Haberler

Yerköy'de "Fatih Sultan Mehmet Han" İsimli Tiyatro Yoğun İlgi Gördü

"Fatih Sultan Mehmet Han" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde,

"Fatih Sultan Mehmet Han" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yerköy İlçe Başkanlığı ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanlığı İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümü münasebetiyle "Fatih Sultan Mehmet Han" isimli tiyatro oyununu Yerköylülerle buluşturdu.

İstanbul'un Fetih yıl dönümü dolayısıyla organize edilen "Fatih Sultan Mehmet Han" adlı tiyatro oyununu MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, MHP Yozgat İl Başkanı Cevdet Kaya, MHP Yozgat Milletvekili adayı Mehmet Ali Çakır, MHP Yerköy İlçe Başkanı Aslan Bozkurt, Yerköy Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Atik, partililer ve çok sayıda vatandaş izledi.

İzmir Efsane Sahnesi tiyatro ekibince, Yerköy kapalı spor salonunda sahnelenen tiyatro gösterisi öncesi bir konuşma yapan MHP Yerköy İlçe Başkanı Aslan Bozkurt, "Şanlı tarihimizde nice kahramanlar yaşamıştır. Türk-İslam tarihi yaşadığı asırda iz bırakmakla kalmayıp, sonraki devirlere de tesir eden bahadır ruhlu çok sayıda liderin varlığına sahne olmuştur. Osmanlı tarihinde askeri ve siyasi sahadaki kabiliyetlerinin yanında dini, ilmi ve edebi birikimleriyle göz dolduran mümtaz şahsiyetlerin yaşadığı bir zaman dilimidir. Tarihimizde başarıları, idealizmi ve karakterleriyle iftihar ettiğimiz liderlerin başında İstanbul'un fethini gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet gelmektedir" dedi.

Müslümanların asırlardır fethetmek için mücadele ettikleri İstanbul'u büyük bir imanla ve akıl dolu tekniklerle almayı başaran Fatih Sultan Mehmet eşsiz bir başarıya imza atarak adını tarihin şeref sayfalarına altın harflerle yazdırdığını ifade eden Bozkurt, "Fatih Sultan Mehmet iman, azim ve kararlılık sayesinde insanların büyük hedeflere ulaştıklarını görmemiz adına tarihimizde müstesna bir yere sahiptir. Geleceği kucaklayacak nesillerimizin bu misyonu benimsemeleri büyük Türk milletinin mensubu olmanın gurur ve şuurunu hissetmelerini, gönül yapıcı birer ideal ve mefkure insanı olabilmeleri için Fatih Sultan Mehmet'i ve Fetih ruhunu bir kere daha ele almamız lazım dedik ve bu geceyi tertip ettik. Gecemizi tertiplenmesinde emeği geçen ocak başkanımıza, yönetim kurulu üyelerime ve tüm ülküdaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İstanbul'un Fethi'nin yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen tiyatro gösterisi katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Sultan Mehmet İstanbul Yozgat Yerköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title