Haberler

Vali Turhan Dursunbey'de

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Dursunbey ilçesini ziyaret etti.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Dursunbey ilçesini ziyaret etti. Vali Turhan, Dursunbey'de düzenlenen Çanakkale etkinliğinde duygulu anlar yaşadı.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan Dursunbey Belediyesi tarafından Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna verilen akşam yemeği ve Yatılı Bölge İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programına katıldı. İlk olarak Dursunbey Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz'ın Şehit Aileleri ve Gaziler onuruna verdiği akşam yemeğine katılan Vali Turhan'ı, Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Dursunbey Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Ramazan Bahçavan, Garnizon Komutanı Mustafa Ünsal, Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner karşıladı. Yemekte şehit aileleri ve gaziler ile yakından ilgilenen Vali Ahmet Turhan yemeğe katılan çocuklara yanında getirdiği oyuncakları hediye etti. Şehit Aileleri ve Gazilerin sorunlarını dinleyen Vali Turhan, Şehit Aileleri ve gazilere önem verdiklerini belirterek yaşanan küçük sorunların giderilmesi için çaba harcayacaklarını belirtti. Akşam yemeği bir Gazinin yemek duası ile son buldu. Vali Ahmet Turhan ve beraberindekiler yemekten sonra Dursunbey Yatılı Bölge İlköğretim okulunda düzenlenen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü programına geçti. Saygı Duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile devam etti. Daha sonra YİBO öğrencilerinin hazırladığı "Çanakkale" adlı oratoryo salonda bulunan herkesin duygulu anlar yaşamasına sebep oldu. Slayt gösterileri ile devam eden programda koro Çanakkale türkülerinden eserler seslendirdi. Öğrencilerin sahnelediği, "Çanakkale Geçilmez" adlı tiyatro oyunu izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

SEYİRCİLERDEN SÜRPRİZ

Solo türküler ile devam eden programda bir de sürpriz yaşandı. Seyirciler arasında oturan YİBO öğrencileri bir anda yüksek sesle tekmil vermeye başladı. Tekmil verenler arasında Dursunbey Kaymakamı, Dursunbey Garnizon Komutanı, Dursunbey Emniyet Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü de yer aldı. Bir anda yükselen sesler ile şaşıran protokol arkaya dönerek yüksek sesle Çanakkale Destanını anlatan şiiri de okudular. Salonun gür sesinden etkilenen Vali Turhan ve protokol üyeleri YİBO öğrencilerini bu sürprizden dolayı dakikalarca alkışladı. Gecenin sonunda çeşitli yarışmalarda derece elde eden öğrencilere Vali Ahmet Turhan tarafından ödülleri verildi. Son olarak söz Alan Vali Ahmet Turhan böylesi özel bir geceyi hazırladıkları için başta okul müdürü İlhami Tülek, öğretmenler ve programda rol alan öğrencilere teşekkür etti. Çanakkale ruhunun ilk günkü gibi gençlerin ruhunda yer edindiğini belirten Vali Turhan gençlere bu şekilde Çanakkale ruhunu aşılayan herkese teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

(YU)

19.03.2013 14: 49: 47

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ruhi Yılmaz Çanakkale Balıkesir Dursunbey Yerel Haberler

title