Haberler

Yenilenen Cemal Güler Parkı Gençlere Emanet

Keçiören'de park yenileme çalışmaları aralıksız sürüyor.

Keçiören'de park yenileme çalışmaları aralıksız sürüyor. Şehit Jandarma Cemal Güler Parkı'nı yenileyerek hizmete açan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, kamelyaları, çardakları, şelalesi ve yürüyüş yolu ile yepyeni bir görünüme kavuşan parkı korumaları için çocuklar ve gençlerden söz aldı.

Yenilenen parkın açılış törenine AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Keçiören Kadın Kolları Başkanı Canan Baran İzgi, Erzurum Dernekler Federasyonu Keçiören Şube Başkanı Nail Yüke, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Dinçer'in yanısıra çok sayıda Keçiörenli vatandaş katıldı. Açılış programı Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi (KEDEM) Halk Dansları Ekibi'nin gösterisi ile başladı.

Törende konuşan AK Parti Milletvekili İşler, parkın açılışında bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek "Parkı gezdim, çok güzel olmuş. Cemal bir şehidimizin ismi ve anlam olarak da güzel demek. Keçiören Belediye Başkanım her hafta bir-iki hizmetin açılışını gerçekleştiriyor. Keçiören her geçen gün güzelleşiyor. Başkanımın başarılarının devamını diliyorum" dedi. Türkiye'nin seçim dönemine girdiğini hatırlatan İşler, Cumhurbaşkanı seçimi öncesinde gerginlik çıkarılmayı çalışıldığını vurgulayarak "Yine sizleri sokağa çekmek istiyorlar. Bu tuzağa düşmeyeceğinizi biliyoruz. Sokak kavgası çıkarmak isteyenlere pirim vermediniz, yine vermeyeceğinizi biliyoruz. Bunlarla güvenlik güçleri mücadele eder. Biz milli beraberliğimizi ve huzurumuzu korursak Türkiye kalkınır" diye konuştu. Emrullah İşler, Türkiye'nin son 11 yılda kalkınma ve huzuru birarada yakaladığına dikkat çekerken, "Hükümetimiz ve belediyelerimiz sizlere hizmet ediyorlar. Gece gündüz çalışan bir Başbakanımız var. 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık Türkiye'de. Binlerce insanımız trafik kazasından kurtuldu böylelikle. Siyasi istikrar sürerse ekonomimiz güçlenmeye devam eder. Başbakanımız önümüzdeki günlerde önemli bir paketi açıklayacak. Bu paket ile demokrasi çıtamızı daha da yükselteceğiz" mesajlarını verdi.

Açılışa gelen Şehit Cemal Güler'in ailesini "Hoşgeldiniz" diyerek selamlayan ve yenilenen parkın Yeşiltepe Mahallesi'ne hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, " Keçiören'de 400'ün üzerinde parkımız var. Yüzlerce parkın yenileme çalışmalarını tamamlayıp yepyeni bir hale getirdik. Bu parkımız da kamelyaları, şelalesi, yürüyüş yolu ve çardakları ile çok güzel oldu. Parkımızın içerisinde Aile Sağlığı Merkezi de bulunuyor. Yine parkımıza yepyeni bir muhtarlık binası da yaptık" bilgilerini paylaştı. Başkan Ak, Keçiörenlilere parkın yenilenen halini beğenip beğenmediklerini sorarken, vatandaşların yanıtı güçlü bir alkış oldu. Parklara ve yeşil alanlara özel önem verdiklerini ifade eden Başkan Ak, "Bu yüzden Keçiörenimize bol miktarda ağaç dikiyoruz. Ağaçlarımız büyüyünce de buraları park haline getiriyoruz. Keçiören 850 bin nüfusuyla Türkiye'nin en büyük ilçesidir. Bizler Keçiören'de kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak için büyük bir gayret gösteriyoruz. Göreve geldiğimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarı 2.2 metrekare idi. Biz 4.6 metrekareye çıkardık" dedi.

Keçiören Belediyesi olarak Ovacık'ta 1 milyon 125 bin metrekare alanı kiralayarak yeşillendirdiklerini, Köserlik arazisini imar değişikliği ile orman alanı haline getirdiklerini anlatan Başkan Ak, "Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi ile de yeşil alan miktarımızı artırıyoruz. Esertepe'de de 180 bin metrekarelik alan ile yeşil alan miktarını artırıyoruz. Başbakanımızın ağaca, çevreye ve yeşile verdiği önemi hepimiz biliyoruz. Bizler sözde değil, özde çevreciyiz" diye konuştu. Keçiörenliler için yaptıkları bu parkı yine Keçiörenlilere emanet ettiklerini belirten Mustafa Ak, parkı korumaları için çocuklar ve gençlerden söz aldı. Başkan Ak, içerisinde iki düğün salonu, sosyal donatı alanları ve pazar yerini barındıran Çaldıran Zümrüt Yaşam Alanı'nın açılışını da yakın zamanda yapacaklarını sözlerine ekledi. Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Şuayip Üstün de, ilk defa böylesine güzel bir parkın açılışına şahit olduğunu dile getirerek, hizmetlerinden ötürü Başkan Ak'a teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından protokol heyeti yenilenen parkın açılışını hep birlikte kurdele keserek gerçekleştirdi. Keçiören Belediyesi, açılış törenine katılan bütün vatandaşlara dondurma ikram etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ak Keçiören Türkiye Yerel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Pınar Karşıyaka Play Off Serisi kaç kaç, kim önde? Galatasaray Ekmas Pınar Karşıyaka Play Off maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Mayıs Basketbol Play Off CANLI İZLE! Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

title