Haberler

Tercih Merkezi, Öğrencilerin Akınına Uğruyor

Çorlu Belediyesi ve Kültür Dersaneleri İşbirliği ile Belediye Önünde Kurulan Stantta Ücretsiz Danışma Hizmeti Devam Ediyor. Üniversite Adaylarının Tercih İşlemleri İse 3 Ağustos Cuma Günü Sona Erecek.

Çorlu Belediyesi ve Kültür Dersaneleri işbirliği ile belediye önünde kurulan stantta ücretsiz danışma hizmeti devam ediyor. Üniversite adaylarının tercih işlemleri ise 3 Ağustos Cuma günü sona erecek.

ÖSS'ye katılan 1 milyon 615 bin 534 adaydan 1 milyon 297 bin 749'u, 160 ve üstünde puan alarak tercih yapma hakkı kazanmasının ardından geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da tercih yapacak adaylara hizmet vermek için Kültür Dersanesi işbirliğine giden Çorlu Belediyesi, belediye önünde tercih standı kurdu. Çorlu Belediyesi, adayların tercihlerini doğru bir şekilde yapabilmelerine katkı koyabilmeyi hedeflerken, Kültür Dersanesi yetkilileri, tercih yapacak adayların kendi alanlarında veya alanları

dışında yazacakları programlara dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti. Yetkililer ayrıca, adayların, lisede okudukları alanla ilgili bir programı tercih ederlerse ÖSS belgelerindeki 0.8 katsayısıyla çarpılarak hesaplanmış puanlarını, alanları dışında bir programı tercih etmek istiyorlarsa 0.3 katsayısıyla çarpılarak hesaplanmış puanlarının göz önünde bulundurulacağını belirtti.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, "Milyonlarca gencimizin geleceğini belirleyecek olan sınavın ardından, şimdi de gençlerimizi tercih maratonu bekliyor. Yapılacak her yanlış hesaplama onların geleceklerini kurma hayallerini olumsuz etkileyecek. Çorlu Belediyesi olarak, gençlerimizin tercihlerinde yanılmamaları ve hak ettikleri programlara yerleşebilmeleri için Kültür Dersaneleri ile işbirliğine giderek tercih merkezi oluşturduk" dedi.

Ersin ayrıca, belediye öncülüğünde gerçekleştirilen hizmetin ücretsiz olduğunu ifade etti. Kültür Dersanesi yetkilileri de başvuruların son tarihinin 3 Ağustos Cuma günü olduğunu hatırlatarak, Cuma günü mesai bitimine kadar Çorlu Belediyesi önünde bulunan tercih merkezinde öğrencilere hizmet vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

(EŞ-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title