Haberler

Yenice'de Gıda ve Hayvancılık Fuarı Yapıldı

Güncelleme:

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde, organize edilen Geleneksel Yenice Issızcuma Hayrı, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nın bu yıl 9.su gerçekleşti.

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde, Kaymakamlık ve Kaleseramik Fabrikaları tarafından ortaklaşa organize edilen Geleneksel Yenice Issızcuma Hayrı, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nın bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirildi.

İlki 10 Eylül 2004 tarihinde yapılan ve o tarihten itibaren geleneksel hale getirilerek her yıl gerçekleştirilen "Issızcuma Hayrı'na yine büyük katılım oldu. Yaklaşık 700 yıllık geçmişi olan ve eski tarihlerde olduğu gibi bir panayır ve sergi görünümüyle süren "Geleneksel Issız Cuma Hayrı'ndan önce Issız Cuma Camisi'nde ülkemizin tanınmış hafız ve hocaları tarafından mevlid-i şerif okundu ve toplu halde namaz kılındı. Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay'ın konuşması ile başlayan ve bölgede tarımsal, hayvansal üretim yapan çiftçiler ile üretici firmaların stant açtığı "Geleneksel Issız Cuma Hayrı, Gıda ve Hayvancılık Fuarı"nda ziraat ve hayvancılık dallarında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye girenlere ödül olarak altın verildi.

Geleneksel Issız Cuma Hayrı, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nın açılışında konuşan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, babası Kale Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. H. İbrahim Bodur'un 10 gün süren enfeksiyon rahatsızlığı nedeniyle katılamadığını ve bu fuarın kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti. Okyay, düzenlenen fuarın 9 yıl önce etkinlik ve hayır olarak yapılmaya başlandığını, ancak kendilerinin komşu köy olan Nevruz'dan olup bu etkinliği ve yöreyi çok önemsediklerini belirterek, "Hepiniz sayın İbrahim Bodur'un üretime olan aşkını biliyorsunuz. Her daim üretimin önünün açılması için bir sanayici olarak sosyal sorumluluk olarak bu etkinliği gerçekleştirdi. Biz de onun evlatları olarak bu etkinliği sürdürmeye devam edeceğiz. Kale Grubu olarak 100 ülkede 400 satış noktasında ürünlerimizi satan sanayi grubuna dönüştük" dedi.

Yenine Kaymakamı Dede Musa Baştürk de tarihine sımsıkı sarılamayanların geleceğinin de olamayacağını belirterek, göçebe hayatı döneminde Issızcuma'nın uzun süre burada yaşayan halka hizmet verdiğini ve buranın Kale Grubu önderliğinde yeniden aktif hale getirildiğini söyledi. AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir ise fuarda yaptığı konuşmada, üreten, çalışan yöre insanına destek için AK Parti olarak her türlü çalışmayı yaptıklarını kaydederek, "Birlik ve beraberlik içerisinde daha iyi yatırımlara imza atacağız" şeklinde konuştu.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar da fuarda yaptığı konuşmada, icra edilen programla Issızcuma'daki etkinliğin bir coşkuya dönüştüğünü ve caminin ıssızlığını bu programla ortadan kalktığını söyledi. Vali Çınar, bu programla yöredeki ürünlerinin sergilendiğini, hayatın kendisinin Issızcuma'da yeniden canlandırıldığını ifade ederek, "Burada ürünlerini sergileyen tüm üreticilerimize teşekkür ediyorum. Kendilerine devlet olarak her zaman desteğe hazırız" dedi.

Ödüller AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ile eşi Kale Grubu Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, Yenice Kaymakamı Dede Musa Baştürk, Biga Kaymakamı Fatih Genel, Yenice eski Kaymakamı, Zonguldak Devrek Kaymakamı Cem Afşin Akbay, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, Kalesramik Fabrikaları Genel Müdürü Süleyman Soysal, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş tarafından verildi.

Dokuzuncusu gerçekleştirilen "Geleneksel Yenice Issızcuma Hayrı, Gıda ve Hayvancılık Fuarı"na Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AK Parti 23. Dönem Milletvekili Müjdat Kuşku, Çan Kaymakamı Yakup Tat, Kale Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Bodur, Yenice, Çan ve Biga'daki belde belediye başkanları ile diğer daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Bodur Çanakkale Ak Parti Yenice Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title