak sorumlular hakkında Çevre Kanunu gereğince işlem yapılması için durum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirildi.

Ayrıca tüm denetimlerde işletmeler, ilgili kurum ve kuruluşlardan mer'i mevzuata göre alınması gereken izinlerin süresi içinde alınıp alınmadığı ve faaliyetlerin işletme projesi ekinde idareye verilen termin planlarına uygun bir şekilde, taahhüt edilen sürelerde gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği yönlerinden incelenerek, denetlemede tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için firma yetkililerine gerekli uyarılar yapıldı.

5 Nisan tarihinde Alaşehir İlçesinde faaliyet gösteren Süper Jeotermal A.Ş. firmasına ait Gümüşçay Kemaliye Mevkiinde bulunan işletme ruhsat sahasındaki jeotermal kuyuyu, 7 Nisan tarihinde Alaşehir İlçesinde faaliyet gösteren Ecolog Enternasyonal A.Ş. firmasına ait Akkeçili mevkiinde bulunan işletme ruhsat sahasındaki jeotermal sondaj faaliyetleri ve aynı firmaya ait Sobran mevkiinde bulunan işletme ruhsat sahasındaki jeotermal kuyuyu denetleyen heyet yine aynı tarihte Salihli ilçesinde faaliyet gösteren Dolmabahçe Enerji Üretim ve Tic. A.Ş. firmasına ait Yılmaz Mahallesi Mevkiinde bulunan işletme ruhsat sahasındaki jeotermal kuyuda denetleme yaptı.

12 Nisan tarihinde Salihli ilçesinde faaliyet gösteren Bergama Prestij A.Ş. firmasına ait Gökköy mevkiinde bulunan işletme ruhsat sahasındaki jeotermal kuyu ve aynı firmaya ait Acıdere mevkiinde bulunan işletme ruhsat sahasındaki jeotermal kuyular ile Aytemiz A.Ş. firmasına ait Kabazlı mevkiinde bulunan işletme ruhsat sahasındaki jeotermal kuyuları yerinde denetleyen heyet, 21 Nisan tarihinde Alaşehir ilçesinde faaliyet gösteren SİS Enerji Üretim A.Ş.'ne ait Soğukyurt Mahallesi mevkiinde ve 2016 yılı Ağustos ayı sonuna kadar devreye alınması planlanan jeotermal enerji santrali şantiyesinde incelemelerde bulundu. Ardından aynı firmanın Alaşehir Ovasında, Alaşehir-Kula Karayolu üzerinde bulunan sondaj faaliyetlerini denetleyen Vali Yardımcısı Yakup Tat başkanlığındaki teknik heyet, firma yetkililerinden bu sahada kurulacak santralin siparişinin 2016 yılı Temmuz ayında verileceği bilgisini aldı. Ayrıca aynı tarihte Alaşehir ilçesi, Baklacı Mahallesi mevkiinde faaliyet gösteren Akça Enerji Üretim Otoprodüktör Grubu A.Ş.'ne ait kuyu da denetlendi.

26 Nisan tarihinde Alaşehir İlçesinde faaliyet gösteren Akça Enerji Üretim Otoprodüktör Grubu A.Ş. firmasına ait Baklacı mevkiinde bulunan işletme ruhsat sahasındaki jeotermal kuyu denetlenirken, yine bu tarihte Salihli ilçesinde faaliyet gösteren Deltom Jeotermal A.Ş. firmasına ait Durasıllı mevkiinde bulunan işletme ruhsat sahasındaki jeotermal kuyu ve saha ile Kapancı mevkiinde bulunan Mtn Enerji Ltd. Şti.'ne ait işletme ruhsat sahasında bulunan jeotermal kuyuda denetimde bulunuldu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yakup Tat Alaşehir Salihli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title