Haberler

Vezirköprü Myo'da 10. Mezuniyet Coşkusu

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Vezirköprü Meslek Yüksekokulu bahçesinde 2015-2016 mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Vezirköprü Meslek Yüksekokulu bahçesinde 2015-2016 mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Törene OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Garnizon Komutanı Vekili Selçuk Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Emniyet Müdürü Mehmet Yücel Karahasanoğlu, Trafik Şube Büro Amiri Soner Aalgök, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yener Aksoy, kurum ve kuruluşların temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende öğrenciler adına açılış konuşması yapan Beril Çamlıoğlu "Bugün kendimi hem gururlu hem hüzünlü hem de sevinçli hissettiğim bir gün. İki yıl süren beraberliğimiz artık sona eriyor. Bu son bizim geleceğimize başlangıç sağlayacak. Ancak bizlere son derece de gurur duyuracaktır. Evet, mezun oluyoruz. İki yıl dolu dolu geçen güzel zamanlarımızın bitişine tanıklık ediyoruz" dedi.

"10. MEZUNLARIMIZI VERDİK"

Çamlıoğlu'nun ardından konuşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç Dr. Gonca Özdemir Tarı okul hakkında bilgi vererek "Yüksekokulumuzun kökleşme ve olgunlaşma aşamasının 10.mezunlarımızı vermenin haklı gururunu taşıyoruz. Yüksekokulumuzun bünyesinde ikinci öğretimle birlikte toplam 5 programda 1178 öğrenci ve 16 öğretim elemanıyla oldukça yoğun geçen eğitim-öğretim yılının ardından teknik bilgi ve mesleki beceri ile donatılmış ülkesine, milletine, insanlığa ve çevresine karşı topluluk bilinci gelişmiş 325 mezun vermenin onurlu birlikteliğini yaşıyoruz. Sevgili öğrencilerimin kıymetli aileleri, bin bir emekle okuttuğunuz çocuklarınızın bu mutlu günlerinde kıvanç duymak sizin en doğal hakkınız. Bu emeklerin hayırlı bir karşılığı olacağından hiçbir zaman şüphe etmeyin. Çünkü bizler öğrencilerimize inanıyor, onlara güveniyor ve onlarla her zaman gurur duyuyoruz" diye konuştu.

"YENİ BİR HAYATA ADIM ATIYORSUNUZ"

İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı yaptığı konuşmasında "Mezun olmak eğitimin bittiği anlamına gelmiyor. Elbette ki ilkokuldan başlayan süreci üniversite ile tamamladınız. Yeni bir hayata adım atıyorsunuz. Bu dönem artık kendiniz ve geleceğiniz için çalışacağınız bir dönem. Bizler artık bu memleketi sizlere bırakacağız" ifadelerini kullandı.

"DÜNYANIN EN GÜZEL MESLEĞİ ÖĞRENCİLİK"

Son olarak konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ise "Dünyanın en güzel mesleği bana göre öğrenciliktir. Her geçen gün yükünüzün hafiflemediğini arttığını göreceksiniz. Ama emin olun yaptığınız işlerden haz duyacak ve daha çok keyif alacaksınız. Hepinize bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların sonrasında ilk üçe giren öğrencilerden 3.olan ormancılık bölümü öğrencisi Ayhan Enek'e Garnizon Komutanı Vekili Selçuk Yılmaz tarafından, 2.olan ormancılık bölümü öğrencisi Musa Yıldırım'a Kaymakam Kaşıkçı tarafından ve okul birincisi Halil Acar'a ise Rektör Hüseyin Akan tarafından yapılan belge takdiminin ardından diğer öğrencilerin belgeleri de daire amirlerince verildi. Gerçekleştirilen belge töreninin ardından öğrencilerin kep atışı ve misafirlere verilen ikramlarla tören son buldu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hüseyin Akan Vezirköprü Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title