Haberler

'Tillo'nun Yıldızları Projesi' Hayata Geçiyor

Siirt Emniyet Müdürlüğü 'Tillo Yıldızları' adı verilen proje kapsamında genç kızlara ücretsiz dershane desteği, geziler ve çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Siirt Emniyet Müdürlüğü ' Tillo Yıldızları' adı verilen proje kapsamında genç kızlara ücretsiz dershane desteği, geziler ve çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Projenin hayata geçirilmesi nedeniyle bir restorantta verilen tanıtım yemeğinde konuşan Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu projenin geçen yıl yalnızca polis olmak isteyen genç kızlar için uygulandığını ve başarılı olduğunu söyledi. Ekizoğlu, "Bu yıl projeyi biraz daha genişlettik. Yüksek öğrenimlerine devam etmek isteyen 112 genç kızımızı kapsayan bu projede ücretsiz dershane desteğinin yanında geziler ve çeşitli etkinlikler olacaktır. Bu projeyi geçen yıl Diyarbakır Emniyet Müdürümüz Recep Güven zamanında uygulanmıştı" dedi. Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven ise, kızların eğitiminin önemine değindi. Güven, "Bir erkeği eğittiğimiz zaman bir insanı ama bir kadını eğittiğimiz zaman bir toplumu eğitiriz gerçeğinden hareket ederek geçen yıl uyguladığımız bu projenin bu yılda uygulanacak olmasından mutluluk duyuyorum. Bu proje Siirt'in aydınlık geleceği için çok önemli bir adımdır" diye konuştu.

"ÖLÜRSEM BENİ TİLLO'YA DEFNEDİN"

Siirt Valisi Ahmet Aydın da bu projenin bahse konu olmasında heyecanlandığını söyledi. Aydın, "Ne gerekiyorsa, ne kadar öğrenci varsa sonuna kadar destekliyorum dedim. Çünkü her kız bizim çocuğumuz ve üniversiteyi kazanacak olanlar bizim için çok önemli bireyler olacak. Recep Güven Siirt'i çok seven, yüreği insan sevgisiyle dolu, her yönüyle çok mükemmel bir insan. Çok kısa bir süre kendisiyle çalıştım. Bizimle vedalaşmaya geldiği zaman bizi çok duygulandırmıştı. Valim ben Siirt'ten gidiyorum ama gönlüm burada kalıyor. Ben emekli olduğum zaman Tillo'ya yerleşeceğim demişti. Arkasından da ölürsem de vasiyetim Tillo'ya beni defnedin diyerek bizi duygulandırmıştı. Yine Mutlu Ekizoğlu müdürümüz gerçekten kendini aşmış bir müdür. Kendinden önceki müdürün adını vererek bir proje başlatması çok önemlidir. Bu proje önemli bir projedir. Bu kızlarımız üniversiteyi kazandıktan sonra biz bunları takip ederek, burs vererek onlara hem anne babalarına hem kendilerine güzel bir yatırım yapsınlar" şeklinde konuştu. Vali Aydın Siirt Emniyet Müdürlüğü'nün bir yıl içinde yaklaşık 20 bin öğrenciye ulaştığını sözlerine ekledi.

Projenin tanıtım gecesine 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken İl Jandarma Alay Komutanı Albay Feridun Yürekli, bazı daire müdürleri emniyet üst düzey yöneticileri ve eşleri ile öğrenciler katıldı. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Güven Siirt Tillo Yerel Haberler

İşte tüm detaylar! AYM'den 703 sayılı KHK'nın birçok maddesinde iptal kararı

İşte tüm detaylar! AYM'den 703 sayılı KHK'nın birçok maddesinde iptal kararı

Mourinho'ya rakip olacak! Fatih Terim Süper Lig devinin başına geçiyor

Mourinho'ya rakip olacak! Fatih Terim Süper Lig devinin başına geçiyor

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Bağcılar'da çocuklara cinsel istismarda bulunan su satıcısına 293 yıl hapis cezası verildi

Bağcılar'da çocuklara cinsel istismarda bulunan su satıcısına 293 yıl hapis cezası verildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title