Haberler

"Türk İş Dünyası Kabuğunu Kırıyor, Dünyayı Keşfediyor"

Vali Balkanlıoğlu, "Türkiye belli bir noktaya hızla ilerliyor. Hem siyasi anlamda itibarımız arttı hem de ekonomik anlamda gücümüz artmaya başladı. Ancak son dönemde bundan rahatsız olan insanların yakalanan istikrarı bozma girişimleri de milletimizin sağduyusu karşısında bitme noktasına geldi ve bitiyor" Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İş adamları Federasyonu Başkanı Özkara: ''Bizim olmazsa olmaz prensibimiz yapıcı eleştiri. Son günlerde yaşadığımız birtakım olaylar oldu. İstanbul’da başlayan, daha sonra belirli bölgelere sirayet eden olaylar yaşadık. Yapıcı eleştiri, yıkıcı eleştiri için güzel bir örnek"

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu,  "Türkiye belli bir noktaya hızla ilerliyor. Hem siyasi anlamda itibarımız arttı hem de ekonomik anlamda gücümüz artmaya başladı. Ancak son dönemde bundan rahatsız olan insanların yakalanan istikrarı bozma girişimleri de milletimizin sağduyusu karşısında bitme noktasına geldi ve bitiyor" dedi.

Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) tarafından bir termal otelde düzenlenen yeni üyelere plaket töreninde yaptığı konuşmada, Türk iş dünyasının kabuğunu kırdığını ve dünyayı keşfettiğini belirtti.

İş adamlarının dünyaya açılmasında daha önce o ülkelere giden ve orayı tanıyan, onların dilini öğrenen gençlerin payının büyük olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Hiç tanımadığı, bilmediği ülkeye sıfırdan gidip, orada insanlarla iletişim kurmak cesaret meselesiydi ve çok  zordu. Şimdi işler kolay. Türkiye belli bir noktaya hızla ilerliyor. Hem siyasi anlamda itibarımız arttı hem de ekonomik anlamda gücümüz artmaya başladı. Ancak son dönemde bundan rahatsız olan insanların yakalanan istikrarı bozma girişimleri de milletimizin sağduyusu karşısında bitme noktasına geldi ve bitiyor. Türkiye bir kaç gürültüyü çıkaranların, çıkardığı gürültüye pabuç bırakacak kadar zayıf bir ülke değil. Yakalanan istikrar son 10 yılda başdöndürücü bir hızla ilerlememizi sağladı. Paramızın, pasaportumuzun ve insanımızın kıymeti arttı. Özellikle genç girişimcilerimiz dünyayı keşfettiler. Sadece belli ülkelere bağımlı olmaktan da kurtulduk. Dolayısıyla dünyanın her yerinde iş adamlarımızı başarılı çalışmalarıyla seyretmek bizlere de gurur veriyor."

İş adamlarının gücünü bir araya getirerek dünya çapında başarılı işlere imza atmasının Türkiye'nin gücü anlamına geldiğini bildiren Balkanlıoğlu, "Türkiye'de güçlü iş adamı sayısı, dünyaya pencere açan iş adamı sayısı ne kadar artarsa biz de o kadar güçleniyoruz. Sizler ufku açık, ekmeğini dünyanın her yerinde bulan, güçlü ekonomiye sahip olursanız, bu gücünüzü de çeşitli sivil toplum örgütleriyle birleştirip gücünüze güç katarsanız ülkemiz ve bizlerde güçleniyoruz" diye konuştu.

-"Olaylar yüzünden iptal edilen kongreler oldu"

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İş adamları Federasyonu (ESİDEF) Başkanı Mustafa Özkara da yapıcı çözümler üreten bir sivil toplum örgütü olduklarını söyledi.

Eleştirmenin çok kolay olduğunu belirten Özkara, "Bizim olmazsa olmaz prensibimiz yapıcı eleştiri. Güncel siyasi konulara girmek istemiyorum ama son günlerde yaşadığımız birtakım olaylar oldu. İstanbul'da başlayan, daha sonra belirli bölgelere sirayet eden olaylar yaşadık. Yapıcı eleştiri, yıkıcı eleştiri için güzel bir örnek" dedi.

Gezi parkı odaklı gelişmeleride değerlendiren Özkara, şöyle devam etti:

"Demokratik, sivil, temiz, fikrine katılırız veya katılmayız, uygun bir tepki olarak başlayan, masum, birkaç üniversite öğrencisiyle başlayan protesto, daha sonra bütün dünya gizli servislerinin, illegal örgütlerin, terör örgütlerinin, yıllardır bu ülkeyi karıştırmak için uğraşıp, bütün enstrümanları kullanıp başarılı olamayan birtakım örgütlerin işin içine girmesiyle maalesef çok farklı boyutlara gitti. Peki bedeli neydi? Bedeli çok ağır oldu. Kredi maliyetleri yüzde 20-25 oranında arttı, ticaret yavaşladı, döviz kuru fırladı. Turizme bakan yönüyle korkulan ölçüde olmadı ama kayıplarımız oldu. İptal edilen kongreler oldu. Ben bu süreçte, İzmir Expo çerçevesinde aldığım vazife nedeniyle yurt dışındaydım. Yabancı televizyonlardan durumu izlediğimizde maazallah ülkede kan gövdeyi götürdü. Suriye bile çok masum kaldı. Bu bir artniyetti. Bu imajı Avrupa ve dünya topluluğuna pompaladılar. Eleştirinin yapıcı, iyi niyetli olanı bir şey ifade ediyor."

-"Afyonkarahisar'ın ihracatçıların süper ligine girmesi için çalışıyoruz-

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ise "Siyasi partiler nasıl demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıysa, iş adamlarının kurduğu sivil toplum kuruluşları da hem demokrasinin vazgeçilmez unsurları hem de ülkemizi, ekonomimizi geliştiren en önemli unsurlardır" ifadelerini kullandı.

Afyonarahisar'ın en önemli ihracat kalemi olan mermerde iş adamlarını birleştirmek istediklerini ifade eden Serteser, şunları kaydetti:

"Dış ticaret şirketi ve diğer ülkelerde depoları olan bir şirket kurmak için çaba sarf edeceğiz. Daha önce bunu hedeflerimiz arasına koymuştuk. 2023 ihracat hedefimiz olarak 1 milyar doları sadece mermerde yapmayı hedefliyoruz. Bunun için çok büyük çaba sarf edeceğiz. İhracatçıların süper ligi olarak adlandırılan 1 milyar doların üzerinde ihracat yapan illerin arasına girmeyi arzu ediyoruz."

Programa, Afyonkarahisar HÜRSİAD Başkanı Niyazi Diler, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve iş adamları katıldı. - Afyon

Kaynak: AA / Yerel

Türk İş Türkiye Akdeniz Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title