Haberler

Vali Karaloğlu'ndan "Arkadaşım Diyabet Kampı"Na Ziyaret

Karaloğlu: "Diyabet bir hastalık, evet ama hayatımıza baktığımızda, diyabeti, diyabetle yaşamayı öğrenen, diyabeti kavrayan insanların iş hayatlarında çok başarılı olduğunu da görüyoruz"

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Diyabet bir hastalık, evet ama hayatımıza baktığımızda, diyabeti, diyabetle yaşamayı öğrenen, diyabeti kavrayan insanların iş hayatlarında çok başarılı olduğunu da görüyoruz" dedi.

Karaloğlu, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Endokrin ve Diyabet Bilim Dalınca İznik ilçesindeki Devlet Su İşleri (DSİ) Tesisleri'nde düzenlenen bir haftalık "Arkadaşım Diyabet Kampı"nın kapanış töreninde yaptığı konuşmada, katılımcılara diyabetle mücadelelerinde başarılar diledi.

Diyabetle yaşamanın zorluklarına değinen Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Diyabet bir hastalık, evet ama hayatımıza baktığımızda, diyabeti, diyabetle yaşamayı öğrenen, diyabeti kavrayan insanların iş hayatlarında çok başarılı olduğunu da görüyoruz. Ayrıca sağlıklı yaşam konusunda diğer insanlardan daha şanslı olduklarını görüyorum. Türkiye'de diyabet hastası olan birçok meşhur, değerli insan var. Bunlara baktığımızda, diyabet insanın hayatına disiplin katarken daha düzenli ve sağlıklı beslenmeyi de sağlıyor. Bu hastalığı tanımak ve bununla yaşamayı öğrenmek gerek. Kampın amacının da bu olduğunu düşünüyorum. Kampın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim."

Daha sonra Karaloğlu, kampa katılan çocuklarla sohbet etti.

KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun ise 1997 yılından bu yana her yıl 100 kadar diyabetli çocukla İznik Gölü kenarında kamp yaptıklarını anlattı.

Onlara diyabetle yaşamayı öğretmeye çalıştıklarını dile getiren Hatun, "Bu yıl kampımıza Tip1 diyabetli 80 çocuğumuz ve 'ağabey', 'abla' dediğimiz, çocuklarımızla ilgilenen 13 gencimiz katıldı" ifadesini kullandı.

Hatun, Karaloğlu'na "Arkadaşım Diyabet Kampı" için özel olarak hazırlanan tişört ile kitabı verdi. Karaloğlu da Hatun'a, İznik çinisi hediye etti.

Törene, İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe, Belediye Başkanı Osman Sargın, KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Tarkun, AK Parti İznik İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tolga Sanlı, İznik Devlet Hastanesi Başhekimi Aybars Alemdaroğlu, İznik Sağlık Grup Başkanı Derya Deniz, DSİ Tesis Müdürü Mustafa Beki, İznik Müze Müdürü Ömer Eren ve milli basketbolcu Alper Saruhanlı katıldı. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Vali Karaloğlu Şükrü Hatun İznik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title