Haberler

Türk Telekom'dan Üniversite Öğrencilerine Kariyer Rehberliği

Türk Telekom’un çağrı merkezi iştiraki AssisTT, Bitlis Eren Üniversitesi’nde (BEÜ) düzenlediği ‘Kariyer Günleri’ etkinliğinde öğrencilerin kariyer planlamalarına rehberlik etti.

Türk Telekom'un çağrı merkezi iştiraki AssisTT, Bitlis Eren Üniversitesi'nde (BEÜ) düzenlediği 'Kariyer Günleri' etkinliğinde öğrencilerin kariyer planlamalarına rehberlik etti.

Etkinliklerdeki 4 ayrı oturumla üniversite öğrencilerine AssisTT yetkilileri tarafından mülakat tekniklerinden CV hazırlamaya, kariyer fırsatlarından kişilik analizine çeşitli konularda bilgi verildi. Türk Telekom iştiraki olan ve Türkiye'nin en büyük dış kaynak çağrı merkezleri arasında yer alan AssisTT, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki 7 üniversitede 'Kariyer Günleri' etkinliği düzenledi. Potansiyel adayları AssisTT'e kazandırmak ve üniversite öğrencilerinin kariyer yollarını bilinçli seçmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinliklerde AssisTT toplamda bin 500 öğrenciyle buluştu.

AssisTT çağrı merkezlerinin bulunduğu 7 ilde yer alan Erzincan Üniversitesi Kemah Meslek Yüksekokulu, Karaman Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu, Giresun Üniversitesi Dereli Meslek Yüksekokulu, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Alaçam Meslek Yüksekokulu, Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen etkinliklerde öğrencilere 4 ayrı oturumla bilgi aktarıldı.

Etkinliklerde ilk oturum şirket ve sektör tanıtımı ile başladı. Mülakat teknikleri ve kariyer fırsatları konularında öğrenciler bilgilendirilirken, CV hazırlamanın önemine de değinildi. 'İşin Mutfağı' oturumunda öğrencilere akademik ve profesyonel hayata dair önerilerde bulunuldu. Renklerle kişilik analizi uygulaması ile öğrencilerin kendilerini daha yakından tanıması sağlandı. Etkinlik sonrasında yapılan CV check-up uygulaması ile toplam 500 adayın CV'si kontrol edildi ve daha etkili CV için öneriler verildi. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Telekom Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title