Haberler

Ulubey'de Yapılacak Olan Madenin İhalesi Ertelendi

Güncelleme:

"Doğamıza, suyumuza ve fındık alanlarımıza sahip çıkıyoruz" diyen Ordu’nun Ulubey ilçesinin sakinleri önceki gün "Madene Hayır" mitingi düzenledi. Miting sonrası "Madene Hayır" platform üyelerinden oluşan 6 kişilik bir heyet Ankara’ya giderek yetkililerle görüştü. Heyet, yapılan görüşmeler sonrası 24 Mayıs’ta yapılacak olan ihalenin ertelendiğini duyurdu. Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) ihalenin iptal dilmediğini uygun şartlarda ihalenin yapılacağını açıkladı.

GENÇAĞA KARAFAZLI

"Doğamıza, suyumuza ve fındık alanlarımıza sahip çıkıyoruz" diyen Ordu'nun Ulubey ilçesinin sakinleri önceki gün "Madene Hayır" mitingi düzenledi. Miting sonrası "Madene Hayır" platform üyelerinden oluşan 6 kişilik bir heyet Ankara'ya giderek yetkililerle görüştü. Heyet, yapılan görüşmeler sonrası 24 Mayıs'ta yapılacak olan ihalenin ertelendiğini duyurdu. Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) ihalenin iptal dilmediğini uygun şartlarda ihalenin yapılacağını açıkladı.

Ulubey halkının maden ihalesine karşı önceki gün düzenlediği miting sonrası dün Ankara'ya giden platform üyeleri Akoluk mahalle muhtarı Ramadan Kirpitçi, Akoluk Dernek Başkanı Murat Kirpitçi, Ulubey Muhtarlar Dernek Başkanı Osman Karaca, Ordu Ulubeyliler Dernek Başkanı Temel Yaşar, Ulubey Doğa ve Çevre Platform Dönem Sekreteri Abdülaziz Özen, iş insanı Fedai Bayram, Maden ve Petrol Genel Müdürlüğü'nde yaptıkları görüşmeler sonrası 24 Mayıs'ta yapılacak maden ihalesi alanı içerisinde bulunan Ulubey ilçesini çıkartarak yeniden görüşülmesi için ihaleyi ertelettikleri belirtildi.

"İHALE, ŞARTLAR OLUŞUNCA YENİDEN YAPILACAK"

ORÇEV yönetim kurulu üyeleri 24 Mayıs'ta yapılması planlanan ancak ertelenen maden ihalesine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"24 Mayıs 2022 tarihinde Ulubey ilçesindeki iki alan için yapılacak olan maden arama ihalesi ertelendi bu bir kazanım ancak çözüm değil. Erteleme, ihalenin uygun koşullar oluştuğunda yeniden yapılacak anlamı taşıyor. Ayrıca Gülyalı, Altınordu ve Korgan'daki maden arama ihaleleri yapılacak. Ulubey halkının birlikteliği ve dayanışması ihaleyi ertelendi ancak iptal edilmedi. Tehlike devam ediyor."

Mitingde Ulubey Akoluk Dernek Başkanı Murat Kirpitçi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara, "Eğer bugün buraya madenci girerse, yarın siz buraya giremezsiniz" diye seslenmiş, yapılacak olan maden ihalesinin iptal edilmesini istemişti. Miting platformundan oluşan 6 kişilik bir heyet Ankara'ya giderek yetkililerle görüşmüştü.

Kaynak: ANKA / Yerel

Ankara Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title