Haberler

Üniversitelerarası Basketbol Müsabakaları Başladı

Güncelleme:

Üniversitelerarası 2. Lig Basketbol Grup Birinciliği Müsabakaları Gümüşhane'de başladı.

Üniversitelerarası 2. Lig Basketbol Grup Birinciliği Müsabakaları Gümüşhane'de başladı.

Gümüşhane Üniversitesi ev sahipliğinde Aydın Doğan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen müsabakalar öncesi düzenlenen açılış törenine, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Haydar Akyazı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Münir Kurudirek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Burhanettin Kaya, Basketbol İl Temsilcisi Zeki Kaya ve sporcular katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Akyazı, sporda kazanmak ve kaybetmenin olduğunu belirterek, "Sporda doğal olarak kazanmak ve kaybetmek var. Burada önemli olan kardeşlik ve centilmenliğin kazanmasıdır. Elbette ki bir takım kazanacak ve bir takım kaybedecek. Ama bizim bu müsabakalardaki temel beklentimiz, birliğin, kardeşliğin ve centilmenliğin kazanmasıdır. Bu amaçla tüm sporcularımızı birlik, beraberlik ve centilmenliğe davet ediyorum" dedi.

Akyazı, müsabakaları kendi tesislerinde yapmayı arzu ettiklerini ancak yapamadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Üniversitemizin ev sahipliğinde yürütülen müsabakaların hayırlı olmasını diliyorum. Bu organizasyonu üniversitemizin tesislerinde yapmayı çok arzu ediyorduk. Maalesef yeni bir üniversite olduğundan tesislerimiz henüz bitmedi. Bu nedenle bu müsabakaları okulumuzun tesislerinde yapamıyoruz. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğümüze de bu konuda ki desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Tüm takımlara başarılar dilerim."

Feredasyon temsilcisi Münir Kurudirek ise, spordaki kaotik ortamdan gençlerin sayesinde kurtulacağını belirterek, şunları söyledi:

"Skor ne olursa olsun müsabakaların sonunda bir kazananı ve bir kaybedeni olacaktır tabelada ve skorboardda. Bana göre kazanan geleceğimizin teminatı olan gençlerdir. Ülkemizin spordaki kaotik ortamından kurtulması gençlerin elinde. Maçı kaybettiğinizde kazananı kutlayabiliyorsanız, kazandığınızda kaybedeni teselli edebiliyorsanız budur spor. Gümüşhane'yi harita üzerinde herkes gösterebilir. Gelip Gümüşhane'yi görmemiz, gezmemiz ve Gümüşhane insanını tanımalıyız. Birbirimizle kaynaşmalı, kültürel ve sosyal alışverişler içerisinde bulunmalıyız. Sporun evrensel tanımı da budur zaten."

Müsabakalar 9 Üniversitenin katılımı ile 2 grup halinde oynanıyor. 5 gün boyunca sürecek müsabakalara Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Kars Kafkas Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi basketbol takımları katılıyor.

Muhabir: Osman Yetim / Selçuk Kılıç

Yayıncı: Murat Kaban - GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Aydın Doğan Türkiye Akyazı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title