Haberler

Türkiye Geneli Liseler Arası Kitap Okuma Yarışmasının Üçüncüsü Düzenleniyor

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde İMKB Anadolu Lisesi tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Türkiye geneli kitap okuma yarışmasının 3.’cüsü düzenleniyor.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde İMKB Anadolu Lisesi tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Türkiye geneli kitap okuma yarışmasının 3.'cüsü düzenleniyor.

20 Mayıs 2016 Cuma günü İMKB Anadolu Lisesi'nde saat 10.00'da başlayacak yarışmanın ardından, 13.30'da Bozüyük Yeni Düğün Salonu'nda yapılacak törenle sıralamada ilk altıda yer alacak öğretmen ve öğrencilere değeri 10 bin TL'yi bulan ödüller verilecek. Yarışma sınavında öğrenciler yarışma komitesinin belirlemiş olduğu kitaplardan sorumlu olacaklar. Komite tarafından belirlenen kitapların, Aliya İzzetbegoviç - Tarihe Tanıklığım, Cihan Aktaş - Duvarsız Odalar, Rasim Özdenören- Uyumsuzlar, Selim İleri - Edebiyatımızda Sevdiğim Romanlar Kılavuzu, İhsan Fazlıoğlu - Sözün Eşiğinde olduğu belirtildi.

İki gün boyunca sürecek kitap okuma yarışması programı bir festival havasında geçecek. Festival kapsamında kitap okuma yarışmasının yanı sıra İMKB Anadolu Lisesi öğrencilerinin gerçekleştirecekleri sahne etkinlikleri, Söğüt - Bilecik kültür gezileri, söyleşi - imza günü gibi etkinlikler de yer alacak.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan ve Şair-Eğitimci Hüseyin Atlansoy ile Prof Dr. Şaban Ali Düzgün'ün konuşmacı olarak katıldığı söyleşi etkinliğinde bu yıl Yedi Güzel Adam'ın önemli ismi Rasim Özdenören misafir edilecek. Türk edebiyatının seçkin isimlerinden olan Rasim Özdenören, 20 Mayıs 2016 Cuma günü ödül töreni öncesinde saat 10.00'da Bozüyük Yeni Düğün Salonu'nda katılımcı okulların öğretmenleriyle bir söyleşi yapacak ve ardından kitaplarını imzalayacak. Van'dan Aydın'a 43 ilden 171 okulun katılacağı bu yılki yarışmada 310 öğrenci ter dökecek. Bozüyük İMKB Anadolu Lisesi bu etkinlikle öğrencileri kitapla buluşturmanın yanı sıra üç yılın sonunda 57 farklı ilden 482 okul, bin 350 öğretmen ve öğrenciyi de festival etkinlikleri çerçevesinde Bilecik'in Bozüyük ilçesinde buluşturmuş olacak. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rasim Özdenören Bozüyük Bilecik Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title