Haberler

Tekirdağ'da Beton Yol Semineri Düzenlendi

Tekirdağ’da, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği ve Akçansa Beton Firması tarafından ‘Trakya Bölgesi Belediyeleri için Beton Yol Semineri’ düzenlendi.

Tekirdağ'da, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği ve Akçansa Beton Firması tarafından 'Trakya Bölgesi Belediyeleri için Beton Yol Semineri' düzenlendi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Beton yol uygulamasının hizmetlerimize katkısı olacak" dedi.

Süleymanpaşa ilçesinde bir otelde düzenlenen seminere, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Akçansa Genel Müdürü Şahap Sarıer, Çimento Müstahsilleri Birliği Danışmanı Prof. Dr. Özgür Yaman ile Trakya'daki belediyelerden yetkililer ve çimento sektöründe faaliyet gösteren firma yetkilileri katıldı.

Seminerde konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, beton yol uygulamalarının Türkiye'de ilk defa 2009 yılında Avrupa Birliği projeleri çerçevesinde Antalya'da uygulandığını ifade ederek, "Tekirdağ'da da bu uygulama ilk defa 2015 yılında merkezde bir mahallede deneme çalışması olarak yapıldı. Aldığımız olumlu sonuçlardan sonra, 2016 yılında yaklaşık 34 kilometre ilimizde muhtelif yerlerde bu uygulamayı yaptık. Bu yıl da 28 kilometresinin ihalesine çıktık. Tekirdağ'ın 2 bin 207 kilometre yolu var, bizim her yönüyle ulaşımı ön planda tutmamız lazım, ben bu beton yol olayının bizimde hizmetlerimize katkısı olacağına inanıyorum" dedi.

"Yüzde 37 tasarruf sağlıyor"

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Türkiye'de beton yol uygulamalarında geç kalındığını belirterek, "Türkiye ekonomisine son derece katkısı olan bu beton yolların artması arzumuzdur. Beton yollar konusunda, dünyada, Amerika'da 100 yıldan beri devam eden, 75 yıldan beri de Avrupa'da devam eden bu yollar bu gün inşallah Türkiye'de de gerçekleşmeye devam edecek. Bir gerçek var, Türkiye Cumhuriyetimizin sınırları içerisinde binlerce kilometre yollarımız bugün milli ve yerli olarak kullandığımız çimento, yani beton, asfalt yola göre bu gün itibari ile yüzde 37 daha çok tasarruf sağlıyor. Binlerce milyonlarca lira değerinde milli servet" ifadelerini kullandı.

"Asfaltın bakım maliyeti, kilometrede 500 bin doları bulmakta"

Akçansa Genel Müdürü Şahap Sarıer de son 50 yıldır Türkiye yollarında asfalt kullanıldığını söyleyerek, "Bugün artık asfalt yollar, üzerinde taşıdığı ağır trafik yükünü kaldırmakta zorlanıyor. Bakım onarım masrafları ise bütçeden çok yüksek oranda paylar alıyor. Yıllık kilometre başına bakım maliyetleri 500 bin dolarları bulmakta. İşte bu noktada karşımıza çözüm olarak beton yollar çıkıyor. Hızlı uygulanması, bakım ve onarım gerektirmeyen altyapısı işçilik anlamında da taraflara büyük oranda fayda sağlıyor" diye konuştu.

Seminer, Çimento Müstahsilleri Birliği Danışmanı Prof. Dr. Özgür Yaman'ın beton yolların avantajlarını anlattığı sunumuyla devam etti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tekirdağ AK Parti Akçansa Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title